افزایش 40 درصدی قیمت جو و 30 درصدی قیمت یونجه با قطع ارز مبادله‌ای

رکنا اقتصادی: احمد مقدسی با اشاره به تصمیم دولت برای حذف ارز مبادله ای جو و افزایش پنج تا 10درصدی تعرفه واردت این محصول، گفت: از زمان حذف ارز مبادله جو قیمت این محصول از 700 تا 800 تومان به یک هزار و 40 تومان تا یک هزار و 50 تومان افزایش یافته است.

وی افزود: از حدود چهار میلیون تن جو مورد نیاز دامداران کشور یک میلیون تن در داخل تولید و دو تا سه میلیون تن از طریق واردات تامین می شود به همین دلیل تصمیم دولت برای حذف ارز مبادله ای و تغییر تعرفه این محصول اثر زیادی در افزایش قیمت جو داشته است و شرایط تولید را برای دامداران سخت تر کرده است.

مقدسی همچنین توقف پرداخت ارز مبادله به واردات یونجه را توسط بانک مرکزی دلیل افزایش قیمت این محصول عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه طبق قانون Law یونجه همچنان از دریافت ارز مبادله برخوردار می شود اما بانک مرکزی به دلایل نامعلومی از پرداخت آن اجتناب می کند.

وی خاطر نشان کرد: هر چند میزان واردات یونجه بسیار ناچیز است اما توقف پرداخت ارز مبادله به این نهاده از سوی بانک مرکزی تاثیر خود را با افزایش قیمت ها گذاشته است.

مقدسی از مکاتبات انجمن صنفی گاوداران با وزارت جهاد کشاورزی برای حل این مشکلات خبر داد و گفت: تقاضا برای حذف تعرفه واردت و از سرگیری پرداخت ارز مبادله به این دو نهاده مهم و اساسی از موضوعات مورد تقاضا انجمن از وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های مربوطه است.

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران با تاکید بر اینکه افزایش قیمت این دو نهاده قیمت تمام شده شیر را افزایش داده است، بیان داشت: هم اکنون هر کیلو گرم شیر با 80 تومان افزایش برای دامدارن بیش از 1380 تومان تمام می شود که بالاتر از قیمت قیمت خرید کارخانه های لبنی است.

به گفته مقدسی با در نظر گرفتن حاشیه سود منطقی برای دامداران باید هر کیلو شیر خام از آن ها یک هزار و 500 تومان خریداری شود.

افزایش قیمت تمام شده شیرخام به 1380 تومان در حالی است که طبق اعلام رئیس سازمان سازمان مرکزی تعاونی روستایی هم اکنون در طرح خرید حمایتی هر کیلو شیر خام از دامداران 1300 تومان خریداری می شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی