هک‌ها فقط شروع ماجراست / کلاهبرداری میلیاردی با کارت‌های حباب دار/ نیاز به بررسی جدی بانک مرکزی / جدیدترین شگرد بری خالی کردن حساب هایتان

به گزارش خبرنگار رکنا، وقتی می شنویم هکرها به یک شرکت یا ارگان مثل دیجی کالا یا اسنپ حمله کردند و اطلاعات مشتری ها را سرقت کردند این جمله ای که بعد این هک می گوییم :" خب هک کردند که کردند ما که چیزی نداریم بدزدند" این یک واکنش بسیار ناآگاهانه از پیامدهای بعدی است که قرار است بر سر جمعی از ما بیاید.

حال در ادامه برایتان می گوییم که یکی از این پیامدهای چیست. داستان را با کارت های حباب دار شروع می کنیم . کارت حباب دار چیست؟ پاسخ این است که کارت های حباب دار کارت های چند میلیاردی هستند که به قیمت چند میلیون و حتی کمتر به افراد مختلف فروخته می شود. آن افراد هم با این کارت های حباب دار به سراغ کسبه در اصناف مختلف رفته و آنها را با خرید توسط این کارت ها بدبخت می کنند.

در یکی از موارد این بدبخت کردن اینگونه است که این خریداران کارت های حباب دار با هکرها دست به یکی می کنند. دارندگان کارت حباب دار به مغازه مراجعه کرده و میلیونی خرید می کنند و کارت می کشند اما با کارت حباب دار و وقتی از مغازه خارج می شوند، چند دقیقه بعد پول به حساب خودشان بر می گردد و کاسب می ماند و کلاهی که سرش رفته است.

حال در ادامه همدستان آنها که هکرها هستند وارد  عمل می شوند. با شماره کاسبی که کلاه سرش رفته است تماس می گیرند، شماره از کجا آمده است؟ این همان جایی است که اول ماجرا گفته شد. همان هک شرکت ها و ارگان ها و کسب اطلاعات کاربران. هکرها با کاسبی که کلاه سرش رفته است تماس می گیرند و خود را جای اپراتور دستگاه کارت خوان کاسب معرفی می کنند و می گویند که کارتخوان دچار مشکل شده است و پول هایی که از سوی مشتریان واریز می شوند، برگشت می خورد و به کاسب و تاجر می گویند که با بانک مرکزی تماس بگیر. چرا بانک مرکزی ؟ چون می دانند بانک مرکزی با آن همه مشغله پاسخگو نیست! و البته به کاسب می گویند اگر بانک مرکزی جوابگو نبود باز با من تماس بگیر من خودم چون آشنا هستید درست می کنم.

 بانک مرکزی جوابگو نمی شود. کاسب با شماره هکر به ناچار تماس می گیرد و اینجا است که مرحله بعدی کلاهبرداری آغاز می شود. هکر کد دستگاه را از کاسب درخواست می کند، کاسب هم که فکر نمی کند در دام کلاهبرداری افتاده است ، کد را می دهد و از آن لحظه به بعد هرچه پول به حساب کاسب واریز می شود ، به حساب هکر سرازیر می شود و البته شماره هکر هم بلافاصله از دسترس کلا خارج می شود.

اینکه چگونه می توان جلوی این انتشار این کارت های حباب دار را گرفت و کلا از کجا می آیند و چگونه ، موردی است که نیروهای امنیتی باید برای مهار آن وارد شوند.

هشدار: دقت کنید به هر شماره ای که با شما تماس می گیرد و در مورد کارتخوان و مباحث مالی شما صحبت می کند اعتماد نکنید و استعلام دقیق و کامل داشته باشید.

حواستان باشد کلاه سرتان نرود

یکی از قربانیان این کلاهبرداری ها که از فعالان در حوزه تجارت قهوه در کشور است، امروز با انتشار این متن در اینستاگرام اینگونه نوشت: دوستان عزیز، امروز می‌خواهم شما را از یک کلاهبرداری حرفه‌ای و بسیار خطرناک آگاه کنم که اخیراً برای بسیاری از کسبه و صاحبان مشاغل اتفاق افتاده است. متأسفانه این اتفاق برای یکی از دوستانم رخ داد و اگر من از قبل اطلاع نداشتم، ممکن بود من هم قربانی این فریب می‌شدم.

ماجرا از این قرار است:

 فردی با شماره 09373... تماس می‌گیرد و ادعا می‌کند که کارتخوان شما دچار مشکل شده است. او با جملاتی مثل:

“از ساعت 5 عصر دیروز، هر مبلغی که کارت می‌کشید ظاهراً موفق است، اما دوباره به حساب مشتری بازمی‌گردد”، شما را نگران و مضطرب می‌کند تا به او اعتماد کنید و همکاری کنید.

سپس از شما می‌خواهد با شماره 02182803099 (که خودش به‌عنوان شماره بانک مرکزی معرفی می‌کند) تماس بگیرید و داخلی 350 را شماره‌گیری کنید. وقتی تماس می‌گیرید، با یک تلفن گویا و پیام‌های گمراه‌کننده مواجه می‌شوید.

اگر به این روند ادامه دهید، در نهایت تماس‌گیرنده اطلاعات کارتخوان و یک کد مربوط به فن‌آوری‌های مالی شاپرک را از شما می‌گیرد و حساب شما به‌راحتی تخلیه می‌شود!خوشبختانه من از این شیوه کلاهبرداری مطلع بودم. وقتی امروز چنین تماسی با من گرفته شد، تمام مکالمه‌ها را ضبط کردم و ویدیوی کامل آن را در صفحات اینستاگرام و یوتیوب منتشر کردم تا شما عزیزان نیز با این روش فریبکاری آشنا شوید و هرگز قربانی نشوید.

 

 

وبگردی