آیا کرونای لامبدا وارد ایران شده است؟

کرونای لامبدا، جدیدترین گونه ویروس کروناست. شیوع کرونای لامبدا از آمریکای جنوبی بوده است. کرونای لامبدا نسبت به گونه‌های قبلی مسری‌تر است. کرونای لامبدا با نام علمی «سی.۳۷» برای نخستین بار در پرو و اکنون در بیش از ۳۰ کشور شناسایی شده است. در روزهای اخیر شایعاتی درباره شیوع کرونای لامبدا در استان های شمالی کشور منتشر شده است.

به گزارش رکنا و به نقل از میزان، عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص جهش جدید ویروس کرونا که لامبدا نام دارد و همچنین در مورد شایعاتی که عنوان می‌کنند این ویروس وارد کشور شده است، گفت: تا کنون گزارش موثقی در خصوص ورود این ویروس به کشور نداشتیم و در مورد شایعاتی هم که که عنوان می‌کنند این موتاسیون در استان‌های شمالی دیده شده باید بگویم که این استان‌ها درگیر پیک پنجم کرونا هستند و به ویژه بعد از تعطیلات تهران و البرز میزان درگیری در استان‌های گلستان، مازندران و مقداری هم گیلان افزایش یافته است، اما تا الان در آن‌ها شاهد سکانس تایید شده سویه لامبدا نبودیم.

وی افزود: این ویروس برای اولین بار در در کشور پرو شناسایی و بعد از آن در کشورهای دیگر هم دیده شد، البته نه به مقدار زیاد و به نظر می‌رسد این سویه بیشتر در آمریکای جنوبی شیوع داشته باشد و بر اساس گزارشی که در تاریخ ۲۴ جولای منتشر شده ۵۲۵ مورد ابتلا به واریانت لامبدا در کل دنیا مشاهده شده که از این تعداد ۸۷ مورد مربوط به آلمان، ۸۶ مورد در آرژانتین، ۷۵ بیمار در مکزیک، ۸ نفر در مصر، ۶ مورد در انگلیس، ۳ بیمار در کانادا و یک مورد هم در کشورهای پرتغال و ترکیه شناسایی شده و به علاوه این بیماری در کشورهای آمریکا، فرانسه، اسپانیا، کلمبیا و رژیم اشغالگر قدس هم دیده شده و لازم به ذکر است که مشاهده این واریانت در کشورهای همسایه ایران احتمال ورود این سویه را به کشور بالا می‌برد.

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی در پاسخ به این سوال که آیا این ویروس از سویه دلتا هم خطرناک‌تر است؟، اظهار کرد: از آنجایی که ما موردی از این جهش را در کشور نداشتیم و همچنین موارد ابتلا در دنیا زیاد نیست، هنوز اطلاعات چندانی در خصوص این ویروس نداریم، اما به نظر می‌رسد این موتاسیون نسبت به واریانت‌های قبلی مسری‌تر باشد.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در پاسخ به این سوال که تعطیلات چند روزه تهران و البرز اوضاع را به بهبود شرایط کرونایی کشور کمک کرده و یا اینکه موجب بدتر شدن وضعیت شیوع این بیماری شده‌است؟، توضیح داد: استان‌های تهران و البرز تنها به صورت اسمی قرنطینه شدند و رسما ما شاهد قرنطینه نبودیم و بسیاری از مکان‌ها نظیر رستوران‌ها، تالارها، مراکز خرید و… که حتما باید بسته می‌شدند، مشغول به فعالیت بودند و تعدادی از مردم هم به استان‌های شمالی سفر کردند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه در استان‌های شمالی وضعیت شیوع این بیماری خوب نیست و تقریبا تمام تخت‌ها پر است، عنوان کرد: نمی‌دانم افزایش آمار کرونا سیر طبیعی پیک پنجم است و یا اینکه به تعطیلات مربوط می‌شود، اما حداقل می‌توان گفت که این تعطیلات تاثیری در بهبود اوضاع نداشته است.