گزارشی درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در سراسر ایران
احتمال ورود "دلتا پلاس" از مرزهای غربی / افزایش ۳۱ درصدی تعداد شهرهای قرمز + نقشه و نمودار
رکنا: ادامه روند صعودی نرخ ابتلای روزانه و احتمال ورود گونه جهش یافته ویروس "دلتا پلاس" از مرزهای غربی کشور نگرانی اخیر کارشناسان برای مدیریت پیک ششم کرونا در شرایط فعلی است.
بهگزارش رکنا، بررسی آمارهای منتشر شده کرونا نشان میدهد روند صعودی همچنان ادامه دارد و افزایش تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی تاکیدی براین مدعاست که ویروس منحوس درحال بازیابی توان برای حملهای تمام عیار در پیک ششم است.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای منتشر شده تاکید میکنند عوامل متعددی در شکلگیری احتمالی پیک ششم کرونا هم اکنون وجود دارد که نباید ساده از کنار آنها گذشت و بهتر است از همین امروز برای آن برنامهریزی کنیم.
به گفته این گروه عواملی چون افزایش نرخ ابتلای روزانه، کاهش توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی، کم شدن مشارکت هموطنان در طرح ملی واکسیناسیون و البته سوغاتی نا مبارک مسافران از مرزهای غربی کشور میتوانند احتمال شکلگیری پیک ششم را تقویت کرده و زمینه بروز مشکلاتی عمده را در کشور مهیا کند.
این کارشناسان درباره نگرانی از افزایش ترددهای مرزی میگویند: براساس اطلاعات آمارهای رسمی موجود برخی از کشورهای همسایه ایران هم اکنون به گونههای جهش یافته ویروس الوده شدهاند که اتفاقا تعداد زیادی از هموطنان کشور به این کشورها تردد دارند که مسیر ورودی آنها مرزهای غربی و البته مرز هوایی کشور است و بررسیها نشان میدهد تعداد زیادی از افرادی که به این مناطق سفر کردهاند هنگام بازگشت آلوده به ویروس کرونا بوده و به دلیل بیعلامت بودن به سادگی از محدودیتهای مرزی عبور کرده به کشور وارد میشوند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا در این زمینه اظهار داشت: یکی از الزامات بهداشتی مسافرت نکردن است. متاسفانه در این زمینه موفق نبودیم. افرادی که به خارج از کشور میروند عمدتا میتوانند بروز مشکلات را دو چندان کنند به عنوان مثال تعداد زیادی از افراد به ترکیه سفر کرده یا میکنند که وقتی این افراد بازمیگردند، هنوز غربالگری مناسبی انجام نمیشود.
پیام طبرسی در ادامه گفت: براین اساس احتمال ورود بیماری از مرزها بخصوص مرزهای غربی جدی میشود، اینکه بیماری در نیمه های شرقی و غربی و لب مرزها مقداری بالا رفته، ممکن است علتش همین باشد. مهمترین اقدام هم این است که نظام تستگیری را قوی کرده و افزایش واکسیناسیون داشته باشیم. تا زمانیکه واکسیناسیون به بالای 80 درصد نرسیده، صحبت از بازگشایی بدون محدودیت میتواند بسیار خطرناک باشد.
طبرسی تاکید کرد: هنوز اتفاق خاصی در زمینه پیشگیری نیفتاده مسافران که مثلا ظرفیت هواپیماها 100 درصد شود یا مسافرت ها و ویژه مسافرتهای خارجی باز شود. اکنون بسیاری از مردم مسافرت خارجی را آغاز کردند که خطرناک است. مثلاً جایی مانند ترکیه در اوج بیماری است و اکثر مسافرانی که میروند و برمیگردند، بیمار میشوند و بیماری را آورده و انتقال میدهند. حال نمیدانیم که در آنجا جهش جدیدی هست یا خیر و طول میکشد که جهش را شناسایی کنیم. بنابراین اینها مواردی است که تا زمانیکه به واکسیناسیون 85 درصدی نرسیدیم باید رعایت کنیم.
