مرگ خواهرم در بیمارستان ارومیه یک قتل آشکار بود/ جنین هم کشته شد!

برای پیگیری این موضوع با معاون دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت‌وگویی انجام شده است.

ابراهیم حسنی  اظهار کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع حفظ و ارتقاء سلامت مادران باردار، این حوزه معاونت با همکاری سایر حوزه‌های ذی‌ربط و همکاری به موقع و موثر تمامی تیم‌های درمانی به منظور جلوگیری از مرگ و میر مادران باردار، حداکثر تلاش‌های خود را ایفا می‌کند.

وی افزود: این در حالی است که علل و عوامل متعددی در حفظ سلامت مادران تاثیر‌گذار بوده که از جمله آن می‌توان به راه‌های مواصلاتی و دسترسی آسان به مراکز درمانی در مواقع مورد نیاز، سطح فرهنگ جامعه، میزان سواد افراد و بیماری‌های زمینه‌ای و صعب‌العلاج اشاره کرد، بنابراین در سایه تلاش‌ها و همت مسئولان ارشد دانشگاه، شبکه‌ها و بیمارستان‌های تابعه این حوزه، توانسته است آمار مرگ و میر مادران باردار را از 17 مورد در سال 94 به هشت مورد در سال 97 کاهش دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه تصریح کرد: البته شاخص کشوری مرگ و میر مادران 20 در 100 هزار تولد زنده اعلام شده که با توجه به آمارهای مذکور، این میزان در آذربایجان‌غربی کمتر از میزان اعلامی وزارت متبوع است.

وی گفت: اما تلاش‌های تیم‌های مدیریتی و درمانی استان به منظور جلوگیری از وقوع واقعه دلخراش مرگ مادران باردار، بیش از پیش مورد تاکید این معاونت است.

عدم رسیدگی به‌موقع در بیمارستان‌های ارومیه مرگ خواهر باردارم را رقم زد

در ادامه به سراغ خانواده‌ای رفتیم که از عدم رسیدگی به موقع به زنان باردار در بیمارستان‌های ارومیه شاکی بوده و علت مرگ عضو خانواده خود را در تاریخ 17 اسفند سال 97، ناشی از این مسئله می‌دانند.

خواهر متوفی در مورد مرگ مشکوک خواهرش گفت: خواهرم متولد 60 بوده و سابقه هیچ‌گونه بیماری نیز نداشت و حتی پزشک متخصصش که از آشنایانمان بود این موضوع را تایید می‌کند که وی هیچ مشکلی نداشت و تحت نظر پزشک زنان و زایمان نیز بود.

وی در مورد ماجرای مرگ خواهرش اظهار کرد: در هفته هجدهم بارداری، بیمار دچار تب شد و با همسرش به بخش اورژانس بیمارستان مطهری ارومیه مراجعه کردند اما در آنجا خواهرم را با 40 درجه تب و با یک داروی«دیفین هیدرامین» به خانه بازگرداندند!

وی ادامه داد: مادرم تا صبح خواهرم را پاشویه کرد و صبح همان روز، نزد دکتر زنان و زایمان مراجعه کردند و پزشک نیز پس از بررسی صدا و حرکات جنین، تشخیص داد که در وضعیت مطلوبی قرار داشته و زنده است اما کلیه‌های مادر عفونت داشته و به همین سبب او را به بیمارستان امام رضا(ع) فرستادند تا بستری شود.

خواهر این زن باردار متوفی گفت: پس از اینکه بیمار در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) بستری شد، در آنجا به خاطر تب و نه به خاطر حاملگی و بدون اینکه وضعیت جنین را بررسی کنند، چند آزمایش از وی گرفته و پس از اینکه مشاهده کردند بیمار تب بالایی دارد، ساعت 6 عصر وی را به بخش عفونی منتقل کردند.

