سیل ۸۰۰ پل در فشم را تخریب کرد /زنگ خطری برای رعایت حریم رودخانه

 بارش های شدید و وقوع سیل در برخی نقاط کشور زنگ خطر رعایت حریم رودخانه را به صدا در آورد و در بسیاری از نقاط اطراف تهران شاهد تخریب تصرفات غیرقانونی حریم رودخانه بودیم.

ساخت پل‌های غیرمجاز در بستر رودخانه‌های حاشیه تهران به ویژه فشم، لواسان، پردیس، دماوند و دیگر شهرهای اطراف پایتخت، این روزها مشکلاتی را برای ستاد مدیریت بحران استان تهران، به ویژه در مواقعی که بارندگی‌های فراوان و خطر جاری شدن سیلاب وجود دارد، ایجاد کرده است.

برخی خانه‌ها نیز با بی توجهی مالکان آنها به اخطارهای قانونی بیش از حد مجاز به سوی بستر رودخانه‌ها پیشروی داشته‌اند.

به عنوان مثال مغازه‌هایی که در منطقه «آهار» و با مجوز شورای سابق آهار در مجاورت رودخانه ساخته شده بودند و پس از بارش‌های اخیر و فرونشست خراب شده و چندین نفر را راهی بیمارستان کرد.

این ساخت و سازهای غیرمجاز نه تنها تلفات و خسارات وقوع سیل را افزایش می‌دهد، که با ایجاد مانع بر سر راه آب سبب افزایش احتمال وقوع آن می‌شود.

برخورد قانونی با زیاده خواهی و تصرف حریم رودخانه‌ها

مدیر امور آب شمیرانات  اظهار داشت: در برخی مناطق شمیرانات عرض بستر رودخانه حدوداً ۵۰ متر است، در حالی که عملاً شاهد پیش روی ۳۰ الی ۴۰ متری به سوی رودخانه‌ها هستیم و مالکان این خانه‌ها این میزان پیش روی را به صورت غیرقانونی متصرف هستند.

جواد غفاری گفت: البته دادستانی برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار بر اثر سیلاب دست به کار شده و دستور تخریب این پل‌های غیرمجاز را صادر کرده است و تنها بالغ بر ۲۰۰ مورد تخریب پل داشتیم.

دادستان فشم نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: صرف اینکه شخصی در یک مکانی ساختمانی دارد، حق ندارد بیاید و در بستر رودخانه که متعلق به انفال است، ساخت و ساز کند.

داریوش مهر طلب ادامه داد: تاکنون بیش از ۸ هزار متر از حریم رودخانه‌ها در منطقه آهار از تصرفات غیرقانونی خارج و تعریض شده است، برداشتن موانعی همچون ساخت و ساز غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌ها سبب کاهش احتمال وقوع سیل و نیز کاهش خسارات حاصل از آن می‌شود.

عضو شورای اسلامی آهار در خصوص ساخت و سازهای کنار رودخانه به خبرنگار مهر گفت: از منطقه لشگرک که وارد شوید، می‌بینید، تمام ساخت و سازها در کنار رودخانه صورت گرفته است.

کریمان افزود: این ساخت و سازها با مجوز شورای وقت انجام شده است.

دستگاه‌های ذی ربط مسئول مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها هستند

فرماندار شمیرانات نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: فرهنگ سازی عمومی برای رعایت حریم و بستر در هنگام ساخت و ساز و آزاد سازی و بازگشایی بستر رودخانه‌ها و ساماندهی رودخانه‌ها سبب کاهش خسارت ناشی از سیل در شمال تهران می‌شود.

سیاوش شهریور با بیان اینکه دستگاه‌های ذیربط باید ساخت و سازهای غیر مجاز در بستر رودخانه‌ها را شناسایی کنند، گفت: باید اقدامات لازم برای مقابله با زیاده خواهی و تجاوز به بستر رودخانه‌ها و افزایش احتمال سیل انجام شود.

وی از شناسایی مناطق مستعد حادثه در شمیرانات خبر داد و گفت: در روستاها و حاشیه‌های رودخانه‌ها اقدام به پایش و بررسی راهکار مناسب جهت پیشگیری از حوادث احتمالی شده است.

فرماندار شمیرانات تاکید کرد: تمامی مسئولان و افراد مرتبط باید تا رسیدن به اهداف معین و ایمن سازی مناطق به این کار ادامه دهند و برای بارش‌های احتمالی آینده آماده باشیم و از حوادث پیشگیری کنیم، تا در صورت وقوع سیل دچار خسارات و تلفات کمتری باشیم.

تخریب پل‌ها و اماکنی که بدون مجوز ساخته شدند، در حقیقت آخرین مرحله رفع تصرفات غیرقانونی است، که از آن مهم‌تر نظارت جدی نهادهای مرتبط قبل از ساخت و سازها است.

باید منتظر ماند و دید، آیا سیلاب‌های اخیر در کشور توانسته مردم و مسئولین را برای فاصله گرفتن از حریم رودخانه‌ها مجاب کند و یا همچنان باید منتظر وقوع سیل و وارد آمدن خسارت‌های متعدد باشیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.