رعد و برق کودکی را خشک کرد + آمار دقیق کشته های سیل

به گزارش رکنا،   روزجمعه چهارم خردادماه، برخورد صاعقه در جاده ماهنشان زنجان جان یک نفر را گرفت و دو مصدوم هم روی دست اورژانس گذاشت. به گفته داریوش تقی‌لو، رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی ومدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان، پس ازتماس با اورژانس۱۱۵، دو کد آمبولانس از پایگاه‌های اسفناج و ایده‌لو به محل اعزام شدند که پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد در اثر برخورد رعدوبرق در ارتفاعات روستای قره‌کول (جاده ماهنشان) دو نفر مصدوم شدند و یک پسر‌بچه ۱۰ ساله نیز جان خود را از دست داده است.

رعدوبرق درشهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی هم قربانی‌ گرفت که خبر آن را سرهنگ حبیب خدایی، فرمانده انتظامی شهرستان ورزقان اعلام کرد. این کشاورز ۶۰‌ ساله و اهل روستای کبودگنبد از توابع بخش خاروانای شهرستان ورزقان بود.در قم نیز صاعقه و رعد‌و‌برق گرچه خوشبختانه جان هیچ‌کس را نگرفت اما دوپست ۶۳ کیلو ولت (قم مرکزی و مهدیه) شرکت توزیع نیروی برق استان قم را از مدارخارج کرد.به‌گفته مدیرعامل این شرکت، با این حادثه دسترسی به برق در برخی نقاط قم دچار مشکل شد که پس از آن نیروهای شرکت توزیع نیروی برق استان قم و عوامل برق منطقه‌ای تهران برای رفع مشکل دست به کار شدند.

بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس‌کشور با بیان این‌که از ابتدای سال تاکنون، سیل در میان سایر حوادث طبیعی، بیشترین سهم رادر تعداد فوتی‌ها داشته است، گفت:«تعداد فوت‌شدگان مربوط به سیل ۳۵نفر بوده است ودر سیل‌های امسال نیز ۴۱ شهروند مصدوم شدند. توفان نیزیکی دیگرازعوامل طبیعی مصدومیت شهروندان است که دراین مورد، ۲۴ نفر از شهروندان بر اثر توفان مصدوم شدند و خوشبختانه هیچ مورد فوتی گزارش نشده است.»البته ریزش کوه هم از قافله حوادث عقب نماند و از ابتدای سال تاکنون شش نفربراثر ریزش کوه زخمی شدندوگردوغبار نیز۱۰۶۹ نفر از شهروندان را راهی بیمارستان‌کرد.

نکات مهم در زمان صاعقه و رعد‌و‌برق

در مواقعی که احتمال رعد‌و‌برق وجود دارد درصورت امکان ازخانه خارج نشوید.دشت‌هاوکوهپایه‌ها هنگام وقوع صاعقه بسیار خطرناک هستند و برهمین اساس درچنین مواقعی نباید درارتفاعات ومناطق بازقرارگرفت.صاعقه سوژه‌هایی که ارتفاع بالایی دارند را هدف قرارمی‌دهد، از این رو در‌صورت امکان، به سمت طبقات پایین‌تر حرکت کنید.پناه بردن به درختان در ارتفاع هنگام بروز صاعقه، خطرناک‌ترین اقدام است و اگر هیچ سرپناهی برای مراقبت از خود نباشد به کوتاه‌ترین درختی ‌که در اطراف وجود دارد پناه ببرید.

در چنین شرایطی از اجسام فلزی دور شوید و به آنها دست نزنید. اگر در خودرو پناه گرفته‌‎اید، به بخش‌های فلزی یا شیشه‌های خودرو دست نزنید. اگر در حال ماهیگیری یا شنا هستید، به‌سرعت از آب خارج شده و از مرکز آن دور شوید. قرارگیری نزدیک فضاهای آبی و به‌خصوص داخل آن حین وقوع صاعقه، می‌تواند بسیار خطرناک باشد.