حال صنعت موسیقی ایران خوب نیست

 

حامد میرانی موسقیدان ایرانی گفت، زمانی که موسیقی پاپ داخل ایران کم کم پا گرفت، هر کسی دلش می‌خواست خواننده شود. خواننده ها و آهنگ سازانی جدید کار خود آغاز کردند اما کار خود را به درستی انجام نمی‌دادند. آهنگسازان آهنگشان را پر از ساز های الکترونیکی می‌کردند در حالی که جایگاه این ساز ها را نمی‌دانستند و این خوانندگان بعد از خواندن، صدای خود را با هزار افکت که در صدر این ها لیزری (تیون) کردن نامتناسب صدا بود، قابل تحملتر می‌کردند و اما بدتر از همه اینها اشعار بی سر و تهی بود که کلیت آن‌ها به شکست‌های عشقی ختم می‌شد و ادامه آن مرگ موسیقی ایران بود؛ اما در اواخر دهه ۷۰ این سبک‌های موسیقی با حضور خوانندگان تکنیکی جان تازه گرفت. پس از آن در اوایل دهه ۸۰ نیز یک موج جدید در موسیقی ایرانی به نام رپ فارسی راه افتاد؛ سبکی از موسیقی که تا به امروز به صورت رسمی مجوز فعالیت نگرفته است.

اتفاقاتی در تاریخ معاصر موسیقی ایران افتاده است که امروز در یک برهه حساس قرار دارد و به اعتقاد برخی متخصصین حوزه موسیقی "اگر قرار باشد با همین منوال ادامه پیدا کند تقریبا دیگر هیچ چیز از موسیقی ایران باقی نمی ماند." در حالی که رشد هنر موسیقی در کشور ما روزگار خوشی ندارد،  هنر موسیقی را در بسیاری از نقاط جهان به عنوان صنعت می‌شناسند و از آن در آمدی هنگفت دارند. گاهی سختی‌ها و مشکلاتی فراروی فعالان عرصه موسیقی وجود دارد که عده‌ای از هنرمندان را مجبور به تحمل شرایط ناگوار می‌کند و عده‌ای را به فعالیت زیر زمین یا مهاجرت وا می‌دارد.

حامد میرانی، آهنگساز، نوازنده و مدرس گیتار معتقد است که حال موسیقی ایران خوب نیست. از همین رو، به گفت و گو با وی نشستیم تا حال این روزهای موسیقی ایران را دریابد.