اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر

بورسی‌ ترین استان‌ های ایران: تهران و اصفهان

بیشترین حجم معاملات غیر برخط سهام اشخاص حقیقی، در آخرین ماه سال ۱۴۰۳، در استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، یزد و البرز انجام گرفته است.

داده‌های ارائه شده در تازه‌ترین گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد: مجموع معاملات برخط و غیر برخط اشخاص حقیقی از 142،503،997 میلیارد سهم در سال 1402 به 240،043،101 میلیارد سهم در پایان سال 1403 افزایش یافته است.

معاملات برخط و غیر برخط اشخاص حقیقی در یک سال گذشته 68 درصد رشد داشته است.

مجموع معاملات برخط و غیر برخط اشخاص حقیقی و حقوقی در اسفند ماه پارسال به ترتیب 240،043،101 و 499،118،626 میلیارد سهم بوده است.

نسبت معاملات آنلاین اشخاص حقیقی در اسفند پارسال، 88.75 درصد و حقوقی‌ها 37.23 درصد بوده است.

سهم معاملات غیر برخط اشخاص حقیقی در 5 استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، یزد و البرز از کل معاملات بازار 9.93 درصد بوده است.

استان تهران با سهم 8.25 درصدی، بیش‌ترین حجم خرید و فروش غیر برخط اشخاص حقیقی را در کل کشور به خود اختصاص داده است.

حجم معاملات غیر برخط اشخاص حقوقی در استان‌های تهران، گیلان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و قم در اسفند پارسال، 62.35 درصد بوده که استان تهران با 61.02 درصد بیش‌ترین حجم خرید و فروش را به خود اختصاص داده است.

داده‌های آماری این گزارش نشان می‌دهد سهم اشخاص حقوقی از معاملات برخط نیز 37.23 درصد بوده است.

جای پای شاخص بورس امروز یکشنبه در ارتفاع 3 میلیون واحد محکم شد

شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۶۵هزار واحدی مواجه شد.

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 24میلیارد و 50میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 13هزار و 368میلیارد تومان در بیش از 283هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 65هزار و 58واحدی در ارتفاع 3میلیون و 77هزار و 925واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فولاد و وبملت شد، و نمادهای معاملاتی فباهنر، فسبزوار و خکمک بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود بجای گذاشتند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 271میلیون ورقه به‌ارزش 133هزار و 324میلیارد تومان در 196هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 468واحد رشد کرد و در ارتفاع 26هزار و 21واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی مارو، آریا و نیشکر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فزر، فالوم و بالاس بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از 342نماد معاملاتی فعال در بورس، 97درصد معادل 333نماد معاملاتی مثبت و 3درصد معادل 9نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از 352نماد فعال در این بازار، 82درصد معادل 287نماد معاملاتی مثبت و 18درصد معادل 65نماد منفی بودند.

همچنین در پایان معاملات امروز، 90درصد معادل 309نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و یک درصد معادل 3نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم 69درصد معادل 244نماد با صف خرید و 10درصد معادل 36نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن این که در پایان معاملات ارزش صف‌های خرید نیز 12هزار و 900میلیارد تومان در برابر 490میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.

علاوه بر این 4 هزار و 500میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج 2هزار و 600میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.

ثبت بالاترین رکورد تاریخ شاخص بورس

شاخص کل بورس در پایان مبادلات امروز، شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، به سطح ۳ میلیون و ۱۲ هزار و ۸۶۷ واحد رسید. این بالاترین سقف منحنی شاخص کل در تاریخ محاسبه و انتشار نماگر مزبور به‌شمار می‌آید.

داده‌های آماری مدیریت نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد، شاخص بورس امروز شنبه ۳۰ فروردین ماه در پایان معاملات به بالاترین سطح تاریخی خود رسید.

پیش از این و در همان نیم ساعت نخست معاملات امروز، شاخص بورس، قله ۳ میلیونی را فتح کرده بود.

صعود قدرتمند بورس امروز شنبه به کانال 3 میلیونی

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 24میلیارد و 424میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 12هزار و 158میلیارد تومان در بیش از 406هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 45هزار و 962واحدی در ارتفاع 3میلیون و 12هزار و 867واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فولاد و وبملت شد، و نمادهای معاملاتی پارسان، جم و جم پیلن بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود بجای گذاشتند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 853میلیون ورقه به‌ارزش 123هزار و 85میلیارد تومان در 235هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 140واحد رشد کرد و در ارتفاع 25هزار و 553واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی وسپهر، سامان و انتخاب شد و در مقابل نمادهای معاملاتی آریا، فزر و سغدیر بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از 347نماد معاملاتی فعال در بورس، 51درصد معادل 176نماد معاملاتی مثبت و 49درصد معادل 171نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از 359نماد فعال در این بازار، 41درصد معادل 146نماد معاملاتی مثبت و 59درصد معادل 213نماد منفی بودند.

همچنین در پایان معاملات امروز، 27درصد معادل 92نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و 9درصد معادل 30نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم 17درصد معادل 60نماد با صف خرید و 21درصد معادل 76نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن این که در پایان معاملات ارزش صف‌های خرید نیز 2هزار و 700میلیارد تومان در برابر 367میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.

علاوه بر این 513میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با ورود هزار و 200میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.

