بازار پوشاک مردانه، لباس گرانی نمی پوشد
رکنا:عکس از چرخ خیاطیهای صنعتی که تا چند روز پیش در ساختمان 54ساله پلاسکو کار میکردند و از آن تن پوشهایی تولید میشد که در تهران و سایر شهرها به فروش میرسید و اکنون به آهن پارهای تبدیل شده است که دیگر توان چرخیدن ندارد بسیار ناراحتکننده بود.
این قبیل عکسها در فضای مجازی بسرعت چرخید و مردم برای آنکه بتوانند مرهمی برای 560 واحد صنفی باشند که هست و نیست خود را از دست دادند طرح حمایت از خرید داخلی را دست به دست چرخاندند و قرار شد خیلی از ایرانیها برای خرید پایان سال خود به شرط ایرانی بودن پوشاک دست به جیب شوند.طی این مدت اتفاقی که برای ساختمان پلاسکو رخ داد از همه نظر مورد ارزیابی قرار گرفت، حتی در مورد اسکان موقت واحدهای تولیدی هم حرفهای زیادی به میان آمد که آخرین آن حضور پلاسکوییها در فروشگاههای قدس متعلق به بنیاد مستضعفان است که چند سالی است که بسته است و خاک میخورد.حال با از دست دادن پلاسکو چه اتفاقی برای این صنعت رخ خواهد داد، سؤالی است که این روزها فکر خیلیها را درگیر خود کرده است و آیا مردم با کمبود و افزایش قیمتی روبهرو خواهند شد؟طی گفتوگوهایی که با فعالان بازار و تولیدکنندگان انجام دادیم همه بر بیاثر بودن این اتفاق بر بازار صحبت کردند والبته چند نفری هم بودند که نشانههای منفی فرو ریختن ساختمان پلاسکو را در بازار جمهوری دیدند.
تنها نگرانی ما بیکار شدن 4 هزار نفر بود
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، جواد درودیان رئیس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان تهران از تجربیات چند سالهاش و وضعیت بازار قبل و بعد از ساختمان پلاسکو گفت: اتفاقی که در مورد ساختمان پلاسکو رخ داد باعث کمبود و گرانی پوشاک نخواهد شد. صادقانه میگویم پلاسکو یک قطره در مقابل دریا بود. به همین دلیل تنها نگرانی ما بیکار شدن 4 هزار نفر است و اینکه 560 واحد صنفی دچار معضل بسیار بزرگی شدند. وی ادامه داد: طی چند سال اخیر بهدلیل افزایش نرخ تورم بازار پوشاک دچار رکود بسیار عمیقی شد و مردم قدرت خرید خود را از دست دادند. بر این اساس اگر به مدت 6 ماه تمام تولیدکنندگان فعالیت خود را متوقف کنند بازار با هیچ کمبودی روبهرو نخواهد شد. شهرستانها هم برای آنکه بتوانند تولید خود را حفظ کنند صادرات را مدنظر قرار دادند. با این توضیحات قابل درک است که تولیدکنندگان فعلی برای افزایش تولیدات خود برنامهای ندارند.
شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود
محمدرضا عابد یکی از تولیدکنندگان پوشاک در منطقه آزادی Freedom درباره اینکه بازار پوشاک بعد از پلاسکو چگونه خواهد بود به یک جمله بسنده کرد و گفت: بازار پوشاک با اینکه ساختمان پلاسکو فروریخت تحت تأثیر قرار نمیگیرد و به نظر نمیرسد شاهد افزایش قیمت در این حوزه باشیم.رضا احمدی دیگر تولیدکننده پوشاک مردانه هم میگوید: بازار پوشاک مردانه سردترین روزهای خود را سپری میکند. قبل از حادثه Incident پلاسکو بازار در رکود کامل بود و مردم برای خرید پوشاک مردانه میل و رغبتی نداشتند و حال با اتفاقی که در مورد پلاسکو رخ داد خیلیها حتی برای پایان سال تمایل خود را برای خرید از دست دادند لذا به نظر نمیرسد با حذف برخی از تولیدکنندگان، بازار این بخش تحت تأثیر قرار گیرد.وی افزود: تولیدکنندگان زیادی در کشور فعال هستند و از طرفی واردات پوشاک مردانه هم کم نیست لذا با تکیه بر این امر میگویم بازار با تنش روبهرو نخواهد شد.
