هشدار به اقتصاد دنیا: شوک دوم کرونا در راه است

به گزارش رکنا، بلومبرگ در گزارشی نوشت: بیماری همه‌گیر کرونا در استان ووهان چین آغاز شد و مشکلات اقتصادی گسترده‌ای را تاکنون برای جهان به دنبال داشته است. کارگرانی که طی این مدت قادر به رفتن به کارخانه‌ها نبودند، بازار صادرات چین را تضعیف کردند، اما این ترک از کار که بصورت موقتی آغاز شده بود، الان به توقف کامل ختم شده است.

اگرچه پس از ترساندن کارگران چینی، ایشان به اجبار به کار خود بازگشتند، اما صاحبان کارخانه‌ها بر این باورند که تجارت آنها از رونق افتاده است. از آنجا که شیوع ویروس همچنان بر تمام کشورهای جهان به شکلی گسترده تأثیر میگذارد، تقاضای کالاهای صادراتی چینی نیز تقریباً متوقف شده است.

بر اساس این گزارش کاهش شدید تقاضا برای صادرات باعث شده است که شرکت‌های بین‌المللی به تأخیر در پرداخت یا لغو سفارشات بپردازند و در حالی کارگران چینی به محل کار خود بازگشته‌اند، این بار خود کارخانه‌ها سفارش برای تولید محصول دریافت نمی‌کنند.

این اتفاقی است که می‌تواند منجر به بروز آسیب بیشتر این بیماری همه‌گیر شود.

موج شوک اقتصادی که کاهش تقاضا می‌تواند ایجاد کند، احتمالاً اثرات خود را مانند ویروس از چین به سایر نقاط جهان نیز منتقل خواهد کرد.

به گفته لری هو، اقتصاددان ارشد چینی، مواجهه با وضعیتی به مراتب حادتر از شرایط کنونی هنوز در پیش روی قرار دارد.

وی تصریح کرد: “بدترین وضعیت برای صادرات و زنجیره تأمین هنوز اتفاق نیفتاده است. صادرات چین به راحتی می‌تواند ۱۰% یا احتمالاً بیشتر در طی سال جاری کاهش یابد.”

بر اساس این گزارش حتی تولیدکنندگانی که سفارشات صادراتی خود را حفظ می‌کنند، از کش مکش‌های پرداخت رنج می‌برند چرا که تعطیلی بانک‌ها در سطح جهان، خرده فروشان را با روش‌های پرداخت محدودی رها کرده است.

این مساله تولید کننده را بدلیل فقدان سیستم بانکی پویا با تولید محصولی که قادر به عرضه آن نیست، روبرو کرده است.

از آنجایی که مراودات بانکی بین‌المللی با شیوع ویروس به شدت کاهش یافته و به سختی انجام می‌گیرد، پرداخت توسط بیت‌کوین و رمزارزها بدلیل سهولت با اقبال بیشتری روبرو بوده است. با این حال، مقامات اقتصادی چین نسبت به ارزهای دیجیتالی که دولتی نیستند، بی تفاوت عمل کرده‌اند.

مقامات دولتی چین عنوان کردند که ممکن است ساخت انبارهای جدید به جهت امکان دپوی حجم بیشتری از محصولات در دستورکار قرار گیرد.

با این حال، با وجود تولید بیش از حد درحال حاضر، ممکن است کارخانه‌های چینی برای محافظت از حاشیه سود خود، دست به تعدیل نیروی کار بزنند.

اگر روند تولیدات چین به طرز چشمگیری کند شود، بهبود اقتصاد جهانی بسیار طولانی‌تر خواهد شد. پروژه‌های تولیدی احتمالاً با از دست دادن حجم تقاضا محدود خواهند شد. تولیدات کارخانه‌ها از الگوی تقاضا پیروی خواهند کرد و این مساله یعنی بروز یک بحران مالی را نباید دور از انتظار تلقی کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی