اولین سیگنال مثبت بسته جدید ارزی از میرداماد به حافظ رسید
رکنا: اولین سیگنال مثبت بسته جدید ارزی از میرداماد به حافظ رسید/ سهام صادراتمحور بر مدار بورسشاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه پانزدهم مردادماه 97، با افزایش 5198 واحدی معادل 4.05 درصد به رقم 133 هزار و 646 واحد رسید. این در حالی است که در روز گذشته نیز، یک روز پیش از شروع تحریم های آمریکا علیه ایران، شاهد رشد 4094 واحدی معادل 3.29 درصد نماگر کل بورس بودیم.
به گزارش رکنا، امروز تالار شیشهای در سومین روز کاری هفته که هم زمان شده است با شروع مرحله اول تحریم های آمریکا، بازهم شاهد روند صعودی شاخصهای منتخب بود. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش 1524 واحدی معادل 4.05درصد به رقم 39 هزار و 185 واحد رسید. شاخص کل هم وزن، با رشد 73 واحدی معادل 0.39 درصد، عدد 18 هزار و 958 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 52 واحدی معادل 0.39 درصد به رقم 13 هزار و 418 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 4902 واحد افزایش معادل 3.58 درصد را رقم زد و به سطح 141 هزار و 880 واحد رسید. همچنین شاخص بازار Store اول، با 4107 واحد افزایش معادل 4.40 درصد به رقم 97 هزار و 354 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 9029 واحد افزایش معادل 3.44 درصد همراه بود و عدد 271 هزار و 443 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص کل بورس بیشترین پیشروی را در ساعت 11:30 داشت و در سطح 133 هزار و 842 واحد قرار گرفت.
بر اساس این گزارش بسته جدید ارزی سرانجام روز گذشته توسط رئیس کل بانک مرکزی رونمایی شد. یکی از مهم ترین محورهای این بسته، تعمیق بازار دوم با ورود ارز صادراتی کلیه کالاهای غیرنفتی می باشد. بر این اساس، ارز از محل صادرات کلیه کالاهای غیرنفتی (به ویژه فرآوردههای نفتی، گاز طبیعی، پتروشیمی، محصولات فولادی و فلزات رنگی) به این بازار تزریق می شود. این در حالی است که پیش از این تنها 20 درصد از ارز صادرات غیر نفتی به این بازار امکان ورود داشت. همچنین معاملات در این بازار بین صادرکنندگان و وارد کنندگان از طریق بانکها و صرافیهای مجاز صورت میگیرد و نرخ ارز در این بازار براساس عرضه و تقاضا به دست میآید. نکته مهم در این بین، حضور پررنگ شرکت های پتروشیمی در این سیاست ارزی می باشد. زیرا پیش از این، صادرکننده های صنعت پتروشیمی چندان تمایلی برای عرضه ارز به قیمت 4200 تومانی به سامانه نیما را نداشتند. ولی با شرایط فعلی می توانند ارز حاصل از صادرات را با نرخ های جذاب تری به فروش یرسانند. به همین دلیل در شرایط فعلی، نمادهای معاملاتی این قبیل شرکت ها و حتی دیگر نمادهای متعلق به شرکت های صادرات غیر نفتی، بازار سرمایه را برای سرمایه گذای و سوددهی به سهامداران، جذاب تر کرده است. هرچند باید اضافه کرد که بورس تهران در روزهای اخیر تحت تاثیر خبر بسته جدید ارزی دولت، رکوردشکنیهای خیرهکنندهای را در کارنامه خود به ثبت رسانده بود و حالا با رونمایی رسمی از شرایط و ویژگی های این سیاست جدید ارزی، باید شاهد روزهای مثبت برای بازار سهام باشیم.
بر اساس این گزارش، در شرایط فعلی با توجه به حجم معنادار نقدینگی در بازار پولی کشور، به نظر می رسد با سیاست و حمایت مثبت دولت از بازار سرمایه و سهام، شاهد جذب نقدینگی از سوی مردم به این بازار و در نتیجه کاهش سفته بازی در بازارهای دیگر همچون بازار ارز و سکه باشیم. نهایتا این روند، منجر به ایجاد اشتغال، ثبات اقتصادی و حمایت از شرکت های داخلی و تولید ملی خواهد شد.
به گزارش تابناک اقتصادی، معاملهگران بورس امروز 3 میلیارد و 668 میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب 184 هزار و 715 نوبت معامله و به ارزش یک هزار و 426 میلیارد میلیون تومان داد و ستد کردند. این اعداد نشان می دهد که نسبت به روز گذشته بازار سهام، حجم معاملات با رشد 28 درصد، تعداد معاملات با افزایش 47 درصد و همچنین تعداد معاملات با 19 درصد افزایش همراه شده است.
در معاملات امروز بازار سرمایه، شاهد رشد چشمگیر نمادهای مطرح بازار سهام بودیم. به گونه ای که نماد معاملاتی فارس متعلق به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 502 واحد، نماد فخاس متعلق به شرکت فولاد خراسان با 487 واحد، نماد فولاد متعلق به شرکت فولاد مبارکه اصفهان با 439 واحد، نماد وبصادر متعلق به بانک صادرات ایران با 317 واحد، نماد فملی متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران با 273 واحد، نماد پارس متعلق به پتروشیمی پارس با 270 واحد، نماد کگل متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با 242 واحد، نماد شبندر متعلق به شرکت پالایش نفت بندرعباس با 226 واحد، نماد مبین متعلق به پتروشیمی مبین با 205 واحد، نماد تاپیکو متعلق به س. نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 196 واحد و نماد پارسان متعلق به گسترش نفت و گاز پارسیان با 189 واحد افزایش، بیشترین نقش را جهش امروز شاخص کل بورس داشتند.
در مقابل نیز، نماد معاملاتی آپ متعلق به آسان پرداخت پرشین با 32 واحد، نماد وتجارت متعلق به بانک تجارت با 20 واحد، نماد اخابر متعلق به مخابرات ایران با 14 واحد و نمادهای پرداخت متعلق به به پرداخت ملت و خساپا متعلق به سایپا با 9 واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در برآورد نماگر کل بورس داشتند.
ارسال نظر