با ویژگی‌ها و کاربردهای چسب پلی اورتان آشنا شوید

آنچه باعث اهمیت کاربرد چسب پلی اورتان در صنایع گوناگون می‌شود ویژگی و خواص این ماده است. چسب‌ پلی اورتان در برابر عوامل محیطی مانند نور خورشید، حرارت و رطوبت دارای مقاومت بالایی است؛ به سادگی نرم یا روان نمی شود و خاصیت رنگ پذیری قابل قبولی دارد. در این مطلب از سایت رایمند تجارت با ما همراه شوید تا با ویژگی‌ها و کاربرد چسب پلی اورتان بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه کشف پلی اورتان

اتو بایر آلمانی برای اولین بار در سال ۱۹۷۳ پلی اورتان یا پلی یورتان‌‌ها را کشف کرد. در واقع به پلیمرهایی با اتصال اورتانی، پلی اورتان می‌گویند. واکنش افزایشی میان گروهی از ایزوسیانات و ترکیبات حاوی هیدروژن فعال مانند گروه هیدروکسیل باعث ایجاد پیوند اورتانی می‌شود. ویژگی واکنش پذیری گروه ایزوسیانات کمک می‌کند این ماده به دمای بالا برای پیشرفت واکنش نیاز نداشته باشد به همین دلیل در دمای محیط نیز به آسانی واکنش نشان می‌دهد. علاوه بر آن پلی اورتان پس از پایان واکنش ساختاری بسیار پایدار پیدا می‌کند.

چسب پلی اورتان چیست؟

چسب پلی اورتان نوعی ماده پلیمری از زنجیره مواد آلی با ویژگی‌های مشخص است. پیوند اورتان و واحدهای زنجیره ای مواد آلی ساختار اصلی این نوع چسب را تشکیل می‌دهد. موادی که در ترکیب خود دارای هیدروژن فعال باشند در گروه ایزوسیاناتی برای ایجاد واکنش و تولید یک پلیمر پلی اورتان قابل استفاده است. این چسب در بازار با نام‌های چسب PU و PUR نیز شناخته می‌شود. چسب پلی اورتان به صورت تک جزئی و دو جزئی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهمترین ویژگی‌‌ها و مزایای چسب پلی اورتان

در حال حاضر انواع مختلف چسب پلی اورتان در بازار موجود است که هر کدام دارای ویژگی‌‌ها و فرمولاسیون متفاوتی است. به همین دلیل چسب پلی اورتان با توجه به فرمولاسیون آن در مصارف گوناگونی کاربرد دارد. به طور کلی مهمترین ویژگی‌‌ها و مزایای چسب پلی اورتان عبارتند از:

درزگیری فوری

چسب پلی اورتان زمان گیرایی ایده‌آلی دارد و برای اتصالات اضطراری و درزگیری‌های سریع مصالح ساختمانی یا اتصال قطعات مختلف به یکدیگر قابل استفاده است. علاوه بر آن که چسب پلی اورتان به دلیل داشتن ویژگی انعطاف‌پذیری بدون هیچ دردسر یا مقدمه‌ای مانند گرم کردن به راحتی سطوح مختلف را در مسیر موردنظر به یکدیگر می‌چسباند.

قدرت چسبندگی بالا

یکی از ویژگی‌های مهمی که بازار خرید چسب پلی اورتان را پر رونق کرده است قدرت چسبندگی بالای آن هنگام اتصال سطوح مختلف مانند سنگ، سرامیک، شیشه و کاشی به یکدیگر است. این چسب به دلیل ویژگی‌های مقاومت و استحکام دارای طول عمر بالایی است و به سادگی فرسوده نمی شود. از دیگر ویژگی‌های این ماده پرمصرف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت فرسایشی بالا
  • دارای قابلیت رنگ پذیری با رنگ‌های محلول در آب یا رنگ‌های حلال
  • دارای مقاومت در برابر آب شور
  • دارای ساختار غیر رسمی
  • قابل استفاده در انواع مخازن آب آشامیدنی
  • مقاومت در برابر شرایط آسیب‌زای محیطی
  • دارای قدرت چسبندگی بالا به انواع مصالح و سطوح

چسب پلی اورتان

مهمترین کاربردهای چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان در مدل‌های مختلفی مانند فیلم، فوم، پودر، الاستومر امولوسیون و مایع در کارخانجات تولید و به بازار عرضه می‌شود. به همین دلیل کاربرد چسب پلی اورتان تنها به یک صنعت خاص محدود نیست. از این ماده موثر می‌توان برای کاربردهای متنوع صنعتی از جمله صنایع دستی، تجهیزات و ابزار‌های تفریحی و غیره استفاده کرد. رایج‌ترین کاربرد چسب پلی اورتان برای چسباندن سطوح متخلخل، سطوح طبیعی و یا سایر سطوح ساختمانی به یکدیگر است. در ادامه مطلب مهمترین کاربردهای چسب پلی اورتان در صنایع گوناگون را بیشتر بررسی می‌کنیم.

