به گزارش رکنا، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در ابتدای سال آینده مبلغ یارانه نقدی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۲ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند که این مبلغ ترکیبی از یارانه نقدی و یارانه معیشتی بنزین است.

گفتنی است با یکی شدن یارانه نقدی و کمک معیشتی، ۶۰ میلیون نفری که اکنون هر دو یارانه را دریافت می‌کنند با کاهش رقم دریافتی مواجه می‌شوند، در حالی که ۱۸ میلیون نفری که کمک معیشتی به آنان تعلق نمی‌گیرد و فقط یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند، منتفع خواهند شد. در این حالت با مشمولیت ۱۸ میلیون نفری که در سه دهک بالا قرار دارند، مبلغ پرداختی به گروه‌های هدف (نیازمندان) کاهش می‌یابد.

در این زمینه مهدی رشیدی - یک کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی اشتباه‌ترین اقدامی بوده که تاکنون انجام شده و باعث افزایش قیمت‌ها و فقیرتر شدن طبقات پایین جامعه شده است، تصریح کرد: وقتی تغییرات قیمت کالا‌های ضروری را قبل از پرداخت یارانه و پس از آن مقایسه کنیم، متوجه افزایش قیمت‌ها می‌شویم؛ بنابراین اکنون هر خانواده‌ای حداقل چهار برابر زمانی که یارانه نقدی برای اولین بار پرداخت شد، برای کالا‌های ضروری هزینه می‌کند و افزایش یارانه ۴۰ هزار تومانی به ۷۰ هزار تومان، هیچ دردی را دوا نمی‌کند.

۳۰ تا ۴۰ درصد مشمولان یارانه، نیازمند واقعی نیستند

وی راهکار کمک به طبقات پایین جامعه را استفاده از تجربیات کشور‌های موفق در شناسایی افراد فقیر به معنای واقعی و نوع کمک به آن‌ها دانست و گفت: با اصل قضیه پرداخت یارانه نقدی مخالف بوده و هستم. ممکن است معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد کسانی که باید به آن‌ها یارانه داده می‌شود، دریافت کننده واقعی این پول‌ها نباشند و سوءاستفاده‌های زیادی در این جهت خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: اگر بخواهند به یک خانواده چهار نفره به صورت ماهانه این مبلغ را بدهند، از نظر نیاز‌های فوری کمک می‌کند، اما در اصل قضیه و بهبود وضعیت طبقاتی و فقر آن‌ها تاثیری نخواهد داشت. این مبلغ تاثیری بر کاهش شکاف‌های طبقاتی ندارد، زیرا شکاف بسیار عمیق است. هزینه حداقل خانواده چهار نفری بالای چهار میلیون تومان است؛ بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که افزایش درآمد صرف نیاز‌های واقعی خانواده شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.