طبرسی تصریح کرد: موارد بیماری و سویه های آن در سطح کشور رصد می شود. در برخی کشورها از جمله روسیه و انگلیس، مواردی از ویروس دلتا پلاس شناسایی شده که باعث افزایش بیماری شده اما در ایران هنوز گزارش رسمی از این سویه نداریم اما رصدها ادامه دارد و هر زمان اگر موردی مشاهده شود، اعلام خواهد شد.
آمارهایی که باید جدی گرفته شود
این درحالی است که واقعیت کرونایی شرایط فعلی در میان اعداد و ارقام منتشر شده دیده میشود که کارشناسان در این زمینه تاکید میکنند براساس آخرین آمارها هر دقیقه هفت نفر به ویروس منحوس آلوده شدهاند و هر 9 دقیقه یک مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت شده است درحالی که نکته نکران کننده اینجاست که هر دقیقه یک نفر در مراکز درمانی بستری شدهاند.
از سوی دیگر مقایسه دو جدول آماری منتشر شده وزارت بهداشت نشان میدهد در 48 ساعت گذشته تعداد موارد ابتلای روزانه با رشدی معادل 2.49 درصدی به رقم 10104 مورد رسیده و به دنبال آن رشد 4.91 درصدی موارد بستری تعداد موارد بستری جدید را به عدد 1344 مورد رسانده است. البته افزایش 4.57 درصدی نرخ موارد فوتی یا همان هر 9 دقیقه یک نفر نقطه اصلی نگرانی شده است چون در عین حال افزایش تعداد شهرستانهای قرمز که رشدی معادل 31 درصد را نشان میدهد میتواند حکایت از بحرانی تازه در سراسر ایران داشته باشد.
کارشناسان در این زمینه تاکید میکنند بیتوجهی به این آمارها و نادیده گرفتن واقعیت پنهان میان اعداد میتواند پاشنه آشیل مدیریت پیک ششم کرونا در کشورمان باشد.
کدام شهرها قرمز هستند؟
براساس آمارهای منتشر شده هم اکنون جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، پیرانشهر، چایپاره (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، چرداول، درهشهر (ایلام)، کیار (چهارمحال و بختیاری)، قائنات (خراسان جنوبی)، خلیل آباد، سبزوار، کاشمر (خراسان رضوی)، دامغان، شاهرود (سمنان)، زابل (سیستان و بلوچستان)، استهبان، سرچهان، ممسنی (فارس)، آبیک (قزوین)، بانه، دیواندره، مریوان (کردستان)، شهربابک (کرمان)، پاوه، روانسر، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، پلدختر (لرستان)، مهریز (یزد) در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
استان آذربایجان غربی / آمار قربانیان افزایش یافت
جواد آقازاده اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 21 نفر دیگر از هماستانیها بر اثر کرونا جان باختند تا آمار کلی قربانیان به 6 هزار و 898 نفر برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی با اشاره به ابتلای 737 نفر دیگر به کرونا گفت: با ابتلای این تعداد، شمار کلی مبتلایان به 306 هزار و 83 نفر رسید.
وی با بیان اینکه در شبانهروز گذشته یک هزار و 61 نفر به علت سندروم حاد تنفسی در بیمارستانهای سطح استان بستری شدند تصریح کرد: 49 نفر نیز با مشکلات تنفسی وصل به دستگاه ونتیلاتور شدند.
آقازاده در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون 544 نفر مشکوک به کرونا در سطح استان بستری هستند بیان کرد: 233 نفر نیز در بخش آیسییو بستری بوده و تحت مراقبت و درمان هستند.
وی از واکسیناسیون 48 هزار و 260 نفر دیگر خبر داد و افزود: هم اکنون تعداد کلی واکسیناسیون در سه دز در سطح استان به سه میلیون و 497 هزار و 86 رسیده است.
