زندان و جریمه مالی سنگین در آمریکا بخواطر استفاده از هوش مصنوعی چینی

به گزارش رکنا، بر اساس طرحی که ماه گذشته توسط «جاش هاولی»، سناتور جمهوری‌خواه، پیشنهاد شد، کاربران آمریکایی هوش مصنوعی چینی در صورت تصویب این قانون، با مجازات‌های سنگینی روبرو خواهند شد. این طرح که هنوز باید مراحل قانونی خود را در کنگره طی کند، مجازات‌هایی تا ۲۰ سال زندان یا یک میلیون دلار جریمه نقدی را برای افراد عادی که از هوش مصنوعی چینی، به ویژه پلتفرم دیپ‌سیک، استفاده می‌کنند، در نظر گرفته است.

علاوه بر این، شرکت‌های آمریکایی که در حوزه هوش مصنوعی در چین تحقیق کنند یا با شرکت‌های چینی در زمینه آموزش فناوری یادگیری ماشینی همکاری داشته باشند، ممکن است تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار جریمه شوند. این طرح درست در زمانی مطرح شده که شرکت‌های فناوری بزرگ آمریکایی به دلیل رقابت با هوش مصنوعی ارزان و قدرتمند چینی، خسارات مالی قابل توجهی را تجربه کرده‌اند.

هدف اصلی این قانون پیشنهادی، موسوم به «قانون جداسازی قابلیت‌های هوش مصنوعی آمریکا از چین»، مقابله با تحقیقات مرتبط با هوش مصنوعی در چین، جلوگیری از انتقال مالکیت معنوی مرتبط با این فناوری، و محدود کردن سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در شرکت‌های هوش مصنوعی چینی است.

این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت صادرات زیرساخت‌های کلیدی مانند نیمه‌رساناها و فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی به چین، و همچنین جلوگیری از واردات فناوری‌ها و خدمات مرتبط با هوش مصنوعی از این کشور می‌شود. علاوه بر این، احتمال دارد دامنه این ممنوعیت‌ها به بارگذاری مدل‌های هوش مصنوعی چینی در آمریکا نیز گسترش یابد، هرچند نحوه اجرای دقیق آن هنوز مشخص نیست.

در حال حاضر، آمریکا تلاش می‌کند با محدودسازی دسترسی دیپ سیک در نهادهای دولتی، نظامی و اطلاعاتی، و افزایش همکاری با متحدان آسیایی، نفوذ هوش مصنوعی چینی را کنترل کند.

وبگردی