ارزش معاملات آتی بورس کالا به 1.4 همت رسید

بررسی روند معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته گذشته بیش از ۷۴ هزار قراردادآتی منعقد شد و ارزش این معاملات به حدود ۱.۴ همت رسید. آمارهای هفتگی معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالا نشان می‌دهد که در هفته گذشته 74هزار و 566 قراردادآتی به ارزش حدود 1.4 هزار میلیارد تومان منعقد شد .همچنین در هفته گذشته بیشترین ارزش معامله به روز شنبه 23 فروردین اختصاص یافت و در این روز ارزش معاملات به 354 میلیارد تومان رسید.

هم اکنون در بازار آتی بورس کالای ایران، قراردادهای آتی صندوق طلای لوتوس، صندوق طلای کهربا، صندوق طلای جواهر، شمش طلا، شمش نقره و زعفران نگین فعال است.

شاخص بورس رکورد 3 میلیون واحد را شکست

شاخص بورس در جریان معاملات امروز با رشد بیش از یک درصدی برای نخستین بار از مرز ۳ میلیون واحد گذشت. در جریان معاملات روز شنبه 30 فروردین 1404، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد قابل توجهی همراه شد و برای نخستین بار در سال جاری از مرز 3 میلیون واحد عبور کرد.

بر اساس داده‌های شرکت مدیریت فناوری بورس، شاخص کل با بیش از 45 هزار واحد افزایش، در سطح 3 میلیون و 25 هزار واحد ایستاد. رشد امروز بازار عمدتاً تحت تأثیر معاملات مثبت در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز از جمله "فولاد"، "فملی"، و "شپنا" رقم خورد.

کارشناسان بازار سرمایه عبور شاخص کل از مرز 3 میلیون واحد را نشانه‌ای از بازگشت اعتماد نسبی سرمایه‌گذاران به بورس ارزیابی می‌کنند. به گفته تحلیلگران، عواملی همچون ثبات نسبی در نرخ ارز، کاهش انتظارات تورمی، و همچنین انتشار گزارش‌های مالی مثبت از سوی شرکت‌های بورسی، از جمله دلایل اصلی رشد اخیر شاخص بوده است.

با این حال برخی فعالان بازار نسبت به پایداری این روند صعودی ابراز تردید کرده‌اند و معتقدند در صورت عدم حمایت پایدار سیاست‌گذار از بازار سرمایه، امکان بازگشت شاخص به سطح‌های پایین‌تر نیز وجود دارد.

آغازبررسی‌ اصلاح حجم مبنا،دامنه‌ نوسان ومدل محاسبه‌ شاخص

حجت‌اله صیدی به سیاست‌های سازمان بورس در زمینه تغییر و اصلاح مقررات بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بررسی جدی و همه‌جانبه‌ای را برای مواردی مانند حجم مبنا، دامنه‌ نوسان و مدل محاسبه‌ شاخص شروع کرده‌ایم اما هنوز تصمیم برای تغییر دامنه نوسان در هفته‌های آتی، نهایی نشده است.

در بازار سرمایه خیلی مهم است که تصمیمات، با دقت و جامعیت گرفته شود. هیجان و شتاب برای نهاد ناظر و تصمیم‌گیر آفت است، حتی برای نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری هم مفید نیست. تجربه نشان داده که آن دسته از افراد حقیقی هم که با صبر و آرامش و دقت تصمیم عقلایی می‌گیرند، موفق‌تر بوده‌اند.

صیدی افزود: برای به نتیجه رسیدن بررسی‌ها در مورد سه محور مزبور، بازه زمانی مشخصی تعریف کرده‌ایم اما با این‌حال ممکن است همه آن‌ها به جمع‌بندی نهایی نرسد. حتی ممکن است در نهایت به این نتیجه برسیم که وضع فعلی مناسب است و نیازی به تغییر وجود ندارد.

رئیس سازمان بورس در ادامه به بررسی روند مذاکرات بین‌المللی و تأثیر آن بر بازار سرمایه پرداخت و گفت: بیشتر متغیرهای داخلی برای ما قابل پیش‌بینی و مدیریت هستند اما روند و نتیجه مذاکرات موضوعی است که دغدغه‌‌هایی ایجاد کرده است.

او توضیح داد: در روزهای قبل و بعد از آغاز مذاکرات، با افرادمتعددی از صاحب‌نظران مشورت و گفت‌وگو داشتم. برخی خوش‌بین و برخی بدبین هستند، اما هیچ صاحب‌نظری صفر و صدی قضاوت نمی‌کند. جمع‌بندی این است که آغاز مذاکرات تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه گذاشته اما در ادامه ممکن است با چالش‌هایی هم مواجه باشیم.

او گفت: ترامپ با توجه به ناکامی در موضوعاتی مانند غزه، اوکراین و جنگ تجاری و تعرفه‌ای، به دنبال موفقیتی است که بتواند از آن بهره ببرد و برد کوتاه‌مدتی را تبلیغ کند. توافق با ایران می‌تواند برای او یک برگ برنده و حتی در نگاه خودش، فرصتی برای دریافت جایزه نوبل باشد.

صیدی با بیان این‌که ایران نیز به دنبال توسعه و بهبود اقتصاد است، ادامه داد: ما زمانی در سطحی برابر با عربستان و ترکیه از منظر تولید ناخالص داخلی  در منطقه قرار داشتیم، اما اکنون اقتصاد آن کشورها چند برابر ایران رشد کرده است.

  • فیلم آواز باشکوه ترانه علیدوستی با آهنگ محسن چاوشی ! / رفیقم کجایی دقیقا کجایی + موزیک ویدیو

اخبار تاپ حوادث

وبگردی