حوزه هنری یزد برای حمایت از هنر مردمی و هسته‌های هنری تقدیر شد

به گزارش رکنا به نقل از  روابط عمومی حوزه هنری استان یزد، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری در سفر به یزد در جمع مردم دارالعباده در حسینیه صاحب الزمان(عج) محمودآباد بعد از تماشای نمایش بزرگ «بهشت در آتش» گفت: گفت: مهمترین و کلیدی‌ترین پیام تاریخی فاطمیه دفاع از حریم ولایت و حاکمیت الله است که این امر در نمایش «بهشت در آتش» متجلی بود.

وی پس از تماشای این نمایش آئینی که به مناسبت ایام فاطمیه به مدت شش شب با استقبال گسترده مردم و ارادتمندان حضرت زهرا(س) اجرا شد، ضمن دیدار با کارگردان، نویسنده و عوامل این اثر از حوزه هنری یزد، حامیان و دست اندرکاران تولید و اجرای این نمایش مردمی قدردانی کرد.

لشکری با اشاره به اراده حوزه هنری برای حمایت از هنر مردمی و هسته‌های هنری اظهار داشت: نمایش «بهشت در آتش» فارغ از همه ویژگی‌های فرمی و محتوایی که در کار وجود داشت در مرتبه بالایی بود؛ البته من آن را با آثار نمایشی صحنه‌ای و از این جنس کار که در عرصه نمایش وجود دارد مقایسه نمی‌کنم. 

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری یکی از مهمترین نکات کلیدی این نمایش را مردمی بودن آن دانست و افزود: این کار برآمده از مردم شهرستان ابرکوه استان یزد است و در مراحل مختلف از تولید، پژوهش، نقش آفرینی هنرمندان تا اجرای آن مردم پای کار آمدند و مخاطبش هم خود مردم بودند و حوزه هنری باید از این گونه آثار مردمی صیانت کند.

وی ادامه داد: به یاری خدا حوزه هنری توانسته این مجموعه مردمی را مورد حمایت قرار دهد تا رشد کند و امیدواریم این نمایش هر روز بهتر بدرخشد و اثرگذار باشد و بتواند پیام قیام حضرت زهرا(س) را به خوبی نشان دهد. 

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری با بیان اینکه دو اتفاق مهم می‌تواند موجب رشد این کار شود، گفت: یکی از این موارد ارائه آموزش‌های فنی و محتوایی و ارتقاء و تقویت گروه است و دیگری توجه ویژه به نوجوانان و جوانانی است که در اجرای نمایش حضور داشتند و خوش درخشیدند و در کنار دیگر اجزا، آن را دیدنی‌تر ولذت‌بخش کردند بنابراین آموزش مستمر و مداوم این جوانان و علاقه‌مندان بسیار ارزشمند و اثرگذار خواهد بود.

لشکری خاطرنشان کرد: حوزه هنری استان یزد یک تکلیف مهم در زمینه رشد هنر در هسته‌های هنری و شهرستان‌ها دارد که باید به این تکلیف عمل کند و ما هم در ستاد حوزه هنری کشور تا جایی که ممکن است از این کار حمایت و همراهی خواهیم کرد. 

وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه تماشای این اثر توأم با احساس و ظرافت‌های دینی برای من یک توفیق بود، افزود: همان طور که این نمایش با یک آنِ هنری و فهم درست از محتوا و فرم تولید شده بر جان مخاطب هم می‌نشیند و اثرگذار است.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری ادامه داد: به نظرم آن چیزی که مخاطب در این نمایش می‌بیند، می‌فهمد و درک می‌کند معارف متعالی و پرافتخار تاریخ تشیع و تاریخ مجاهدت‌های امیرالمؤمنین(ع) و صدیقه طاهره(س) در حفظ اسلام ناب است که مخاطب آن را در یک فرم هنری متعالی مشاهده می‌کند و این مهمترین ویژگی برجسته این نمایش است.

لشکری اظهار داشت: جان بخشیدن به این اجرا، کنار هم قرار دادن این اجزای متفرقه نیست بلکه روح و حقیقت معنایی است که در آن اتفاق می‌افتد و این همان مسیر مجاهدتی است که حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) در تاریخ اسلام و از صدر اسلام برای حفظ این شجره طیبه که توسط پیامبر اسلام(ص) ایجاد شده بود باز کردند.

وی افزود: آن چیزی که برای مخاطب جذاب و لذت‌بخش است اتفاقات مهم هنری است که در نمایش روی می‌دهد و ما در طراحی صحنه، دکور، دیالوگ‌ها، نمایشنامه‌، استفاده از موسیقی و اجزایی که کنار هم قرار گرفتند اتفاق ویژه‌ای را می‌بینیم و آن همان جان بخشیدن به همه این اجزا است که خدا را شکر از عهده کار بر آمده بودند.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری با اشاره به پیام نمایش بهشت در آتش بیان کرد: ما چه به واسطه دوره تاریخی که در آن قرار داریم و چه در تمام طول تاریخ وقتی به قیام حضرت فاطمه(س) نگاه می‌کنیم مهمترین و کلیدی‌ترین مسئله، موضوع ولایت و حریم ولایت است، در واقع دفاع از حریم ولایت و حاکمیت الله مهمترین پیام تاریخی فاطمیه است که در این نمایش هم متجلی بود.

لشکری تصریح کرد: وقتی در این نمایش کلیدواژه اساسی «سلمان» را می‌شنویم که به «عمار یاسر» می‌گوید «در تاریخ آن چیزی که مهم‌تر از همه است حکم ولایت است و ما پای این امر ایستاده‌ایم و نه خون‌ریزی و شمشیر»، می‌بینیم عزیزترین جان‌ها حتی جان دختر رسول خدا(ص) پای امر ولایت فدا شده که به نظرم مهم‌ترین پیام و اصل قیام حضرت زهرا(س) است.

یزد/سمیه گلابگیریان