پوشاک مردانه گران شد
یکی دیگر از تولیدکنندگان پوشاک در خیابان جمهوری نگاه مثبتی به بازار پوشاک حداقل تا پایان سالجاری ندارد و میگوید:فروریختن ساختمان پلاسکو بر دو موضوع اثر گذاشته است.یکی آنکه اجاره مغازه و کارگاه در خیابان جمهوری بشدت افزایش یافته است، دوم اینکه قیمت پوشاک مردانه رو به افزایش است.وقتی 560 واحد صنفی پوشاک از گردونه خارج شوند بازار واکنش منفی نشان میدهد و قیمتها دستخوش تغییر میشود.وی درباره اینکه تولیدکنندگان میخواهند برای افزایش تولید برنامهریزی کنند با قاطعیت گفت نه به هیچ عنوان چرا که بازار ظرفیت لازم را ندارد و ما توان مالی برای گسترش فعالیت خود نداریم لذا هیچ تولیدکنندهای وارد مقوله رشد تولید نخواهد شد.
محمد عباس نیا که در چهار راه امیراکرم مغازه دارد درباره اتفاقی که در مورد ساختمان پلاسکو رخ داد گفت:بازار پوشاک مردانه و زنانه شرایط عادی را دارد و قیمتها روال گذشته خود را طی میکند.طی این مدت به حدی تعداد تولیدکنندگان افزایش یافته است که واقعاً خلأ پلاسکو احساس نمیشود و تنها نگرانی ما از این است که همکارانمان متضرر شدند.وی اظهار داشت:بازار شرایط عادی خود را دارد ولی یک نکته مهم وجود دارد که ممکن است در آینده باعث افزایش قیمت پوشاک شود.از زمانی که ساختمان پلاسکو فروریخت اجاره و رهن مغازه در خیابان جمهوری افزایش یافته است و این رشد قیمت باعث میشود تا مغازه داران بر قیمت نهایی پوشاک بیفزایند.حتی تولیدکنندگان هم مجبور میشوند قیمتها را بالا ببرند.ولی در مقطع فعلی هنوز در بازار اتفاقی رخ نداده است.لذا یکی از درخواستهای کسبه کنترل قیمت مغازههای محدوده جمهوری است. اگر قیمتها کنترل نشود بازار پوشاک مردانه، زنانه و بچگانه به هم میریزد.
وقتی به بازار پوشاک رفتیم خیلی از مغازه داران در تعجب فروریختن پلاسکو بودند و ترجیح میدادند به جای اینکه در مورد وضعیت بازارشان صحبت کنیم خبر جدیدی از ساختمان پلاسکو و سرنوشت هم صنفی هایشان برای آنها داشته باشیم.آنها میگفتند این بازار به حدی در رکود است که ما نمیتوانیم برای آنها کاری انجام دهیم.لذا تنها نگاهمان به دولت و اتحادیه است که آستینی برای تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک بالا بزنند و حداقل تا پایان سال آنها را سروسامان دهد. آنها رفتن به فروشگاه های قدس را مناسب میدانستند ولی میگفتند بورس پوشاک در خیابان جمهوری است و چه بهتر بود در همین منطقه برای آنها کاری میشد. به هر ترتیب بازار پوشاک به خواب رفته است و معلوم نیست شب عید امسال شاهد تحرکی در این بخش خواهیم بود یا نه. هر چند که دیده شد برخی از فروشندگان به نفع خود بازار را تغییر دادند و قیمتها را بالا بردند ولی اکثریت بر ثبات قیمتها اصرار داشتند و حاضر نبودند در خلأ پلاسکو گرانی را به تن پوش ایرانی هدایت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
منبع:اقتصادآنلاین
ارسال نظر