روش جداکردن یارانه از سرپرست خانوار
رکنا: پرداخت تسهیلات به سرپرستان خانوارهای یارانهبگیر موجب شده که تعدادی از افراد به دنبال جدا کردن یارانه خود باشند؛ اما چطور میشود یارانه را جدا کرد و به چه مدارکی برای این کار نیاز هست؟
به گزارش رکنا، دولت برای کم کردن تاثیر تعطیلی مشاغل و تاثیر آن بر معیشت خانوارها، مقرر کرده است که به ۲۴ میلیون خانواری که یارانه نقدی دریافت میکنند وام یک میلیون تومانی پرداخت کند.
از این جمعیت یارانهبگیر، وام حدود ۲۰ میلیون خانوار واریز شده و طبق گفته سخنگو تسهیلات کرونا واریزیها ادامه دارد.
اما موضوعی که بسیاری از یارانهبگیران با پرداخت این تسهیلات به دنبال آن هستند، این است تا با جدا کردن یارانه از خانوادهها بتوانند وام یک میلیون تومانی را دریافت کنند.
جدا کردن یارانه پس از ازدواج
وقتی یکی از اعضای خانواده ازدواج کند میتواند یارانه خود را از دیگر اعضا جدا کند.
برای جدا کردن یارانه به سبب ازدواج مدارک شناسایی پدر هر دو طرف، که شامل کارت ملی، شناسنامه، و کپی دیگر مدارک؛ مدارک شناسایی هر دو طرف که شامل شناسنامه، کارت ملی، و کپی تمامی مدارک؛ و اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج لازم است.
جدا کردن یارانه پس از طلاق
جدا کردن یارانه بعد از طلاق شبیه به ثبت نام یارانه ازدواج است، این افراد باید یارانه خود را از سرپرست قبلی جدا و اطلاعات خود را دوباره در سامانه ثبت نام یارانه ثبت انجام شود.
برای جدا کردن یارانه بعد از طلاق نیاز به مدارکی از قبیل اصل و کپی سند طلاق، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی فرد است.
تغییر سرپرست خانوار به علت فوت
با فوت سرپرست خانوار، باید اعضا خانواده نسبت به تغییر سرپرست اقدام کنند که برای این کار مدارک زیر لازم است:
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی سرپرست جدید،
اصل و کپی شناسنامه اعضای خانواده که زیر مجموعه سرپرست قبلی بودهاند،
شناسنامه و کارت ملی سرپرست فوت شده،
گواهی فوت سرپرست.
تغییر سرپرست به علت بد سرپرست بودن
همچنین اگر سرپرست خانوار، مفقود شود، مصرفکننده مواد مخدر یا زندانی باشد، خارج از ایران زندگی کند و دارای بیماری روحی و روانی باشد امکان تغییر سرپرست خانوار وجود دارد که پس از پدر سرپرستی به مادر خانواده و در صورت داشتن سن قانونی فرزند ارشد به عنوان سرپرست جدید باید معرفی شود.
مدارک مورد نیاز برای تغییر سرپرست با توجه به علت تغییر به این شرح است:
حکم مرجع قضائی ذیصلاح،
گواهی پزشکی قانونی،
گواهی یکی از بیمارستانهای روانی مراکز نگهداری این قبیل از افراد که صلاحیت آنها به تایید وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی رسیده باشد،
گواهی سازمان بهزیستی محل،
گواهی از زندان مربوط ضروری،
گواهی لازم از معاونت کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه.
آیا افراد مجرد میتوانند یارانه خود را جدا کنند؟
افراد مجرد نمیتوانند یارانه خود از سرپرست خانواده جدا کنند و فقط امکان تغییر سرپرست به علت بدسرپرست بودن که در بالا ذکر شد، امکانپذیر است.
فرزند تازه به دنیا آمده نیاز به ثبت نام ندارد و سازمان ثبت احوال تغییر در تعداد خانوار را به سازمان هدفمندی یارانهها اعلام خواهد کرد. اطلاعات خانوار به طور خودکار در سامانه ثبت نام یارانه بهروزرسانی خواهد شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر