افتتاح بزرگترین بارانداز ماهی مرکز کشور در اصفهان/ آغاز کار نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلوواتی

به گزارش رکنا از اصفهان؛ مراسم افتتاح بزرگترین بارانداز ماهی و آبزیان مرکز کشور با هدف حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، ارتقا جایگاه اقتصادی شهر اصفهان، جلوگیری از آلودگی‌های زیست محیطی، حذف واسطه‌ها، دسترسی آسان برای شهروندان و معرفی الگوی غذایی صحیح به شهروندان برگزار شد.

این بارنداز در میدان مرکزی میوه و تره بار شهرداری اصفهان قرار دارد و شامل 15 غرفه است و هر غرفه دارای یک فضا برای تخلیه بار توسط خودروی سنگین و دو فضا برای خودرو سبک برای توزیع بار است، همچنین هر غرفه دارای فضایی برای مدیریت و استراحت رانندگان است. این تالار با 8 هزار و 500 متر مربع زمین بزرگترین بارانداز ماهی مرکز کشور است و روزانه توانایی تخلیه 80 تن بار ماهی دارد.

مجید نادرالاصلی رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان در این مراسم اظهار کرد: در هفته گذشته وقتی این شعار «اصفهان دریا دارد؟» را که می‌دیدم متعجب شدم که چه برنامه‌ای در حال رخ دادن است که خودمان خبر نداریم و اصفهان قرار است صاحب دریا شود، تا اینکه فهمیدیم قرار است آنچه در دریا پرورش می‌شود را داشته باشیم.

وی افزود: هر اتفاقی که در سبد زندگی مردم اثرگذار باشد برای ما مهم است و اگر بتوانیم که خدمتی را به جامعه و آحاد مردم برسانیم ما بایستی وسیله خدمت رسانی را فراهم کنیم و افتخار می‌کنیم که نه در شعار بلکه در عمل نگاه به مردم محوری و توجه به زندگی مردم را در دستور کار قرار دادیم.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: مجموعه مذاکرات یا مصوبات شورای اسلامی شهر نشان می‌دهد خدماتی که برای مردم ارائه می‌شود یک ارزش تخفیفی و حمایتی دارد و ما در سازمان میادین و فروشگاه‌های کوثر شهرداری اصفهان سعی کردیم با فروش بیشتر و درآمد بیشتر سود کمتری داشته باشیم.

بارانداز1نادرالاصلی با بیان اینکه امیدوارم این امکان جدید به نحو مطلوب مورد استفاده قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: با زاینده‌رود خشک ما انتظار اتفاقات بزرگی را برای اصفهان داریم و امیدواریم زاینده‌رود هم جاری شود.

همچنین مهرداد مرادمند رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این مراسم اظهار کرد: استان اصفهان از حیث جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد و شرایط اقلیمی متنوعی دارد و از نظر منابع آبی دارای محدودیت‌های خاصی هستیم، اما در همین استان برای بهره‌وری از منابع آبی موجود و افزایش تولید ماهی و آبزی پروری اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به رونق آبزی پروری در اصفهان افزود: ما در منابع آبی موجود تولید ده هزار تن آبزی شامل 8 هزار و 500 تن ماهیان سردآبی داریم که اکثرا قزل آلا است و ۷۰ میلیون بچه‌ماهی قزل‌آلای تماما ماده در این دسته قرار دارد و جایگاه خود در سبد غذایی خانوار را پیدا کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: ما زمانی در بحث تخم ماهی قزل آلا واردات داشتیم،اما الان بالغ بر 100 میلیون تخم چشم زده قزل آلا در شهرستان فریدون‌شهر تولید می‌کنیم که علاوه بر رفع نیاز خودمان، از واردات جلوگیری کرده و به بقیه استان‌ها نیز ارسال می‌شود.

بارانداز2مرادمند تصریح کرد: ماهیان گرم آبی نیز در استخرهای کشاورزی در حال پرورش است. در بحث ماهیان زینتی بازار خوبی در حال آماده سازی است که بزرگ‌ترین بازار ماهیان زینتی سراسر کشور است.

وی تاکید کرد: مصرف سرانه ماهی در جهان حدود 22 کیلوگرم است که این آمار در استان اصفهان در سال 1375 دو کیلوگرم بوده است، طی اقدامات جهاد کشاورزی و شهرداری این آمار به 11 کیلوگرم رسیده است که باز هم نصف مصرف سرانه جهان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: ماهی به‌عنوان یک غذای مفید نقش مهمی در سبد غذایی ما دارد و راه‌اندازی بارانداز ماهی در استان نیز قطعا نقش مهمی در تسهیل این فرآیند خواهد داشت و دسترسی شهروندان اصفهان و سایر استان‌ها را به ماهی آسان می‌کند.

همچنین امیرحسین ماه‌آورپور مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری اصفهان در این مراسم اظهار کرد: هدف ما ایجاد یک محیط اقتصادی خوب برای فعالان اقتصادی سراسر کشور در اصفهان که بتوانیم با ایجاد یک بازار و اعتماد عمومی کسبه و مردم فعالان اقتصادی کشور را به اصفهان جذب کنیم.

وی افزود: بزرگترین بارانداز ماهی مرکز کشور، ۲۸ غرفه جدید میوه و نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلوواتی عنوان سه پروژه شاخص سازمان است که با اعتباری بالغ بر ۱۰۳ میلیارد تومان احداث شده و در میدان میوه و تره‌بار اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری اصفهان ادامه داد: پروژه بارانداز ماهی در فضایی به مساحت ۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع احداث شده و طبق برنامه‌ریزی‌ها، روزانه ۸۰ تن ماهی به آن وارد و به هشت استان کشور بازتوزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: احداث اولین نیروگاه خورشیدی دوطرفه، دیگر پروژه شاخص سازمان است که با احداث آن قادر خواهیم بود ظرفیت تولید برق را به یک مگاوات برسانیم.

اصفهان/ بهمن راعی