درباره فروش سهام چه می‌دانید؟

به گزارش رکنا ، قبل از اینکه بیاموزیم چگونه یک سهام سود می‌دهد؛ بهتر است سودگیری از آن را بیاموزیم. بر همین اساس است که می توان گفت فروش سهام اگر به اندازه خرید سهام مهم نباشد کمتر از آن اهمیت ندارد. اینکه بدانیم چه زمانی و در کدام صنعت باید سهام خود را با چه قیمتی به فروش برسانیم یک هنر برای فعال بازار سرمایه به شمار می‌رود.

این روزها فعالیت‌های بورسی مردم عادی و افراد تازه وارد بازار افزایش یافته و معمولا این طیف اطلاعات کافی ازجزییات فعالیت تخصصی دربازار سرمایه و بورس ندارند و در این شرایط معمولا افراد باسابقه و حرفه ای بازار ماشه را به روی تازه کاران می‌کشند. از این جهت است که فعالان جدید این عرصه باید با افزایش دانش بورسی خود را در این بازار نجات دهند.

جلوی زیان را گرفتن سود است

فعالان بورس علاوه بر اینکه به دنبال این هستند که اشتباهات خود را در این بازار به حداقل برسانند؛ به دنبال این هم هستند که زیان خود را به حداقل برسانند. به این معنی که اگر زیان کمتر باشد بهتر است. یک معامله گر و سهام دار خوب باید بداند که اگر زیان کرد ایرادی ندارد اما اگر این زیان دارای ثبات باشد باید به آن معامله شک و از آن خارج شد. در واقع می‌توان گفت تمام سهام داران زیان کردن را تجربه کرده‌‌اند اما سهام داری از دیگران برتر است که زیان خود را به حداقل رسانده باشد.

شکی نیست که انتخاب سهام برنده مهم‌ترین راز موفقیت در بورس است، اما به همان نسبت جلوگیری از زیان هم نکته مهم برای موفقیت در بورس است. اگر اهمیت جلوگیری از زیان بیشتر از انتخاب سهام برنده نباشد کمتر از آن نیست. اما چه چیزی می‌تواند ما را از زیان‌های سنگین دور نگه دارد؟ یک استراتژی مدون، ساده و قابل اجرا می‌تواند بهترین ایده برای جلوگیری از زیان باشد. توجه داشته باشید که این استراتژی باید به شکل مستمر دنبال شود.

چه زمان باید جلوی زیان را گرفت؟

زمان در تمام بخش‌های آموزش بورس از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. به شکلی که در صورتی که تمام شاخص‌ها را درست اندازه گرفته و کارتان را درست انجام داده باشید؛ اما زمان خوبی را انتخاب نکرده باشید؛ تمام تلاش‌هایتان به هدر می‌رود. بنابراین اینکه بدانید چه زمانی ممکن است زیان زیادی در انتظارتان باشد از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است.

هیچ سرمایه گذاری همیشه درست انتخاب نمی‌کند. اما اگر یک سرمایه گذار از هر ده انتخاب چهار بار سهام درست خریداری کرده باشد؛ همچنین آن را به درستی به فروش رسانده باشد؛ می‌گویند وی یک سرمایه گذار موفق است. اما بسیاری از افراد می‌دانند کدام سهام را خریداری کنند اما نمی‌دانند آن را چه زمانی به فروش برسانند.

سود و زیان در فروش سهام

منفی شدن شاخص و به طور کلی روند منفی جزء لاینفک بازار بورس است. بنابراین اگر سهام داری متوجه شد سیگنال ضرر ارسال شده است؛ باید بدون اینکه درگیر غرور و اعتماد به نفس بیش از اندازه شود؛ سهام را بدون فوت وقت به فروش برساند. توجه داشته باشید که جلوی ضرر را هر وقت بگیرید منفعت است!

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در بازار بورس ایران این است که سهام داران به زیان باور ندارند. شاید هم غرور و اعتماد به نفس بیش از اندازه جلوی چشمانشان را گرفته است. به همین سبب بسیاری از آن‌ها زمانی که سهام زیان می‌دهد؛ صبر می‌کنند تا روند بازار تغییر کند. به مثال زیر توجه کنید.

برای مثال شما یک سهام دار هستید که سهامی به مبلغ ده میلیون تومان خریداری کرده اید. این سهام ده درصد زیان داده و ارزش سهام شما اکنون ۹ میلیون تومان است. یک سهام دار برنده اجازه نمی‌دهد بیشتر از این زیان داشته باشد. در این زمان اقدام به فروش سهام خود می‌کند. اما سهام داری که صبر می‌کند تا روند دوباره به نفع او تغییر کند منتظر می‌ماند. این کار باعث می‌شود زمان از دست او بروند و این یعنی بزرگترین زیان ممکن. چراکه در بازار بورس نیز زمان همانند طلاست و باید به درستی از آن استفاده کرد.

فرمول کلی این است که زمانی که می‌بینیم جو بازار برخلاف یک سهم است؛ بهتر است آن را به فروش رسانده سهم بهتر دیگری بخریم. زمانی هم که جو بازار به سمت سوددهی سهم الف بازگشت؛ دوباره آن سهم را خریداری کنیم.