صنعت ساخت و ساز

یکی مهمترین کاربرد‌های چسب پلی اورتان در صنعت ساخت و ساز، ایجاد نما، اجرای دکوراسیون و... است. این ماده برای چسباندن انواع مصالح ساختمانی مانند سرامیک، سنگ، پلاستیک، کاشی، شیشه، چوب، فلز، بتن و غیره به عنوان نوعی اتصال‌دهنده محکم و با نفوذپذیری بسیار پایین قابل استفاده است. خاصیت رنگ پذیری این ماده باعث می‌شود در صنعت ساخت نمای ساختمان و دکوراسیون کاربرد وسیعی داشته باشد. همچنین چسب‌‌ پلی اورتان در صنعت ساخت و ساز نقش مهمی در تولید ساندویچ پانل، مواد پی وی سی و پوشش‌های ضد آب دارد.

آب بندی و عایق کاری

یکی دیگر از کاربردهای چسب پلی اورتان برای آب بندی سطوح مختلف و عایق سازی مکان‌های در معرض رطوبت است. این ماده به عنوان یک درزگیر قوی با پر کردن انواع درز و شیار مانع از نفوذ رطوبت و آب در سطوح می‌شود. از دیگر کاربردهای چسب پلی اورتان میتوان به درز بندی لوله‌های فلزی و پلاستیکی، درزگیری مخازن آب و... اشاره کرد.

صنعت اتومبیل سازی

در ماشین آلات و تجهیزاتی که ارتعاش قطعات متصل در آن زیاد است مانند خودرو استفاده از چسب پلی اورتان عملکرد بسیار مطلوبی دارد. مهمترین کاربرد چسب پلی اورتان در صنعت خودروسازی برای ساخت ورق‌های قالب سازی، کامپوزیت، ساخت انواع شیشه‌های جلو پنجره و غیره است. چسب‌های پلی اورتان بر پایه پلی یول (pu) تولید می‌شود به همین دلیل برای اتصالات قطعات مختلف خودرو و لوازم جانبی داخلی آن کاربرد زیادی دارد.

کارگاه‌های درب و پنجره سازی

چسب پلی اورتان به عنوان یک ابزار مهم و موثر در کارگاه‌های تولیدی درب و پنجره‌های دوجداره مورد استقبال تولیدکنندگان و صنعتگران زیادی قرار گرفته است.

صنعت چاپ

چسب پلی اورتان بر پایه پلی یول، نسبت به انواع جوهرهای مبتنی بر آب دارای ویژگی‌های برتری چون مقاومت بالاتر، ترکیبات غیر سمی، چسبندگی قوی، ویژگی غیر قابل اشتعال، قابلیت کنترل ویسکوزیته و دارای لایه روشن و خشکی قابل تنظیم است. از پلی اورتان پلی اکریل با هدف خشک کردن جوهر و خاصیت پلی اورتان چسبنده، پلی اکریلت سنتز شده، امولسیون‌های اصلاح شده و غیره تحت عنوان گیرنده جوهر آب استفاده می‌شود.

اجرای چسب پلی اورتان

 

نکات اجرای چسب پلی اورتان

از چسب پلی اورتان در هر زمینه‌ای که استفاده می‌کنید باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. قبل از اجرای این فرایند ابتدا سطوح مورد نظر را کاملا تمیز کنید. به گونه‌ای که از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک باشد. اگر سطح ناهموار یا نامتوازن است می‌توانید با استفاده از ابزاری چون کاردک آن را صاف و یکدست کنید. استفاده از دستکش هنگام اجرای چسب پلی اورتان نیز لازم است.

خرید آنلاین چسب پلی اورتان

یکی از بهترین روش‌های خرید چسب پلی اورتان مراجعه به سایت‌های اینترنتی معتبر و فروشگاه‌های صاحب نام است. رایمند تجارت با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای فراوان چسب پلی اورتان در صنعت مبل سازی، صنایع خودرو، صحافی، تولید کفش، عایق سازی حرارتی، ساختمان و غیره برای رفاه حال مشتریان خود اقدام به عرضه انواع چسب پلی اورتان با کیفیت بالا و قیمت مناسب کرده است. به شما پیشنهاد می‌کنیم محصولات متنوع این فروشگاه اینترنتی را ببینید و با مقایسه مشخصات کالاها خرید خود را نهایی کنید. در پایان یاد آور می‌شویم هنگام خرید چسب پلی اورتان یا سایر چسب‌های صنعتی به نوع کاربرد، برند و شرکت سازنده چسب دقت داشته باشید.