سازمان تعزیرات حکومتی از افزایش قاچاق کالا از کشور خبر داد
اقتصادی رکنا: مدیرکل نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات: برخلاف سالهای گذشته، در هفت ماه ابتدایی امسال پروندههای قاچاق خروجی بیشتر از ورودی بوده است.
قاچاق کالا / آقای سید عبدالمجید اجتهادی درباره آمار پروندههای قاچاق در تعزیرات، افزود: در هفت ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به سبب شیوع بیماری کرونا، شاهد کاهش ۱۲ درصدی پروندههای ورودی به تعزیرات بودیم که شیوع این بیماری عملکرد کارشناسان و ضابطان را تحت شعاع قرار داده بود، بر همین مبنا میزان مختومه شدن پروندهها نیز در این مدت ۹ درصد کاهش داشت.
وی گفت: البته با این وجود مدت زمان رسیدگی به پروندهها که در سال گذشته ۵۲ روز بود، به طور میانگین به ۴۹ روز رسیده است.
وصول ۲۷۰ میلیارد تومان از جرایم قاچاق
آقای اجتهادی در ادامه گفت: البته در بحث اجرای احکام با افزایش ۳۴ درصدی وصول جرایم مواجه بودیم، به این ترتیب که در هفت ماه ابتدایی امسال ۲۷۰ میلیارد تومان از احکام پروندههای قاچاق وصول شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۳۴ درصدی را نشان میدهد، این آمار با وجود همه مشکلات در بحث شیوع کرونا قابل قبول است.
وی افزود: وصول و اجرای حکم این پروندهها نقش قابل توجهی در پیشگیری از ارتکاب مجدد دارد.
بیشتر پروندههای قاچاق مربوط به قاچاق ورودی بوده است یا خروجی؟
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیشتر پروندههای قاچاق مربوط به قاچاق ورودی بوده است یا خروجی؟، گفت: متاسفانه بر خلاف سالهای گذشته که عمده پروندههای تشکیل شده قاچاق ورودی بود، در اواخر سال ۹۸ و هفت ماه ابتدایی امسال، بیشتر پروندهها قاچاق خروجی بوده است.
وی افزود: در هفت ماهه ابتدایی امسال، ۴۲ هزار و ۴۰۷ فقره پرونده ورودی داشتیم که حدود ۲۸ هزار فقره از این پروندهها قاچاق خروجی است که ۲۰ هزار فقره آن به قاچاق سوخت و فرآوردههای نفتی مربوط میشود که از مرزهای جنوب شرقی و جنوب و کمی از غرب قاچاق صورت میگیرد.
آقای اجتهادی همچنین گفت: تعدادی از این پروندهها هم مربوط به قاچاق دام است که البته تعداد کشفیات دام در مقایسه با قاچاق صورت گرفته بسیار کمتر است، چون بسیاری از موارد قاچاق دام از طریق مرزهای آبی اتفاق میافتد که نظارت آن در مقایسه با مرزهای زمینی کمتر است، ما براساس گزارشهای دریافتی مطمئنیم که قاچاق دام از هورالعظیم و هورالهویزه اتفاق میافتد که امیدواریم ضابطان با برنامه ریزی بهتری جلوی خروجی آن را بگیرند.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در بحث قاچاق با دو مقوله مواجهیم، یا بحث خروج دام یا کالای دیگر است که پرونده قاچاق محسوب میشود، اما یک سری موارد داریم که به عنوان کالای موضوع قاچاق تعبیر میشود، به این ترتیب که قاچاقی اتفاق نیافتاده، اما بالقوه احتمال است قاچاق صورت گیرد.
آقای اجتهادی گفت: طبق قانون یک سری مقررات و ضوابطی در خصوص خرید و فروش، حمل و نگهداری کالا و یا دام داریم که تخطی از این ضوابط مشمول قوانین مبارزه با قاچاق است، با توجه به شرایط با هرگونه تخطی از این ضوابط در بحث خروج دام و سایر فرآوردهها قطعا در داخل کشور به شدت برخورد میشود.
مهمترین انگیزه قاچاقچیان دام چیست؟
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مهمترین انگیزه قاچاقچیان دام چیست؟ افزود: با توجه به کاهش ارزش پول ملی بازارهای هدف در کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق انگیزه قاچاق را دو چندان میکند و اگر اکنون گوجه فرنگی قاچاق میشود علتش این است که در آن طرف مرز با دلار معامله صورت میگیرد و ارزش افزوده آن به مراتب بیشتر از فروش در داخل کشور است.
وی در ادامه گفت: با توجه به دامنه وسیع سود غیر قانونی که قاچاق دام و دیگر کالاها دارد، متاسفانه، چون مجازاتهای کنونی هم بازدارندگی ندارد، انگیزه قاچاق خروجی بیشتر میشود.
آقای اجتهادی افزود: البته ما در بحث قاچاق دام با سوء استفاده از مرزنشینان نیز مواجهیم که امیدواریم با اقدامات اطلاعاتی و فعالیت هر چه بیشتر ضابطان به گونهای عمل شود که برخی افراد نتوانند از مرزنشینان برای بحث قاچاق این گونه سوء استفاده کنند.
وی همچنین گفت: بیشتر دام کشور به عراق قاچاق میشود و البته این دامها از عراق به کشورهای خلیج فارس هم میرود، اما در خصوص گازوئیل بیشتر به پاکستان و افغانستان و کمی هم ترکیه و عراق قاچاق میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر