لکه نفتی سانچی اکوسیستم دریایی ژاپن را تهدید نمی‌کند

به گزارش رکنا، به نقل از رویترز، با افزایش نگرانی ها درباره احتمال آسیب اکوسیستم دریایی، مقامات ژاپنی و رسانه‌های چینی روز سه‌شنبه اعلام کردند که غرق شدن نفتکش سانچی بدترین فاجعه یک نفتکش در دهه گذشته بود و سبب ایجاد یک لکه نفتی بزرگ در دریای شرقی چین شده است.

خدمه نفتکش سانچی شامل 30 ایرانی و دو بنگلادشی می شدند که همگی در این حادثه Incident جان باختند.

یک مقام مسئول نظارت بر محیط زیست دریایی ژاپن در گفتگو با رویترز گفت: به طور کلی اگر لکه نفتی به سواحل ژاپن برسد، می تواند تبعات زیست محیطی بزرگی را در پی داشته باشد. اما به نظر می رسد که احتمال اندکی وجود دارد که سواحل دریایی ژاپن توسط این لکه نفتی آلوده شوند.

نفتکش سانچی در ششم ژانویه پس از برخورد با یک کشتی باری چینی دچار آتش سوزی شد. این نفتکش که حامل 136 هزار تن، در حدود یک میلیون بشکه، نفت خام قابل اشتعال و میعانات گازی بود پس از چندین انفجار در روز یکشنبه غرق شد.

یک مقام وزارت محیط زیست ژاپن گفت: با توجه به اینکه درمنطقه ای که نفتکش سانچی در آنجا غرق شد جریان دریا به سمت شمال است، احتمال آلوده شدن سواحل ژاپن توسط این لکه نفتی به حداقل می رسد.

گارد ساحلی ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد در پی حادثه نفتکش سانچی یک لکه نفتی به طول 13 کیلومتر و عرض 11 کیلومتر ایجاد شده است. سخنگوی گارد ساحلی Coast Guard روز سه شنبه افزود که لکه نفتی به دقت مورد نظارت قرار گرفته است و نشان می دهد تغییر شرایط آب و هوایی مسیر لکه نفتی را تغییر داده است.

کارشناسان ابراز نگرانی کردند که غرق شدن سانچی احتمالا سبب خروج باقی مانده میعانات گازی و نفت سنگین نفتکش به دریا و در نتیجه آلوده شدن آبهای اطراف می شود.

نفت سنگین به عنوان سوخت موتورهای کشتی استفاده می شود و کثیف ترین نوع نفت است که فوق العاده سمی بوده، اما نسبت به میعانات گازی قابلیت اشتعال کمتری دارد.

سخنگوی گارد ساحلی ژاپن گفت هنوز مشخص نشده است که این لکه نفتی حاوی نفت سنگین است یا نه.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.