پایان دفن زباله در آزاد شهر با راه اندازی سیستم ریجکت سوز/ دوره گردها پسماند را به نفع خودشان تفکیک می کنند

به گزارش رکنا از گلستان؛ سمیعی مدیر عامل  سازمان مدیریت پسماند استان در مصاحبه با خبرنگار رکنا گفت: استان گلستان تنها استانی در سطح کشور می باشد که تمام پسماندهای آن بصورت یکپارچه مدیریت می شود، لیکن در سایر استان های کشور برای مدیریت پسماندهای هر شهرستان یک محل دفن ایجاد شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه کمپوست سازی شرق استان بصورت میانگین روزانه حدود 300 تن، کارخانه کمپوست سازی غرب استان میانگین روزانه حدود 500 تن پسماند را مدیریت کرده و تبدیل به کود کمپوست و گرانوله می کند. 

 سمیعی تصریح کرد: از سال 1383 دو خط پردازش در استان شامل خط 250 تنی آق قلا و خط 200 تنی در آزادشهر فعال بود، لیکن در حوزه مدیریت پسماند استان اقدامات خوبی در سال های اخیر اتفاق افتاده است که از جمله می توان به احداث یک خط جدید پردازش 250 تنی در آزادشهر و دیگری در آق قلا اشاره نمود.

وی افزود: اگر در گذشته، 50 درصد پسماندهای استان گلستان وارد خط پردازش می شدند، اکنون تمامی زباله ها جداسازی شده و سپس فرآیند کمپوست سازی و رجکتیو آن انجام می شود.

IMG_20220816_072934_244

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان گلستان گفت: یکی از دغدغه های اصلی سازمان و مجموعه حاکمیتی استان تکمیل فرآیند چرخه مدیریت پسماند در استان گلستان می باشد. باتوجه به اقلیم منطقه، نوع بافت زباله، آزمایشات انجام شده و آنالیز زباله ها، ما تا فرآیند کمپوست سازی در استان خوب پیش رفته ایم، اما زنجیره مدیریت پسماند در استان هنوز کامل نشده است. 

 سمیعی افزود: در برخی از استان ها دستگاه های زباله سوز راه اندازی شد، اما باتوجه به پژوهش های تیم فنی پژوهشی ما به این نتیجه رسیدیم که صرفاً راه اندازی زباله سوز در استان گلستان جواب نمی دهند و بهترین گزینه کمپوست سازی می باشد. از طرفی دیگر واقعا فرایند تولید برق از زباله به وسیله زباله سوز ها و نحوه فروش آن توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزود: در نظر داریم که بر روی رجکتیو پسماندها کار کنیم و ریجکت سوز ها را وارد استان نماییم تا بتوانید از آن تولید هیدروکربن و کربن بلک داشته باشیم که میتوان به راحتی آن ها به کارخانه های روغن بفروشیم.

رئیس سازمان مدیریت پسماند استان گلستان خاطر نشان کرد: طرح جامع مدیریت پسماند استان گلستان در سال 1388 تهیه شده بود و اکنون در پی آن هستیم تا این طرح را بروز رسانی نماییم. باتوجه به سیاست های اتخاذ شده نگاه ما این است که تا پایان سال 1402، زنجیره مدیریت پسماند را در استان گلستان کامل کنیم و دفن زباله در استان را به حداقل برسانیم.

سمیعی باتوجه به موضوعات مطرح شده در خصوص سایت آزادشهر و پیگیری های نماینده مردم شهرستان های آزادشهر و رامیان گفت: در حال حاضر در سایت آزادشهر محل پردازش کاملا به صورت اصولی پوشیده شده و خط پردازش جدید نصب شده است. همچنین مرکز لندفیل ژئوممبران نیز در آن سایت احداث شده و اعتباراتی در سفر ریاست جمهوری جهت احداث تصفیه خانه در آن سایت در نظر گرفته شده است.

 

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند استان گلستان افزود: ما یک مرکز دفن قدیمی در آزادشهر داشتیم و اکنون با همکاری و مشاوره دانشگاه علم و صنعت کشور، در حال پیگیری استحصال گاز  از این محل هستیم و اگر در این مرکز دفن قدیمی به گاز رسیدیم، گاز را از این محل خارج خواهیم کرد و اگر گازی وجود نداشت، در پی آن هستیم که وضع موجود را تبدیل به طرح بهتری نماییم، زیر سایت مذکور در مسیر بین المللی قرارداشته و می توانیم یک طرح گردشگری در آن اجرا کنیم.

اگر تهیه و راه اندازی ریجکتیو سوز در استان گلستان نهایی شود، عملا دفن پسماند در آزادشهر نخواهیم داشت

سایت زباله

 سمیعی گفت: یکی از موضوعاتی که در قانون مدیریت پسماند به آن پرداخته شده است، بحث طرح تفکیک زباله از مبداء می باشد که وظیفه مندی دستگاه ها نیز در قانون مشخص شده است. در حال حاضر متاسفانه میزان دوره گردها در شهرها افزیش یافته است و در ابتدای کار ساماندهی و بعضاً برخوردهای لازم با این افراد صورت نگرفته است و اکنون کار برای شهرداری ها سخت شده است. به طوریکه روزانه پسماندها در داخل مخارن بصورت غیرمجاز توسط دوره گردها تفکیک می شود و برای جلوگیری از این اقدام، باید دستگاه ها کنار یکدیگر قرار گرفته و طبق قانون به وظیفه خود عمل نمایند تا بتوانیم دوره گرد ها در استان ساماندهی نماییم.

زواریی/گلستان