چه کسانی نباید واکسن کرونا بزنند؟ / دکتر مردانی پاسخ داد

تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار پیشگیری از همه گیری از شیوع کرونا در ایران محسوب می شود. تا کنون بیش از 11 میلیون و 800 هزار دُز واکسن کرونا در ایران تزریق شده است. تا امروز 11.1 درصد از جمعیت کشور حداقل یک دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند، اما تنها به 3.2 درصد از جمعیت ایران هر دو دُز واکسن کرونا تزریق شده است. این در حالی است که بیش از 14 میلیون و 500 هزار دُز واکسن کرونا وارد کشورمان شده است.

به گزارش رکنا و به نقل از ایرنا، دکتر مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده و واجد شرایط تزریق واکسن هستند، باید واکسیناسیون خود را ۶ هفته به تعویق بیاندازند.

وی ادامه داد: این امر شامل افرادی که دارای علایم ظاهری هستند نیز می شود و نباید واکسن بزنند.

مردانی تصریح کرد:‌ همچنین فردی که یکی از اعضای خانواده او به کرونا ابتلا دارد، باید تست کرونا دهد و در صورت منفی بودن تست، بعد به مراکز واکسیناسیون مراجعه کند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: افراد با تست کرونا مثبت اگر واکسن بزنند، اثر واکسن ضعیف تر در سیستم ایمنی بدن عمل می کند و آنتی بادی که در اثر ابتلا به کرونا در بدن تولید می شود به حداقل می رسد.

وی ادامه داد: وقتی فردی مبتلا به کرونا شد، سیستم ایمنی بدن تحریک شده و مشغول ساخت آنتی بادی می شود و اگر این بیمار واکسن کرونا بزند سیستم ایمنی بدن مختل خواهد شد و واکسن نیز اثر کمتری دارد.

گفتنی است، تا کنون افراد ۶۰ سال به بالا بر اساس فراخوان وزارت بهداشت واکسن کرونا دریافت کرده اند.

همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته(سه شنبه) خواستار واکسیناسیون پنج گروه جدید و هدف شامل رانندگان، زندانیان، معلمان، خبرنگاران و دیابتی ها به مناسبت عید غدیرخم شد.

تا کنون ۸ میلیون و ۸۴۸ هزار و ۹۳۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۵۵۸ هزار و ۸۰۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۷۳۸ دُز رسید.

وبگردی