پزشک بیمار او را ویزیت نکرد

وی افزود: در آنجا پزشک خواهرم فقط به صورت تلفنی گزارش می‌داد که روی بیمار چه کاری انجام شود! در حالی که به گفته مامای بیمارستان، پزشک به داخل اتاق بیمار آمده بوده اما خواهرم را در آن حالت ویزیت نکرده بود.

عضو این خانواده داغدار بیان کرد: سپس با توجه به اینکه بیمار به دفعات عنوان می‌کرد که نیاز به دستشویی داشته و بدن و کلیه‌هایش درد می‌کند، وی را به دستشویی برده که دیدم ادرار وی خونی است.

وی اظهار کرد: بنابراین بلافاصله این موضوع را به پرستار مربوطه توضیح دادم، اما وی از من خواست تا بررسی کنم که ادرار از رحم بوده یا ادرار خونی است! در حالی که در آن موقع من نمی‌توانستم این موضوع را تشخیص بدهم و پرستار نیز گفت باید با پوشک گرفتن تشخیص دهی.

موضوع خونی بودن ادرار بیمار مغفول مانده بود

وی ادامه داد: متاسفانه پس از گذشته ساعت‌ها از این موضوع، کسی به این مسئله مهم رسیدگی نکرد و با وجود اینکه دارو و آمپول به خاطر وضعیت بیمار تزریق می‌کردند اما به موضوع خونی بودن ادرار بیمار توجهی نکردند.

خواهر این زن باردار فوت شده تصریح کرد: سپس دیدم بدن بیمار یخ کرده و لباس‌هایش خیس آب شده است و در ادامه، با وجود اینکه چند بار وی را به دستشویی برده بودم اما خواهرم اظهار می‌کرد که بشدت نیاز به دستشویی دارد اما به هیچ عنوان نتوانست دفع کند.

وی گفت: در همان حالت به تدریج بدن بیمار در حال ورم کردن رفت و دومین مرتبه که قرار شد آزمایش ادرار بدهد، خون از آن آمد و بنده نیز این موضوع را به پرستار گزارش کردم و وی باز هم همان صحبت قبلی را به من تحویل داد و گفت برو و بیمارت را پوشک کن که عصبانی شدم و گفتم اگر قرار بود من بیمارم را بیاورم و خودم به آن رسیدگی کنم و خودم نیز تشخیص بدهم که مشکلش چیست، در همان منزل از آن پرستاری می‌کردم و چه نیازی به مراجعه به بیمارستان داشت؟

این خواهر داغدار تصریح کرد: در همان حال که پرستار عصبانیتم را مشاهده کرد، بیمار را به نزد ماما فرستاد و وی نیز تشخیص داد که خون از قسمت رحم آمده و جنین صدا ندارد و ظاهرا مرده است و بنابراین از ما خواستند که سریع‌تر خواهرم را به اتاق زایمان ببریم، در حالی که در نخستین لحظه‌ای که بیمار را به بخش عفونی منتقل کرده بودیم جنین در شکم بیمار در حال از بین رفتن بود و با اینکه ظهر همان روز تشخیص داده بودند که جنین زنده است و با جود اینکه از مسئله خونریزی خواهرم اطلاع داشتند اما توجهی به آن نکردند.

کادر درمانی اطلاعات غلط از وضعیت بیمار دادند!

وی افزود: سپس بیمار را برای سقط اجباری جنین به اتاق زایمان بردند و این در حالی بود که ما نیز به دفعات از پرستار در مورد وضعیت بیمار سوال می‌کردیم و وی نیز وضعیتش را خوب و جنین را زنده اعلام کرد، در حالی که دروغ بود.

این خواهر زن باردار متوفی ادامه داد: پس از دقایقی با جدیت بیشتر از پرستار خواستیم تا یک پاسخ درست به ما دهد و با توجه به اینکه اجازه داخل شدن به اتاق زایمان را نداشتیم، پرستار نسبت مرا با بیمار سوال کرد اما زمانی که دید خواهرش هستم گفت به هیچ عنوان نمی‌توانیم به شما پاسخگو باشیم و این موضوع تنها به همسر بیمار بیان می‌شود.

