وکالت کاسبی نیست /  وکالت دفاع از حقوق ملت است

امیرحسین صفدری پژوهشگر و محقق در علم حقوق : وکیل کاسب نیست، وکیل مدافع حق و عدالت است. متاسفانه مجلس شورای اسلامی طی یک اقدام غیرعلمی و غیرکارشناسی در خصوص اصلاح بعضی از مواد مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی، در تاریخ ۲۵ آبان ماه، تصویب نمود که وکالت حرفه‌ای به عنوان فعالیت اقتصادی در زمره کسب و کار قرار بگیرد. این اقدام مجلس یعنی این که وکیل کاسب است و صحن دادگاه برای وکیل محل کاسبی، چطور می شود به حرفه وکالت که رسالت و ماهیتش دفاع از حق مردم می باشد نگاهی بازاری داشت بارها شاهد آرایی از سمت دیوان عدالت اداری بودیم که حرفه وکالت را جز مشاغل اقتصادی ندانسته، پس چگونه مجلس شورای اسلامی حرفه وکالت را یک کاسبی در نظر گرفته است؟؟

اگر بخواهیم حرفه وکالت را یک کسب ‌وکار و یا یک فعالیت‌ اقتصادی سود آور تلقی کنیم به این معنا است که دیگر وکیل برای احقاق حقوق مردم تلاش نمی کند بلکه برای کسب سود و منفعت خود کار می کند، با این دید چگونه می توانیم به دادرسی عادلانه دست پیدا کنیم؟؟ مگر می شود حق و عدالت را با پول بدست آورد یا از بین ببرد؟؟ مگر می شود وکیل دادگستری را کاسب تلقی کرد و کارش که دفاع از حقوق ملت است را یک کاسبی در نظر گرفت؟؟ اینها سوالاتی است که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی باید قبل از تصویب چنین طرحی از خود می کردند و پس از آن دست به تصویب چنین طرحی میزدند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نماینده مردم هستند و باید از حقوق ملت دفاع کنند نه این که طرحی را تصویب کنند که حقوق ملت را پایمال و خدشه دار کند.

حقوقدان های مجلس شورای اسلامی نباید به تصویب چنین طرحی رضایت می دادند چرا که تصویب این طرح یعنی این که وکلا کاسب هستند و قوه قضاییه که محور اصلی عدالت خواهی می باشد یک مکان جهت کاسبی و کسب درآمد می باشد نه محلی جهت احقاق حقوق مظلومان. شورای نگهبان همانطور که قبلا نسبت به اصلاح این طرح به مجلس تذکر داده بود بایستی دوباره ورود پیدا کند و دفاع از حقوق ملت را یک کاسبی تلقی نکند. رسالت وکیل دادگستری دفاع از حقوق ملت می باشد نه کاسبی کردن، شورای نگهبان باید آگاه باشد تایید چنین طرحی به ضرر مردم و کشور تمام خواهد شد.

کانون وکلای دادگستری تنها نهاد مستقل وکالت در ایران می باشد که میراث گرانبهای دکتر محمد مصدق است نباید با تصویب چنین طرح هایی این میراث گرنبها را از بین ببریم، جامعه حقوقی و مردم باید پاسدار این میراث با ارزش باشند و تمام تلاش خود را جهت استقلال کانون وکلای دادگستری انجام بدهند. وکیل دادگستری سوگند یاد می کند که از حق دفاع کند نه این که برای کاسبی و کسب سود به صحن مقدس دادگاه برود، تصویب این طرح شان بالای کانون وکلا و قوه قضاییه را تا حد زیادی پایین می آورد که این مسله به صلاح مصالح کشور در ابعاد بین المللی هم نمی باشد.

اگر ما بخواهیم وکالت را یک کاسبی تلقی کنیم باید فاتحه عدالت را هم بخوانیم، حقوقدان های شورای نگهبان باید آگاه باشند که وکالت دستمایه کاسبی و تجارت نشود. قوه قضاییه هم باید نسبت به این مسله همانند کانون وکلای دادگستری واکنش مناسب نشان بدهد و به مجلس شورای اسلامی یادآوری کند که وکیل و قاضی برای عدالت تلاش می کنند نه برای کسب سود و منفعت خود و دادگاه محل کسب سود و منفعت نیست و وکیل و قاضی هم کاسب نیستند، بلکه وکیل و قاضی هر دو بال های فرشته عدالت هستند که برای احقاق حق و حقوق مظلومان تلاش می کنند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی