آغاز مرمت طاقنمای بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی
رکنا: مدیر پایگاه جهانی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی از آغاز عملیات مرمت طاقنمای مجاور محوطه باستانی مریدان در ضلع غربی آن، در راستای حفظ و پاسداشت این بنای تاریخی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رکنا در اردبیل؛ مهدی حیدری وند اظهار کرد: عملیات مرمت طاقنما از سوی پیمانکار این طرح از امروز آغاز شدهاست و در ادامه آن، عملیات آجر فرش محوطه باستانی مریدان شیخ صفیالدین اردبیلی نیز اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف از این طرح، تعریف مسیر بازدید برای مراجعهکنندگان به مجموعه است و این، یکی از ۱۴ طرحی است که با تخصیص هشت میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رئیس جمهور برای تکمیل اقدامات عمرانی در مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی در نظر گرفته شده است.
او افزود: اقداماتی نظیر آزادسازی و بازگشایی محوطه ضلع شمالی مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی در راستای تکمیل ساماندهی این مجموعه تاریخی، به صورت همزمان در حال اجراست.
شیخ صفیالدین اردبیلی بنیانگذار سلسه صفویه در ایران بوده و اردبیل خاستگاه این سلسه است و آرامگاه یا بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی در سال ۱۳۸۹ به عنوان تنها اثر استان اردبیل در لیست آثار جهانی و به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از مهمترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کمنظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سالهای پس از آن به شمار میرود که پس از وفات شیخ به سال ۷۳۵ هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شدهاند و به همین علت، این اثر تاریخی رابطهای مستقیم با سلسله صفوی دارد.
مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو)، سر در، حیاط بزرگ، رواق، مقبره شیخ صفی الدین، حرم خانه، مقبره شاه اسماعیل، چینیخانه (که دارای گچ بریهای زیبا و چند درِ چوبی و نقرهای نفیس است)، مسجد جنت سرا، خانقاه، چراغ خانه، چله خانه و شهیدگاه است.
استان گردشگرپذیر اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان و با جاذبههای تاریخی، طبیعی، اقتصادی و مذهبی در شمال ایران واقع شده است.
ارسال نظر