هشدار درباره عواقب عدم‌اجرای مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی

به گزارش رکنا، مختار الموسوی در گفتگو با پایگاه خبری المعلومه اظهار داشت: دولت از وعده‌های خود به ملت عراق مبنی بر اخراج نظامیان بیگانه و در رأس آنها آمریکایی‌ها از عراق طفره رفته است.

وی افزود: طفره رفتن دولت مشروعیت قانونی به گروههای مقاومت برای اخراج اشغالگران آمریکایی می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: گروههای سیاسی ملی از هر گزینه‌ای که ملت برای اخراج اشغالگران پس از طفره رفتن مصطفی الکاظمی نخست وزیر و دولت از آنچه به پارلمان وعده دادند، اتخاذ کند، حمایت خواهند کرد.

الموسوی بر وارد شدن ضربات دردناک به اشغالگران آمریکایی در صورت طفره رفتن از خروج از عراق تأکید کرد.

تأکید بر عدم کوتاهی و سهل‌انگاری در خصوص حضور نظامیان آمریکایی

ناصر ترکی از نمایندگان فراکسیون موسوم به السند الوطنی در پارلمان عراق از گروههای سیاسی خواست خون فرماندهان شهید (شهیدان سلیمانی و المهندس) را نصب‌العین خود قرار دهند.

وی ادامه داد: برخی گروههای سیاسی همچنان موضع ضعیفی در برابر قلدرمآبی و زورگویی آمریکایی‌ها اتخاذ می‌کنند.

الترکی که با سایت المعلومه گفتگو می‌کرد، افزود: گروههای سیاسی که به خروج نظامیان آمریکایی رأی دادند، باید موضع قاطعی در برابر قلدرمآبی و زورگویی آمریکایی اتخاذ کنند و تصمیم خود را فراموش نکنند.

نماینده پارلمان عراق ابراز کرد: به‌نظر می‌رسد برخی گروههای سیاسی موضع ضعیفی در قبال دخالتهای آمریکا و ترکیه اتخاذ می‌کنند.

وی تصریح کرد: گروههای مخالف حضور آمریکا نباید خون فرماندهان شهید را فراموش کنند و با روح واحد برای اخراج نظامیان اشغالگر از عراق عمل کنند.

این نماینده پارلمان درباره کوتاهی گروههای ملی در برابر چنگ انداختن و تعدی آمریکا به حاکمیت ملی هشدار داد.از سوی دیگر فاضل جابر از نمایندگان ائتلاف الفتح در پارلمان عراق هشدار داد: هر توافقی که مصطفی الکاظمی با واشنگتن منعقد کند که حضور آمریکا در عراق را توجیه کند، غیرقانونی است و در پارلمان عراق بازخواست خواهد شد.

فاضل جابر به پایگاه خبری المعلومه گفت: مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق فقط برای یک هدف به واشنگتن رفت و آن اخراج نظامیان آمریکایی است و هیچ گزینه دیگری ندارد.

وی اضافه کرد: الکاظمی در حالی به واشنگتن رفت که اخراج نظامیان آمریکایی بر اساس مصوبه پارلمان و با تفویض ملت به وی واگذار شده است و وی هیچ حقی برای عقد توافقات دیگری که حضور آمریکا را برای سالهای دیگر توجیه کند، ندارد و هر گونه توافقی که در این زمینه منعقد شود، خلاف قانون اساسی است و الکاظمی در پارلمان مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.

توافقات الکاظمی در واشنگتن به‌نفع امنیت و ثبات عراق نیست

عبدالامیر نجم از نمایندگان ائتلاف الفتح تأکید کرد: توافق نخست وزیر با واشنگتن مبنی بر حضور نظامیان آمریکایی در عراق به‌مدت سه سال دیگر و قراردادهای انرژی که منعقد کرد، به‌نفع امنیت و ثبات عراق نیست.

وی به پایگاه خبری المعلومه گفت: مصطفی الکاظمی نخست وزیر ملزم به اجرای توافق گذشته و مصوبه پارلمان که بر خروج نظامیان آمریکایی از عراق تأکید می‌کنند، است.

نجم افزود: توافق برای باقی‌ماندن نظامیان آمریکایی به‌مدت سه سال دیگر در عراق، در چارچوب اختیارات الکاظمی نیست و خلاف اراده ملت و قانون اساسی عراق است و گروههای سیاسی ملی هرگز در این زمینه سکوت نخواهند کرد.

نجم اظهار داشت: توافقنامه باقی‌ماندن نظامیان آمریکایی، طولانی شدن و تجدید اشغال عراق است و پذیرفتنی نیست.

وی تأکید کرد: باقی‌ماندن نظامیان آمریکایی و عقد توافقات انرژی با طرف آمریکایی در راستای منافع امنیت و ثبات عراق نیست.

هشدار درباره وقت‌کشی در اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکایی

فاضل الفتلاوی دیگر نماینده ائتلاف الفتح هم تأکید کرد: مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان بیگانه از کشور و در رأس آنها نظامیان آمریکایی باید اجرا شود و وقت‌کشی در این زمینه پذیرفتنی نیست. الفتلاوی افزود: مدت زمانی که رئیس جمهور آمریکا برای عقب‌نشینی نظامیانش از عراق وضع کرده، طولانی و با نوعی وقت‌کشی همراه است و مصوبه پارلمان برای همه الزام‌آور است و همه از جمله مصطفی الکاظمی نخست وزیر باید به آن پایبند باشند. وی خاطرنشان کرد: مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نظامیان بیگانه از کشور و در رأس آن نظامیان آمریکایی باید اجرا و از وقت‌کشی در این زمینه خودداری شود، پارلمان در خصوص گفتگوی راهبردی با آمریکا و مرحله دوم آن که در واشنگتن آغاز شد، موضع‌گیری خواهد کرد.

ائتلاف الفتح روز پنجشنبه 30 مرداد خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده پارلمان عراق در خصوص مدت زمانی شد که رئیس جمهور آمریکا برای عقب‌نشینی نظامیان این کشور مشخص کرد. ترامپ مدعی پایبندی به خروج نظامیان آمریکایی در مدت سه سال شده بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

تسنیم