استان اصفهان/ 481 مورد ابتلای جدید
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا 1191531 نفر بوده که از این تعداد 119147 نفر بهبود، 177426 بستری و 16584 نفر هم فوت کردند.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته481 بیمار جدید کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 207 نفر در مراکز درمانی بستری و 256 نفر ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1085 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 201 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
عقدک تصریح کرد: 17 بیمار مشکوک و قطعی به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان در اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان، با اشاره به میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی، اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت رعایت این پروتکلها مطلوب نیست چرا که عادیانگاری برخی از مردم و صنوف قابل مشاهده است.
سیدمهدی میرجهانیان افزود: عادیانگاری شیوهنامههای بهداشتی کرونا معضل بزرگی محسوب میشود که با سرد شدن هوا و حضور مردم در مراکز سربسته و فاقد تهویه مناسب و بازگشایی قسمتی از مدارس از 15 آبان باید بیش از پیش مدنظر و رعایت همه مردم قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه همچنان خطر کرونا وجود دارد، گفت: واکسیناسیون کرونا تنها راه مبارزه با کرونا نیست و باید رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستور کار مردم و متصدیان باشد.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: تصمیماتی که ستاد ملی کرونا در رابطه با کنترل کرونا گرفته روی محور مدیریت هوشمند است و اعمال محدودیتها به شرطی اتفاق خواهد افتاد که رعایت پروتکلها به حد مطلوبی برسد تا بتوان جلوی پیک ششم بیماری را گرفت اگر پیک رخ بدهد اجرای محدودیتها چندان تاثیری نخواهد داشت.
میرجهانیان خاطرنشان کرد: تلفن 190 مربوط به رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت است و شهروندان میتوانند موارد بهداشتی، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا را اطلاع و شکایت خود را به صورت آنلاین ارائه دهند.
استان بوشهر/ 112 مورد بستری جدید
سعید کشمیری روند بیماری کرونا در استان را کاهشی دانست و اظهار داشت: اکنون تعداد بیماران مبتلا به کرونا در پایینترین وضعیت در چند ماه اخیر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تنها 2 استان در کشور در وضعیت آبی قرار دارد گفت: سیستان و بلوچستان و بوشهر تنها استانهای هستند که برخی از شهرستانهای آن در وضعیت آبی قرار دارند که نشان از عبور این استان از وضعیت خطر دارد.
وی بیان کرد: اکنون 6 شهرستان استان بوشهر در حالت آبی و 4 شهرستان دیگر زرد است و این نشان میدهد استان در شرایط کم خطر قرار دارد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از تزریق بیش از یک میلیون و 300 هزار واکسن کرونا در استان خبر داد و بیان کرد: تاکنون 750 هزار نفر واکسن نوبت اول و 550 هزار نفر هر دو نوبت دریافت کردهاند و در مجموع بیش از 1.3 میلیون واکسن تزریق شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 55 درصد جمعیت بالای 12 سال استان بوشهر در برابر بیماری کرونا ایمن شدهاند خاطر نشان کرد: با برنامهریزی انجام شده تا آذرماه درصد ایمنی در استان بوشهر در مقابله با کرونا به بیش از 80 درصد میرسد.
کشمیری با اشاره به 10 درصدی ابتلا به کرونا از تستهای انجام شده تصریح کرد: بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان از یکهزار نفر به زیر 100 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه روز گذشته 37 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند گفت: اکنون تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی مراکز درمانی استان به 112 نفر رسیده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بستریها در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان را 16 بیمار کرونایی دانست و افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 5 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
وی از گذر فوتیها از 2 هزار نفر به سبب ابتلا به کرونا خبر داد و خاطر نشان کرد: روز گذشته یک بیمار کرونایی دیگر در بیمارستان بوشهر فوت کرد و در 20 ماه گذشته 2 هزار و یک نفر در استان بوشهر به سبب ابتلا به بیماری کرونا فوت کردهاند و بهصورت متوسط ماهانه 100 نفر به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر روند بیماران بهبود یافته در بخش کرونایی بیمارستانها را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: روز گذشته 30 بیمار در بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که نیمی از آنان به تعداد 15 نفر به کرونا مبتلا بودند.
