شبکه برق کشور ۱۵۰ برابر طول مرزهای زمینی

رکنا اقتصادی: برق از لحظه تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده نهایی که با زدن یک کلید از نتیجه نهایی آن بهره‌مند می‌شود و از برق در روشنایی محل کار یا منزل، تولید یک محصول، خنک کردن محل کار یا منزل، اتو کردن لباس‌ها و... نیازمند مدیریتی لحظه ای و هماهنگ است.

برق در ایران بدون در نظر گرفتن نیروگاه‌ها و پست‌های برق، در بیش از ۸۹۰ هزار کیلومتر کابل جریان دارد. این حجم شبکه برق احداث شده بیش از ۱۵۰ برابر طول مرزهای زمینی ایران با کشورهای همسایه است. ایران در حدود ۶۰۰۰ کیلومتر مرز زمینی با همسایگان خود دارد.

آمارهای رسمی شرکت توانیر نشان می‌دهد که در بخش انتقال برق بیش از ۵۲ هزار کیلومتر خطوط انتقال از نوع ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت در کشور احداث شده که برق را مبادی خروجی نیروگاه‌ها در سراسر کشور پخش می‌کنند.

همچنین بیش از ۷۱ هزار کیلومتر نیز خطوط انتقال برق از نوع ۱۳۲، ۶۶ و ۶۳ کیلوولت در کشور وجود دارد، اما گستردگی بخش توزیع در کشور بسیار بیش از بخش انتقال است.

علاوه‌بر این بیش از ۷۷۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع در کشور احداث شده است که از این میان ۴۱۶ هزار کیلومتر آن شبکه فشار متوسط و ۳۵۴ هزار کیلومتر آن نیز در بخش شبکه فشار متوسط قرار دارد.

این درحالی است که در هر دو بخش انتقال و توزیع، همواره دو موضوع توسعه (احداث شبکه‌های جدید) و نگهداری (حفظ شبکه‌های سالم و تعمیرات شبکه‌های آسیب دیده یا فرسوده) نیازی ضروری و غیر قابل حذف است.

به این ترتیب روزانه هزاران نفر به صورت مستمر از شبکه‌های انتقال و توزیع احداث شده بازدید و به رفع عیب آن‌ها می‌پردازند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.