تغییر ناخن ها خبر از چه بیماری هایی می دهد؟

در نگاه اول به نظر برخی افراد، ناخن‌ها کار خاصی برای بدن انجام نمی‌دهند مگر اینکه در نگه داشتن اجسام و یا نوشتن به دست‌ها کمک می‌کنند.

گاهی اوقات آقایان و برخی از خانم‌ها از بلند شدن آن‌ها و کوتاه کردنشان شاکی هستند. اما باید متوجه باشید که ناخن می‌تواند آئینه سلامتی بدن شما باشد. به این ترتیب که اگر چیزی سلامتتان را تهدید می‌کند ناخن‌ها شروع به تغییر می‌کنند، از رنگ گرفته تا حالت آن‌ها به هنگام رشد.

برجستگی‌های افقی روی ناخن

بعضی مواقع ناخن‌ها را از پایین تا نوک، خط‌هایی افقی می‌پوشانند که در ۲۰ درصد از بزرگسالان دیده شده است.

یک متخصص پوست در کالیفرنیا علت را اینگونه توضیح می‌دهد: " ناخن‌ها عمدتا از کراتین ساخته شده اند. پروتئینی که در رشد مو و سلامت پوست نقش مهمی دارد. همانطور که آدمی در میانسالی پوستی خشک‌تر و مو‌هایی کمتر خواهد داشت، ناخن هایش نیز تغییر حالت می‌دهند. او می‌گوید این برجستگی‌های افقی روی ناخن نشان دهنده پیری است. "

 ظهور علائم بیماری روی ناخن

اما اگر تغییراتی در رنگ و شکل ناخن‌ها ایجاد شد حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. در موارد نادر برجستگی‌ها و خطوطی که روی ناخن ایجاد می‌شود نشانه‌ای از آنمی، آرتریت روماتوئید و یا مشکلات قلبی عروقی است.

اگر این خطوط در میانه ناخن دیده شوند به این معناست که بدن شما کمبود مواد مغذی مانند پروتئین یا اسید فولیک دارد.

این برجستگی‌ها ممکن است مدتی روی ناخن‌ها باشند و بعد از بین بروند. شما باید به این نکته توجه کنید که در این شرایط احتمالا خود ناخن‌ها تحت تأثیر عواملی مثل مانیکور کردن، لاک زدن بیش از حد و یا ضربه خوردن بیمار شده اند.

بعضی اوقات، این خطوط با برجسته با قرمز شدن گوشت اطراف ناخن همراه می‌شود که به شما هشدار مبتلا شدن به بیماری‌های پوستی مثل اگزما، پسوریازیس و یا پارونیشیا را می‌دهد که باید حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که پوسته پوسته شدن اطراف ناخن همیشه هم نشانه‌ای از بیماری‌های داخلی نیست. بلکه گاهی بیماری‌هایی مثل تیروئید باعث تغییراتی در ناخن می‌شوند. پس با مراجعه به پزشک در تشخیص آن به خود کمک کرده تا بتوانید درمان مناسبی را شروع کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.