استان خراسان جنوبی/ ویروس منحوس همچنان فعال است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: 202 بیمار جدید مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته از طریق آزمایشهای ملکولی و سریع در خراسان جنوبی شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: روز گذشته 313 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 98 بیمار جدید شامل 23 بستری و 75 مورد سرپایی، شناسایی شدند.
وی بیان کرد: از این تعداد 36 مورد از بیرجند، 3 مورد از درمیان ، 11 مورد از زیرکوه، 5 مورد از سربیشه، 3 مورد از طبس، 5 مورد از فردوس، 30 مورد از قاین و 5 مورد از نهبندان شناسایی شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه همچنین از 740 آزمایش سریع 104 بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شد، افزود: در حال حاضر 207 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که 94 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 10 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال یک نفر نامساعد است.
وی تصریح کرد: با ثبت یک فوت جدید تعداد جان باختگان بیماری کرونا در خراسان جنوبی به هزار و 194 نفر افزایش یافت.
مهدی زاده افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا کنون 504 هزار و 535 نفر واکسن نوبت اول، 344 هزار و 445 نفر واکسن نوبت دوم و 569 واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی / 1251 واحد فعال واکسیناسیون
محمد حسن درخشان اظهارداشت: مهمترین راهکار قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا پوشش همگانی واکسیناسیون است، از همین رو در حال حاضر 1251 واحد واکسیناسیون در مناطق تحت پوشش دانشگاه شامل 52 مرکز تجمیعی واکسیناسیون عمومی، 8 پایگاه مشاغل، 1180 واحد بهداشتی ، 11پایگاه سیار بسیج فعال و به گروههای هدف خدماترسانی دارند.
عضو کمیته بهداشت ستاد مدیریت اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : با توجه به فراوانی واکسن و ارسال محمولههای جدید و گروههای سنی فراگیر، سرعت انجام واکسیناسیون افزایش قابل توجهی داشته است، در عین حال ضروری است مردم هر چه سریعتر برای انجام واکسیناسیون به پایگاهها مراجعه کنند تا شاهد وقوع موجهای بعدی نباشیم.
درخشان خاطر نشان کرد: با توجه به فعال شدن کلیه واحدهای نظام شبکه در برنامه واکسیناسیون، تیمهای مستقر شده و پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون، ظرفیت واکسیناسیون روزانه بیش از 150 هزار نفر در دانشگاه را دارند.
عضو کمیته بهداشت ستاد مدیریت اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشکل این روزها در نبود و کمبود واکسن نیست، بلکه بیشتر در مراجعه نکردن مردم به مراکز واکسیناسیون کرونا است.
وی خاطرنشان کرد: در شهر مشهد488 واحد واکسیناسیون به صورت دو شیفت فعال است و تعدادی تا ساعت 12 شب جهت ارائه خدمات واکسیناسیون فعالیت دارند که از این تعداد35 پایگاه تجمیعی واکسیناسیون عمومی ، 6 مرکز ویژه واکسیناسیون گروههای شغلی، 437 واحد بهداشتی و 11 مرکز واکسیناسیون سیار (اتوبوسی) و 35 ایستگاه قطار شهری مشهد با همکاری شهرداری مشهد و بسیج جامعه پزشکی فعال شده است .
