تشویق و تجلیل استادان سرآمد در راستای ارتقای جایگاه معلمی صورت می گیرد

به گزارش رکنا ازقزوین، دکتر قاسم زاده در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه که در تالار اجتماعات امیر کبیر پژوهشکده آینده پژوهی برگزار شد اظهار کرد: استادان در عرصه مسائل آموزشی و تربیتی، تحول گرا هستند.

رئیس دانشگاه بیان داشت: امروز اولین مراسم تقدیر از استادان سرآمد برگزار می‌شود تا ما قدردان استادان باشیم. استادان در مقام و جایگاهی قرار دارند که می‌توانند تجارب علمی، آموزشی و مسائل تربیتی و پرورشی را با تکنولوژی، هوشمندی و شکل نو به نسل جدید انتقال دهند و تحول بزرگ را در حوزه‌های مختلف تربیتی و آموزشی در عرصه‌های مختلف ایجاد کنند.
وی اظهار داشت: اولین معلم خداوند بود که به بشر و حضرت آدم اولین کلمات را آموخت و می‌توان گفت معلم و معلمی تجلی و مظهر خداوند در زمین است و ما باید قدردان این نعمت الهی باشیم.
photo_2023-05-14_12-22-18
وی با بیان اینکه اجرای طرح انتخاب استادان سرآمد آموزشی جزو طرح‌های هوشمندانه وزارت علوم است، افزود: طرح استادان سرآمد آموزشی برای اولین بار بعد از ابلاع وزارت در راستای تشویق جایگاه معلمی به دانشگاه ها ابلاع شد و این طرح، پایه تشویقی اساتید است که به عنوان یک حرکت ارزشمند، با درایت تصویب و تدوین شده است تا تشویق استادان سرآمد بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: امیدواریم با وجود استادان سرآمد بتوانیم مسئله تربیت اثربخش را که متاسفانه چندی است مغفول مانده به عرصه تجلی رسانده و مظهر دانایی و هدایتگری را در عرصه جنگ شناختی به تجلی و ظهور برسانند و با اسوه‌های اخلاقی و عملی روایت درست را به دانشجویان انتقال دهند.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: باتوجه به هزینه‌هایی که در حوزه آموزش و پرورش انجام می‌شود ما باید بتوانیم در سطح اهداف کلان نظام گام برداریم و تربیت را به قله رفیع انسانیت و معنویت برسانیم و یاری گر دانشجویان برای طی کردن مرزهای دانش و فناوری باشیم.

photo_2023-05-14_12-34-07

آیت الله عبدالکریم عابدینی در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی بیان کرد: از نگاه قرآن، عالم، مدرسه، خداوند، معلم، قرآن، کتاب و انسان دانش‌آموز و دانشجوی این مدرسه است.خداوند در نزول قرآن از واژه خواندن استفاده می‌کند و زمانی که سوال پیش می‌آید که این خواندن پیرامون چه چیزی است خداوند می‌گوید که بخوان به نام پروردگارت، کسی که اکرم است و در اولین معارفه خود را اکرم معرفی می‌کند و انسان را نیز صاحب کرامت دانسته و عنوان می‌کند که انسان را با کرامت آفریده، سپس کتاب مدرسه را نیز قرآن کریم خطاب می‌کند.
وی افزود: آیات قرآن کریم همه کریمه هستند غافل شدن از آنها سبب کمبود کرامت در ما می‌شود.
نماینده ولی فقیه در قزوین تصریح کرد: خداوند خود را اولین معلم می‌داند و می‌گوید که مواردی را که به پیامبر خود آموخته مواردی است که براساس تجارب شخصی نمی‌توان به آن دست پیدا کرد و راه اطلاع از آنها تنها از طریق وحی است و سپس در ادامه می‌گوید که پیامبر به مردم چیزهایی می‌آموزد که رسیدن به آن مطالب بجز در مکتب پیامبر کار غیرممکنی است.
وی ادامه داد: علم نور است و خداوند نیز نور است و کسی که شایستگی داشته باشد می‌تواند علم را بیاموزد و این خداوند است که می‌تواند عالم را نورانی کند سپس خداوند در آیات پیوسته‌ای پیامبر و اهل بیت را واسطه فیض الهی معرفی کرده و می‌گوید کسی که جز در این مسیر حرکت کند شاید بتواند اصطلاحات و قواعد را بیاموزد اما نورانی نخواهد بود و علمش نور نداشته و گمراه خواهد شد.
آیت الله عبدالکریم عابدینی تاکید کرد: در خطبه ۸۷ نهج البلاغه نیز این امر مشهود است و بیان می‌شود که افرادی که نور ندارند این افراد مرده متحرک هستند چراکه نورشان به اهل بیت متصل نبوده اند، شهید مطهری شخصیتی بود که به جد اتصال به قرآن داشت و براین باور بود تا روزانه سهمیه قرائت مشخص شده را بجا بیاورد و به نقل از بزرگان زمانی که طی روز فرصت انجام سهمیه را پیدا نمی‌کرد پیش از خواب باقی مانده سهم روزانه را بجا می‌آورد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: باتوجه به این امر که هرکس روز خود را هرگونه سپری کند شب اون نیز همانطور سپری می‌شود می‌توان گفت شب شهید مطهری نیز با قرآن همراه بوده.
وی در پایان گفت: برخی از علوم را عقل می‌پذیرد اما دل به آن قانع نیست نوع دیگری از علم نیز وجود دارد کند دل می‌پذیرد اما عقل را قانع نمی‌کند اما آثار شهید مطهری به گونه‌ای بود که عقل و دل نسبت به آن علوم رضایت داشتند.