وی اظهار کرد: بنابراین با همسر خواهرم تماس گرفتیم و خودش را رساند در حالی که حال بیمار در حال وخیم‌تر شدن بود و کادر درمانی نیز این موضوع را دریافته اما هیچ اقدامی انجام نداده بودند و سپس در ساعت 12.5 شب بیمار را به سونوگرافی فرستاده و عنوان کردند که دو کلیه و کبد خواهرم از کار افتاده است.

وی تصریح کرد: گفته شد که جنین را سقط کنید که بیمارستان مخالفت کرد چون بیمار وضعیتی حاد داشت و سپس بیمار را به سونوگرافی انتقال دادند و زمانی که مشاهده کردند که خود باعث این وضعیت هستند و نمی‌توانند کار دیگری انجام دهند و از یک سو نیز تجهیزات در بیمارستان مطهری ارومیه موجود بود، ساعت یک شب وی را به این بیمارستان منتقل کردند.

عضو این خانواده داغدار بیان کرد: در بیمارستان مطهری وی را به بخش زایمان منتقل کردند و الحق در آنجا تا خود صبح، همه پزشکان و پرستاران به خواهرم رسیدگی کرده و در واقع از جان مایه گذاشتند و حتی از طبقه پایین، دستگاه سونوگرافی و عکس و همه تجهیزات را با آسانسور به طبقه بالا و بخش زایمان منتقل می کردند.

نخستین اشتباه از بی‌توجهی در بیمارستان مطهری آغاز شد

وی تاکید کرد: در حالی که اولین اشتباه از بخش اورژانس بیمارستان مطهری آغاز شد که رسیدگی نکرده بودند و در ادامه نیز به اندازه‌ای حال بیمار خراب بود که امکان سقط جنین وجود نداشت و سپس جنین را کورتاژ کردند و در آنجا نیز با اشتباه خود، جنین در بدن خواهرم سم تولید کرده و او را از بین برد.

وی ادامه داد: بنابراین اگر در همان ابتدا به این مسئله مداخله می‌شد، جنین سم تولید نمی‌کرد در حالی که به ما تاکید شد که بیمار شما مشکل پایه‌ای داشته و امکان چنین اتفاقاتی وجود ندارد و سپس از ما درخواست کالبدشکافی کردند که نپذیرفتیم چون در آن صورت بدن خواهرم را تکه تکه کرده و سپس با آن یک مدرک درست کرده و پزشک را تبرعه می‌کردند.

این خواهر داغدار در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در بیمارستان‌های ارومیه تا زمانی که بیمار را در حال مرگ نبینند توجهی به آن نکرده و بزرگترین مشکل درمانی این شهر، اورژانس‌ها و پزشکان هستند و به جرئت می‌توان گفت که هیچ پزشک باسوادی در ارومیه وجود ندارد و حتی پزشکانی اقوام معتقد هستند که این یک قتل آشکار بوده چون تا لحظه آخر، هوشیاری بیمار پابرجا بود.

وی در ادامه می‌گوید: بی‌تردید تنها برای خانواده ما چنین مشکلی به وجود نیامده و اگر در سطح بیمارستان‌های شهر بررسی کنید خواهید دید که چندین نفر را به این روز انداختند.

در ادامه این گزارش، از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در رابطه به علل این ماجرا سوال شد، براساس پاسخ این دانشگاه: متوفی با حامگی 18 هفته و سابقه دو بار سقط جنین و DVT تحت نظر پزشک متخصص زنان و دارای مطب خصوصی در شهرستان ارومیه در تاریخ 16 اسفند سال 97 در بیمارستان امام رضا(ع) بستری و پس از انجام اقدامات درمانی لازمه به لحاظ نیاز به دریافت خدمات درمانی لازمه و مشاوره‌های متعدد فوق تخصصی، متاسفانه با تشخیص DIC در تارخ 17 اسفند فوت کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی