رایحههای قرن شانزدهم چه بویی می دهند؟
رکنا : هوش مصنوعی برای ایجاد آرشیوی از رایحههای اروپا به عنوان میراث فرهنگی در ژانویه 2021 استفاده خواهد کرد.
به گزارش رکنا ، دانشمندان اخیرا یک پروژه ۲.۵ میلیون پوندی را برای بازسازی بوی مواد موجود در گذشته با استفاده از هوش مصنوعی آغاز کردهاند.
مورخان در کتابهای تاریخ اطلاعات بسیاری درباره گذشته به افراد دادهاند حال برخی محققان قصد دارند با کمک هوش مصنوعی بوی اجسام و موادی که مردم در گذشته حس میکردند و آن مواد دیگر وجود ندارند را برای افراد بازسازی کنند. این پروژه "Odeuropa" نام دارد و محققان در آن از هوش مصنوعی برای بازسازی رایحههایی استفاده خواهند کرد که بین ۵۰۰ تا ۱۰۰ سال پیش توسط ساکنان جهان استشمام میشده است.
این رایحهها شامل استفاده از گیاهان مختلف برای محافظت در برابر بیماریهایی مانند طاعون و همچنین رایحههای صنعتی خواهد بود. کارشناسان موسسات مختلف از جمله کالج دانشگاهی لندن، دانشگاه آنگلیا راسکین و آکادمی علوم و هنرهای سلطنتی هلند ۲.۸ میلیون یورو(۲.۵ میلیون پوند) کمک هزینه از برنامه "EU Horizon ۲۰۲۰ "برای انجام این پروژه دریافت کردهاند.
خانم "لیزی مارکس"(Lizie Marx) دانشجوی دکترای موزه ملی آمستردام در توئیتر خود نوشت: در ژانویه ۲۰۲۱ پروژه "Odeuropa" از هوش مصنوعی برای ایجاد آرشیوی از رایحههای اروپا به عنوان میراث فرهنگی استفاده خواهد کرد.
هوش مصنوعی متون قدیمی مرتبط با رایحهها به هفت زبان را بررسی کرده و اطلاعات آنها را جمع آوری میکند تا کارشناسان آنها را مورد مطالعه قرار دهند.
دکتر سارا تونلی(Sara Tonelli) از گفت: ما ابزاری را برای استخراج خودکار اطلاعات از متن تهیه کردیم. به عنوان مثال نقش بوهای صنعتی را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد و سپس دائرةالمعارفی از رایحهها تهیه خواهد شد که حاوی بیوگرافی هر بو از جمله محل استفاده و آنچه باعث ایجاد آن شده خواهد بود. سپس اطلاعات خام در اختیار شیمی دانان و عطرسازان قرار میگیرد تا نسخه امروزی بوی منقرض شده را ایجاد کنند و در نهایت میتوان این موارد را در اختیار موزهها قرار داد تا بازدیدکنندگان بتوانند یک چیز جدید را تجربه کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر