اهمیت نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی

به گزارش رکنا از اصفهان؛ احمدرضا طحانیان،مدیرعامل نمایشگاه بین المللی اصفهان گفت:در خصوص اهمیت نمایشگاه‌ها در توسعه صادرات کافی است به این نکته اشاره کنیم که در جهان امروز بیشترین فضاهای نمایشگاهی به کشورهای ایالات‌متحده، آلمان و چین تعلق دارد. هر سه کشور ذکر شده، مهم‌ترین قطب‌های تجاری دنیا به ‌شمار می‌روند و در سال ۲۰۱۸ میلادی سهم آنها در صادرات جهانی بالغ بر ۳۰ درصد بوده است. برگزاری عنوان‌های نمایشگاه‌هی بین‌المللی در هر کدام از این کشورها زمینه توسعه صادرات و واردات را به کشورهای هدف فراهم کرده و این مهم در کارنامه توسعه تجارت این کشورها قابل کتمان نیست. به عبارتی کشورهای ذکر شده به برگزاری رویدادهای نمایشگاهی در بعد بین‌المللی و تخصصی پی برده و توانسته‌اند روابط تجاری را براساس رویدادهای نمایشگاهی به پیش ببرند.

حضور صاحبان کسب و کار در نمایشگاه‌های تخصصی، بین‌المللی و خارجی نیز یکی و شاید بهترین ارتباطات تجاری در دنیای امروز است. در هنگام برگزار شدن نمایشگاه‌ تمام ابزارهای ارتباطات تجاری در جهت توسعه ارتباطات، بهبود بخشیدن به روابط تجاری و توسعه کسب و کار در کنار هم قرار می‌گیرند تا در سطح بالاتر معنای دقیق ارتباطات تجاری و شبکه سازی‌های اقتصادی را محقق کنند. نمایشگاه حقیقت ارتباطات تجاری را به صورت کامل به نمایش می‌گذارد. نمایشگاه رسانه، تبلیغات، چیدمان مهندسی غرفه‌ها، شرایط ایده‌آل رفاهی و خدماتی و در کل فضایی را خلق می‌کند که با استانداردهای تجاری دنیای امروز هماهنگ است؛ آنچه با عبارت ارتباطات تجاری از سوی کارشناسان تکرار می‌گردد به معنای واقعی کلمه در هنگام برگزاری نمایشگاه‌ها به بهترین شکل ممکن برای فعالان اقتصادی نمایان می‌شود.

در جهان امروز، برگزاری هر کدام از نمایشگاه‌ها با هدف معرفی محصولات جدید، دانش بنیان، ارایه توانمندی‌های صنایع و به نمایش گذاشتن رویکردهای نوین در مدیریت صنعت تحقق می‌یابد. کنار هم قرار گرفتن این موراد می‌تواند به توسعه صادرات و کشف بازارهای هدف منجر گردد. بنابراین توسعه اقتصادی و تجاری در دنیای امروز بدون در نظر گرفتن صنعت نمایشگاهی و برگزاری رویدادهای بین‌المللی امکان‌پذیر نیست.

برای برگزاری رویدادهای تخصصی و بین‌المللی نیازمند شناخت پتانسیل‌های اقتصادی کشورمان هستیم، به عنوان مثال استان اصفهان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی برای تحقق یافتن این مهم را دارا است که برخی از مهمترین آنها ذکر خواهد شد. به عنوان مثال؛ واحدهای صنعتی فعال استان اصفهان 9000 واحد بزرگ می‌باشد، رتبه 2 منطقه صنعتی کشور، تعداد معادن فعال 834 معدن است. این استان رتبه اول فولاد کشور با تولید 60 درصد فولاد کشور، فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین تولید کننده فولاد در خاورمیانه و شمال آفریقا و بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در جهان را دارد. همچنین رتبه اول صنعت سیمان با بیش از 12 درصد تولید کشور و رتبه اول تولید صنعت طلا و جواهر با اختصاص بیش از 50 درصد از کارگاه‌های کشور را در خود جای داده است. شرکت هواپیمایی هسا پیشرفته‌ترین کارخانه تولید هواپیما در ایران در استان اصفهان قرار گرفته است. شرکت‌های نساجی اصفهان رتبه اول در ایران با تولید 35 درصد محصولات نساجی و 75 درصد فرش ماشینی کشور در این استان قرار گرفته است. شرکت‌های حمل و نقل داخلی، رتبه اول حمل و نقل بار و مسافر در کشور، این جایگاه به دلیل قرار گرفتن استان اصفهان در مرکز کشور است. شرکت‌های تولید سنگ با بیش از 70 نوع سنگ ساختمانی و تزئینی نیز در اصفهان قرار دارد. رتبه اول کشور در تولید محصولات گلخانه‌ای، رتبه سوم کشور در زمینه تولید عسل با 31 هزار تن، رتبه اول تولید شیر در کشور با 2.1 میلیون تن، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه دوم تولید گوشت سفید و رتبه سوم تولید سیب‌های درختی و زمینی است. لازم به ذکر است رتبه دوم جهانی در تنوع صنایع دستی نیز به استان اصفهان تعلق دارد.

بدون تردید هر کدام از پتانسیل‌های فوق امکان به نمایش گذاشتن و عرضه خود به مشتریان را می‌توانند در نمایشگاه محقق کند. نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی را می‌توان به عنوان یکی از بهترین پیوست‌های تجاری برای شرکت‌ها در نظر داشت. پیوستی که به مانایی و حضور پر قدرت شرکت‌ها جلوه‌ای متفاوت از سایر رقبا ارایه می‌کند. چند مورد از کارکردهای اصلی نمایشگاه در ادامه می‌آید. بازاریابی برای کالاهای شرکت‌کنندگان در نمایشگاه؛ فروش مستقیم کالا به خریداران عمده یا مصرف‌کنندگان؛ معرفی کالاها و تکنولوژی‌های نوین که در نتیجه تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی تولید شده‌اند، برقرار ساختن کانال‌های جدید توزیع کالا در کشورهایی که نمایشگاه در آن برگزار شده است؛ شناسایی رقبای تجاری و آگاهی از ویژگی‌های کالاها و خدمات آنها، شرایط صدور، قیمت‌های پیشنهادی، مقایسه با سایر کالاها، مقایسه تکنولوژی‌های؛ آگاهی از دیدگاه‌های مشتریان بالقوه در مورد نقاط ضعف کالاهای عرضه شده و اقداماتی که برای برطرف کردن آنها باید انجام گیرد. بنابراین مقایسه دستاوردهایی که در نمایشگاه برای سایر فعالان اقتصادی به همراه آورده می‌گردد، با هیچکدام از فعالیت‌های تجاری‌سازی قابل مقایسه نیست. چرا که نمایشگاه مکانیست که تبلیغات، رسانه، ارتباطات تجاری، گفتگو، تبادل دیدگاه‌های اقتصادی و تمام اهرم‌های مرتبط با دنیای تجارت را زیر یک مکان گردهم می‌آورد.

کلام پایانی؛ نمایشگاه بین‌المللی اصفهان پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و بازرگانان از یک سو و صادرکنندگان و مصرف‌کنندگان از سوی دیگر است. بنابراین بهترین مسیر برای توسعه کسب و کارهای مختلف، صادر کنندگان، تولید کنندگان و صاحبان فن‌آوری حضور در نمایشگاه‌های تخصصی و بین‌المللی است تا این این رهگذر کلان امکان صادرات کالاهای باکیفیت آنان بیش از گذشته فراهم گردد.

احمدرضا طحانیان