قیمت جدید گندم اعلام شد / دولت هنوز نان را گران نکرده است!

به گزارش رکنا، رئیس شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی قیمت گندم جدید را به وزارت خانه‌های جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی ، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور برای اجرا ابلاغ کرد.

قیمت جدید گندم اعلام شد

شورای قیمت‌گذاری در جلسه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ تصویب کرد، مبلغ ۱۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی به دولت به عنوان جایزه گندم پرداخت شود، بنابراین قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ برای گندم معمولی به ازای هر کیلوگرم ۵ هزار تومان و برای گندم دوروم ۵ هزار و ۲۰۰ تومان اصلاح شد.

نامه‌ای که توسط رئیس شورای قیمت‌گذاری با امضای کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، به وزراتخانه‌های مربوطه ابلاغ شد، به این شرح است.

دو نکته:

۱- قیمت جدید گندم نسبت به سال گذشته که کیلویی ۲۵۰۰ تومان بود دو برابر شده است.

۲- در تمام دنیا بخشی از هزینه های تولید از طریق عملیات به زراعی و افزایش بهره وری جبران می‌شود دولت هم در طول دوره برای کشاورزان برای کم کردن هزینه‌های تولید کمک می‌کند.

۳-در صورتی که نرخ محصولات کشاورزی بدون حساب و کتاب بالا برود، تبعاتی مانند گرانی محصولات جانبی از جمله نان را نیز شاهد خواهیم بود.

قیمت گندم

نان گران می شود؟

صدیف بیک‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد احتمال افزایش قیمت نان تصریح کرد: دولت تصمیمی برای اصلاح و قیمت‌ نان نگرفته است اگر قرار باشد در این مورد تصمیم‌گیری شود موضوع از طریق کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان کشور اعلام و برای اجرا به استانداران سراسر کشور به عنوان روسای کارگروه تنظیم بازار استان در این مورد اطلاع رسانی می‌کنند اما فعلا هیچ برنامه‌ای در این مورد در دستور کار نیست.

وی همچنین با اشاره به افزایش قیمت گندم گفت: برای جلوگیری از افزایش قیمت آرد به عنوان ماده اولیه نان و با توجه به اینکه قیمت گندم افزایش پیدا کرده است منابع ریالی روی یارانه آرد از طرف سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی می‌شود تا افزایش قیمت گندم را جبران کند.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت با اعلام خبر تغییرات در مدیریت واردات دانه‌های روغنی اظهار کرد: ثبت سفارش و اولویت تخصیص و تامین ارز برای دانه‌های روغنی که از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده می‌کنند تا پایان سال ۱۳۹۹ با وزارت صمت بود. واردکنندگان دانه‌های روغنی در وزارت صمت ثبت سفارش نام انجام می‌دادند و پس از تایید می‌توانستند واردات خود را انجام دهند.

با تصمیم ستاد اقتصادی دولت کل این فرایند از صفر تا صد به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد. وی افزود: وضعیت دانه‌های روغنی نیز مانند نهاده‌های دامی همچون جو، ذرت و کنجاله می‌‌شود، بطوریکه در سال ۱۴۰۰ ثبت سفارش، تعیین اولویت تخصیص و تامین ارز و غیره برای دانه‌های روغنی به عهده وزارت جهاد کشاورزی خواهد بودآخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.