مالزی استفاده از نوع چینی واکسن چینی کرونا را کنار گذاشت

تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار مقابله با کرونا است. کشورهای مختلفی تا کنون واکسن کرونا تولید کرده اند. چین نیز دو نوع واکسن کرونا تولید کرده است. واکسن کرونا «سینوفارم» و واکسن کرونا «سینوواک» واکسن هایی است که توسط چین تولید شده است.

به گزارش رکنا، وزیر بهداشت مالزی در یک کنفرانس خبری گفت برنامه واکسیناسیون عمومی کرونا در مالزی در آینده عمدتا با واکسن کرونای از نوع mRNA فایزر- بیونتک پیش برده خواهد شد.

به گفته مقامات مالزی، این کشور آسیای جنوب شرقی در مقایسه با ۱۶ میلیون دوز قبلی دریافتی واکسن چینی سینوواک، اکنون ۴۵ میلیون دوز واکسن فایزر- بیونتک در اختیار دارد  که برای پوشش دادن ۷۵ درصد جمعیت کشور کافی است.

آدهام در این باره گفت: «حدود  نیمی از ۱۶ میلیون دوز واکسن سینوواک قبلا توزیع شده است، و بقیه آنها هم برای پوشش دادن دوز دوم استفاده خواهند شد.»

به گفته او افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، با واکسن فایزر- بیونتک واکسینه خواهند شد.

اعلام توقف استفاده از واکسن کرونای سینوواک که از نوع ویروس غیرفعال‌شده است، هنگامی اعلامی می‌شود که نگرانی فزاینده‌ای درباره اثربخشی این واکسن در برابر گونه‌های جدید  جهش‌یافته‌ واگیرتر کروناویروس به وجود آمده است.

تایلند، کشور همسایه مالزی، این هفته اعلام کرد از واکسن آسترازنکا به عنوان دوز دوم برای افرادی که واکسن سینوواک دریافت کرده‌اند، استفاده خواهد کرد و اندونزی نیز در حال بررس یاستفاده از یک دوز سوم یادآور واکسن برای افرادی در این کشور است که دو دوز واکسن سینوواک را دریافت کرده‌اند.

مالزی واکسن‌ آسترازنکا، واکسن شرکت چینی «کان‌سینو بایولوجیکز» و واکسن «جانسن» ساخت شرکت آمریکایی جانسون اند جانسون را تایید کرده است.

همچنین مقامات مالزی گفتند روز جمعه تصمیم خود را درباره افزودن واکسن شرکت چینی سینوفارم به واکسن‌های تاییدشده در این کشور اعلام خواهند کرد.

مالزی با گزارش ۸۸۰۷۸۲ مورد عفونت و ۶۶۱۳ مورد مرگ ناشی از کرونا در میان کشورهای آسیای جنوب شرقی یکی از بالاترین میزان‌های سرانه عفونت را دارد، اما این کشور همچنین یکی از بالاترین درصدای واکسیناسیون در این منطقه را دارد و حدود ۲۶ درصد از جمعیت ۳۲ میلیون نفری آن تا به حال دست کم یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.