قانون هشت درصد زیان

به بازدهی سهام خود نگاه کنید. اگر نزدیک به هشت درصد ضرر کرده‌‌اید؛ سهام را به فروش برسانید. البته توجه داشته باشید که عدد هشت تنها حاصل تجربه است و دلیل علمی ندارد. هشت درصد زیان باید نسبت به خرید اولیه شما اندازه گیری شود. دلیل انتخاب عدد هشت هم به این دلیل بوده است که در هر دو تحلیل تکنیکی و بنیادی که انجام دهید؛ به ندرت سهمی که درست انتخاب شده باشد بیشتر از هشت درصد زیان را تجربه می‌کند.

مهم‌ترین نکته‌‌ای که در قانون هشت درصد باید به آن توجه کنید این است که این قانون هیچ استثنایی ندارد. بنابراین خود را درگیر این نکنید که سهام فوق درست انتخاب شده و باید با زیان بیشتر نیز ادامه داد. در این صورت شما دچار غرور شده‌‌اید و بازی را به دیگر سرمایه گذاران می‌بازید.از دیگر مزایای این قانون این است که بیش از نیمی از مشکلاتی که ممکن است در زمان فروش برایتان ایجاد شود را حل می‌کند. همین است که بهترین قانون بورس قانون هشت درصد است!

به نوشته سایت ال.ب بورس، نکته اصلی این قانون این است که قانون هشت درصد تنها برای زیان نسبت به قیمت خرید صادق است. بنابراین اگر سهام شما در مجموع رشد مثلا سی درصدی داشت؛ اگر هشت درصد از سی درصد آن کاسته شد؛ منظور نیست. توجه کنید که اگر سهام هشت درصد افت نسبت به قیمت خرید پیدا کرده بود شما حتما باید آن را به فروش برسانید.

رصد و بررسی در دوران پساخرید سهام

دوران پساخرید سهام از اهمیت فوق العاده‌‌ای برخوردار است. بررسی مداوم صنعت، بازار و خود سهام در این دوران بسیار مهم است. برای مثال فرض کنید که بازار را تحلیل کرده و متوجه شده‌‌اید از رشد خوبی برخوردار است. در این زمان سهام خود را بررسی می‌کنید و متوجه می‌شوید در جای اول خود باقی مانده است. این مورد می‌تواند یک هشدار برای شما باشد. نکته مهمی که در دوران پسا خرید سهام باید به آن توجه کنید این است که برخی سهام از همه نظر شما را وسوسه می‌کنند. این سهام‌ بعد از بررسی‌ ممکن است بسیار عالی باشند و شما آن‌ها را خریده باشید، اما نوسانات زیادی دارند. به همین منظور بهتر است نوسان گیری در این دوران نیز انجام شود.

فروش سهام سودده

اگر می‌خواهید در بازار سهام به سود حداکثری برسید؛ باید سهامی که سود می‌دهد را نیز در زمان درستی به فروش برسانید. این قانون بازار است. اما سوال اصلی این است که چه زمانی بهترین زمان برای فروش سهام سودده می‌باشد؟زمانی که مقالات مربوط به فروش سهام را می‌گردیم؛ به واژه سودگیری برخورد می‌کنیم. این واژه به معنی فروش سهامی است که قیمت آن بالاتر از قیمت خرید ماست. اما توجه داشته باشید تا زمانی که سهام را به فروش نرسانده‌‌اید؛ سود شما قطعی نمی‌باشد. چراکه قیمت سهام هر لحظه در حال تغییر می‌باشد. در اینجاست که به مفهوم اصلی سودگیری یعنی فروش سهام برنده می‌رسیم.

چه زمانی باید سودگیری کرد؟

روش‌های مختلفی برای نقطه گیری فروش و سودگیری وجود دارد. اولین گام این است که بازهم برسی کنید. بهتر است شاخص‌هایی همچون روند سهام در گذشته، حجم معاملات، تعداد خریداران و… را برسی کنید. با این کار می‌توانید الگوهایی به دست آورید که نزول و افول سهام را پیش بینی می‌کنند.معمولا سهام پس از رشد قیمت در سطحی متوقف شده در همان سطح شروع به نوسان می‌کند. در این زمان اولین استراتژی این است که سهام را پس از رسیدن و تثبیت در سطح قیمتی جدید به فروش برسانید.

استفاده از کلید معاملات

کلید معاملات یکی از شاخص‌هایی است که می‌تواند ریزش سهام را پیش بینی کند. هر گاه سهامی در حالی که حجم معاملاتی بالایی داشت سقوط کند؛ این شاخص می‌تواند یک زنگ هشدار باشد. افزایش حجم معاملات در روند منفی بیانگر آن است که سهام داران حرفه‌‌ای اقدام به فروش سهام‌های خود کرده اند. این کار انرژی سهام را کم می‌کند. چراکه سهام داران حرفه‌‌ای سرمایه زیادی دارند و با بیرون کشیدن آن، انرژی رشد را از سهام می‌گیرند.بر عکس زمانی که حجم معاملاتی سهام کاهش یافته اما قیمت آن بیشتر می‌شود. این بدان معنی است که سرمایه گذاران حرفه‌‌ای از خرید سهام دست برداشته اند.

حجم بالا بدون رشد قیمت یکی دیگر از علامت‌هایی است که باید مورد توجه قرار دهید. زمانی که این اتفاق افتاد، باید سهام را به فروش برسانید.به یاد داشته باشید که برای به دست آوردن نقطه سود گیری باید کل بازار نیز ارزیابی شود. به طور کلی می‌توان گفت اولین گام چه در خرید سهام و چه در فروش آن، تحلیل کل بازار است. بازار موثر‌ترین عامل بر قیمت سهم است. بنابراین بیاموزید ابتدا بازار و سپس سهم را تحلیل کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.