photo_2023-05-14_12-22-15

استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این مراسم که سخنران ویژه بود بیان کرد: شهید مطهری به تفکر اصالت می‌دادند و این امر درخصوص افرادی به کار می‌رود که در مسائل مختلف عمیق می‌شوند اما متاسفانه جامعه دچار فقر تفکر شده و افراد به نحو شایسته و بایسته به دنبال تفکر عمیق نیستند.
وی افزود: از سوی دیگر فضای دانشگاه‌ها نیز محلی برای پرورش متفکران نیست و به نظر بنده در شرایطی که تفکر عمیق نباشد افتخارات ارزشمند نخواهد بود و نباید به آیین‌نامه و تشویق‌ها دل بست و خود را درگیر عنوان کرد چراکه اصالت تفکر با شهرت خلاصه نمی‌شود که البته مسئله اصالت ندادن به تفکر علاوه بر دانشگاهیان، حوزویان را نیز درگیر خود کرده است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: از دیگر ویژگی‌های شهید مطهری این بود که پنجره‌های ذهن خود را نبسته بود و فضای ذهنی ایشان همواره آماده دریافت مطالب بود به گونه‌ای که ذهن ایشان همچون سدی آماده پذیرش آب شیرین و شور بود که البته در این بین ظرفیت و گنجایش سد نیز لحاظ می‌شود.
وی ادامه داد: ایشان به جامعه علمی غیر مقلد بها می‌دادند، اندیشه‌ها و آثار مختلف را می‌خواندند و با اشخاص مختلف ارتباط می‌گرفتند که در این بین هدفشان تعامل و اطلاع از اندیشه‌های مختلف و جنبه هدایتگری نداشت.
دکتر نصری ابراز کرد: ایشان پروژه فکری داشتند و در مواجه با مسئله آن را گسترش می‌دادند و نقدها و مسائل و مطالب مختلف را مورد توجه قرار می‌دادند و هیچ عجله‌ای برای انتشار مسئله نداشتند به اینکه معنا که مسائل را تا زمانی که به نتیجه قطعی نمی‌رسیدند منتشر نمی‌کردند.
ما باید روش حل مسئله را در دانشگاه‌ها مطرح کنیم و در متن اندیشه باشیم نه در حاشیه
وی مطرح کرد: ما باید روش حل مسئله را در دانشگاه‌ها مطرح کنیم و در متن اندیشه باشیم نه در حاشیه، بطوری که مسئله را به شکلی کاملا عمیق و با  آراء متفکرانه بررسی کنیم چنانچه شهید مطهری نیز خود را درگیر مسئله کرده و با مسئله زیست می‌کردند.
نصری با تاکید بر اینکه شهید مطهری مستقل بود و استقلال فکری داشت عنوان کرد: شهید مطهری مدیریت ذهن و حتی عبادت داشتند، ایشان مطالعه و یادداشت برداری‌های منظمی داشتند که علی رغم تکثر آثار وی در عناوین مختلف ما شاهد مدیریت بالای ذهنی ایشان بودیم و می‌بینیم که توقف و رکودی در مدیریت ذهنی ایشان وجود نداشته.
وی در پایان گفت: شهید مطهری مسئله را برای مسئله‌یابی می‌دانستند و برای حل مسئله در جلسات مختلفی حاضر شده و یا با اشخاص متعددی گفت‌وگو می‌کردند که این نشان می‌دهد حل مسئله در پشت میز و یکجا نشینی اتفاق نمی‌افتد و نیازمند کاوش و توجه به متن مسائل است.

منبع:روابط عمومی دانشگاه بین المللی

لیلا بیگدلی/قزوین