چرا قیمت خودروهای چینی در ایران 3 برابر گرانتر می شود؟ / ایران بهشت مونتاژکاران !

به گزارش رکنا، به نقل از تحریریه ، شرکت کرمان موتور قیمت کراس اوور KMC K7 (کی ام سی) یا k7 را ۹۵۰ میلیون تومان معادل بیش از 43 هزار دلار اعلام کرده است که نشان می دهد بازار انحصاری خودرو، ایران را باید بهشت مونتاژکاران تبدیل کرده است.

شاید اگر رقیب نزدیک این مدل یعنی فیدلیتی محصول بهمن موتور با ۶۵۰ میلیون تومان قیمتگذاری نشده بود، شاهد افزایش های متوالی قیمت نجومی کنونی هم در فروش های آتی کرمان موتور می بودیم، اما در شرایط کنونی و با قیمتگذاری رقابتی رقیب، این احتمال را باید منتفی دانست.

مدل K7 در کشور چین از 12696 دلار یا 279 میلیون تومان تا 16938 دلار یا 373 میلیون تومان قیمتگذاری شده است که در مقایسه با قیمتگذاری کرمان موتور نشان دهنده حقایق زیادی است. ناگفته نماند که قطعات این خودروها با تعرفه میانیگن کمتر از 20 درصد وارد کشور می شود و نه تعرفه 130 درصدی موثر واردات خودرو و این قیمتگذاری نجومی به منطق بازار ارتباطی ندارد و به بازار انحصاری خودرو باز می گردد که به بهانه حمایت از تولید داخل، ضمن تقدیم کردن هزاران میلیارد تومان سود بادآورده به مونتاژکاران؛ خیابان های ایران را حقیرانه کرده و مردم را با سوار شدن بنجل های بی کیفیت 3 دهه گذشته تحقیر کرده است.

قیمت و رقبا

چری تیگو ۸ هم محصول جدید شرکت مدیران خودرو به عنوان یک کراس اوور میان سایز نسبتا لوکس در بازار نیز به زودی روانه بازار می شود. گفته‌ شده احتمالا چری تیگو ۸ با قیمتی بیش از یک میلیارد تومان به دست مشتریان ایرانی خواهد رسید که قیمت گذاری آن هم شبیه به محصول جدید کرمان موتور حدود 3 برابر قیمت این خودروها در بازار چین است. حال آنکه این خودروها اغلب به دلایل متعدد حین مونتاژ در داخل ایران نسبت به نسخه های اصل چینی به مراتب از کیفیت مونتاژی پایین تر برخوردار بوده و اقلامی هم از آنها کم شده یا با کیفیت پایین تری در خودروهای مونتاژ داخل استفاده می شود که بعضا در تولیدات قبلی این شرکت های داخلی معایبی دیده شده که در نسخه های وارداتی از چین مشکلات فنی و مونتاژی کمتری دیده می شود.  

تیگو 8 - خودرو چینی - تولید مدیران خودرو - ام وی ام - کراس اوور چینی مونتاژی

دوگانگی در تولید و قیمت گذاری خودروهای تولید داخل و مونتاژی چینی همه را سردرگم کرده است.از طرفی مشخص نیست قیمت گذاری این گونه خودروهای مونتاژی چینی بر چه اساس صورت می گیرد که قیمت تولیدات این شرکت ها در بازار بعضا تا 150 میلیون تومان از قیمت کارخانه ارزانتر است و شرکت های تولید کننده با ترفندهایی مانند فروش اقساطی با پیش پرداخت و سودهای متنوع در بازار به سختی در پی مشتری هستند. حال آنکه برعکس آنها برای خرید تولیدات دو خودرو ساز داخلی صف های میلیونی تشکیل شده و قیمت آنها در بازار تا بیش از 100 میلیون تومان گرانتر از قیمت کارخانه است و در دعوای خودروسازان داخلی با مسئولان قیمت گذار بر سر قیمت گذاری خودروی تولید داخل بیش از همه به مصرف کنندگان واقعی در بین مردم صدمه وارد کرده است.

 ناگفته نماند که در قیمت بالای یک میلیارد تومان انواع دست دوم شاسی بلندهای ژاپنی نظیر نیسان ایکس تریل یا محصولات کره‌ای همچون هیوندای سانتافه موجود هستند .بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم که درنهایت مدیران خودرو چه قیمتی را برای تیگو ۸ در نظر می‌گیرد و آنگاه می‌توان نسبت به سرنوشت این خودرو و خودرو تولیدی کرمان موتور در بازار تحلیل و ارزیابی دقیق‌تری انجام داد.

 

وبگردی