استان زنجان/ کرونا تمام نشده عادی انگاری ممنوع
محمدرضا صائینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اظهار داشت: بیش از یک میلیون و 280 هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است که بیش از 87 درصد نوبت اول و بیش از 64 درصد در سطح استان واکسیناسیون کامل را انجام دادهاند و امیدواریم با این سرعت که برنامه ایمنسازی انجام میگیرد تزریق واکسن به بالای 90 درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه درست است که واکسیناسیون در استان زنجان به خوبی انجام میگیرد گفت: اگر مردم به تصور واکسیناسیون پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند قطعاً پیک ششم از راه خواهد رسید زیرا تزریق واکسن به معنای عدم ابتلاء به کرونا نیست بلکه از شکل شدید کرونا جلوگیری میکند.
معاون دانشگاه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان بیان کرد: از دو سال پیش که با کرونا مواجه شدیم و مجبور به زندگی با ویروس کرونا هستیم باید آن را مدیریت کنیم تا با محدودیت مواجه نشویم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت استان زنجان افزود: در حال ثبات رو به بالا هستیم و با افزایش افراد سرپایی مواجه هستیم که منجر به افزایش بستریها در بیمارستان خواهد شد.
صائینی با اشاره به اینکه برخی از مردم به تزریق واکسن اعتماد ندارند گفت: هیچ تفاوتی بین واکسنها وجود ندارد و همه دارای مجوز رسمی هستند.
وی به رعایت پروتکلهای بهداشتی اشاره کرد و گفت: متاسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی به پایینترین حد خود یعنی زیر 40 درصد رسیده است وبا سرد شدن هوا بسیاری از بیماریهای ویروسی ، سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش پیدا میکند که مردم با کوچکترین علائم سرماخوردگی لازم است تست کرونا بدهند تا از موارد حاد جلوگیری شود.
معاون بهداشت علوم پزشکی استان زنجان به واکسیناسیون دانشآموزان اشاره و بیان کرد: 80 درصد دانشآموزان بین 12 تا 18 سال نوبت نخست واکسن خود را دریافت کرده و بالای 50 درصد نیز نوبت دوم واکسن خود را دریافت کردهاند که این روند در استان به خوبی پیش میرود.
استان قزوین/ نرخ ابتلا 30 درصد افزایش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش 30 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 109 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 25 نفر بیشتر شده است.
پیمان نامدار همچنین به کاهش 23 درصدی نرخ بستریهای روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانهروز گذشته 62 بیمار کرونایی تازه به خاطر علائم تنفسی حاد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 19 نفر کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: همچنین آمار بیماران بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور 5.3 درصد افزایش یافت و در حال حاضر 20 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای قزوین بستری شدند که این آمار یک نفر از روز گذشته بیشتر است.
سخنگوی ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین همچنین از تثبیت نرخ مرگومیر روزانه کرونایی در استان خبر داد و گفت: در 24 ساعت اخیر 2 بیمار کرونایی بدحال را به علت شدت علائم بیماری و ضعف جسمانی شدید از دست دادیم که این آمار درست به اندازه روز پیش است.
نامدار افزود: همچنین آمار بیماران بهبودیافته کرونایی هم 26 درصد افزایش یافت و طی همین مدت 77 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز قبل 16 نفر افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در نهایت هم آمار مجموع بستریهای کرونایی فعلی استان قزوین هم با 5.2 درصد کاهش به 324 نفر رسید که این آمار در قیاس با روز گذشته 18 نفر کاهش پیدا کرده است.
استان فارس/ زنگ خطر پیک جدید به صدا درآمد
بررسی آمار مراجعان مراکز 16 ساعته، درصد بالای مراجعه افراد مشکوک و دارای علائم ابتلا به کرونا هشداری جدی است که این روزها از سوی متولیان بهداشت و درمان استان فارس مطرح میشود.
شکننده خواندن وضعیت کرونا در استان همواره مورد تاکید مسئولان استانی است و این شرایط میتواند با کوچکترین سهلانگاری و بیتوجهی به رعایت شیوهنامههای بهداشتی، به بحرانی جبران ناپذیر منجر شود.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 657 هزار و 434 تست کرونا شامل یک میلیون و 435 هزار و 654 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده 427 هزار و 852 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 221 هزار و 780 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 51 هزار و 498 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 479 هزار و 350 بیمار مبتلا به کووید19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن 7 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جانباختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به 6 هزار و 997 نفر رسیده است.
هم اکنون هزار و 683 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای فارس بستری هستند که از این تعداد 206 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
کاشان/ آران و بیدگل از وضعیت آبی خارج شد
کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و آنچه که امروز به عنوان یک دغدغه شناخته میشود عادی انگاری و آغاز پیک ششم کرونا است.
مهدی دلاوری با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 28 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 22 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و سه بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و سه بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل شش و حداکثر 89 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 20 و حداکثر 78 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 250 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 169 بیمار در شهرستان کاشان و 81 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 32 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 29 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت متاسفانه دو بیمار آقا 70 و 78 سال در شهرستان کاشان جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 94 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 333 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 392 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کرمان/ 66 مورد جدید بستری
در حال حاضر 600 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان بستری است که حدود 50 درصد این تعداد بیماران قطعی کرونا هستند.
حسین صافیزاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه نتوانستیم از 600 نفر بستری در بیمارستان آمار استان کرمان را پایینتر بیاوریم اظهار داشت: عادی انگاری، خسته شدن مردم، واکسینه شدن جمعیت زیادی از مردم و تصور ایمنی 100 درصدی پس از واکسیناسیون از سویی و مسائل بیولوژیک در ارتباط با بیماری و ویروس و شیوع سوشهای جدید در دنیا در این مسئله موثر بوده است.
وی به افزایش سفرها و رفت و آمدها نیز اشاره کرد و گفت: بازگشاییهای مدارس و دانشگاهها در کنار آغاز فصل سرما نیز نگران کننده است و همه این موارد در کنار هم نشان از دارد که نمیتوانیم به آمارهای موجود دلخوش کنیم.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 279 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 150 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 35 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 15 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 12 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 67 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 66 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 41 هزار و 703 مورد رسیده است.
وی به فوت 4 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 905 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و 937 هزار و 567 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 238 هزار و 715 مورد است.
استان مرکزی/ 204 مورد ابتلای جدید ثبت شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی، 204 مورد ابتلای جدید کووید 19 شبانه روز اخیر در استان مرکزی شناسایی شد که 35 نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستانها بستری شدند.
سیدمحمد جمالیان بیان کرد: 169 نفر از این بیماران نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کردند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 103 هزار و 75 نفر رسید و متاسفانه 6 بیمار کرونایی نیز در این بازه زمانی در استان بر اثر کرونا جان باختند و شمار فوتیهای این بیماری به 2 هزار و 905 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت رنگبندی کرونایی در استان مرکزی گفت: براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رنگبندی کرونا، 7 شهرستان در استان مرکزی وضعیت زرد و با خطر متوسط کرونا را دارند اما این موقعیت شکننده است و با کمترین سهلانگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی احتمال تغییر ان وجود دارد.
جمالیان افزود: بر اساس این اعلام، شهرستانهای محلات، خنداب، خمین، دلیجان، شازند، کمیجان و زرندیه در وضعیت زرد کرونا هستند و پنج شهرستان اراک، آشتیان، تفرش، ساوه و فراهان نیز در گزاررش رنگبندی کرونا در فهرست مناطق با رنگ نارنجی طبقهبندی شدهاند و باید پروتکلهای مربوط به این مناطق در آنها رعایت شود.
وی عنوان کرد: در گزارش قبلی رنگبندی کرونا شهرستان زرندیه در وضعیت نارنجی بود که اکنون در فهرست مناطق زرد جای گرفته است که بنابراین هیچ یک از 12 شهرستان استان مرکزی در فهرست مناطق قرمز و پرخطر کرونا نیستند اما، با توجه به حساسیت موضوع، میطلبد مردم همچنان کرونا و قدرت و سرعت بالای انتقال آن را جدی بگیرند.
منبع: تسنیم
ارسال نظر