مراکز اقامتی استان متناسب با ظرفیت های گردشگری نیست

به گزارش خبرنگار رکنا از قزوین،محمد قاسمی در دیدار با مدیر کل، معاونین و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین که به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی در محل دادستانی قزوین انجام شد، گفت: کشور ایران با قدمت چندین هزار ساله از پیشینه غنی و زبانزد فرهنگی و تاریخی جهانی برخوردار است و شکل‌گیری وزارت میراث فرهنگی نشان از اهمیت و ضرورت این موضوع در کشور دارد.

وی افزود: استان قزوین هم به خاطر پیشینه تاریخی، میزان آثار ملی ثبت شده، وجود اماکن متعدد تاریخی و مناظر طبیعی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و همیشه از مقصد های مهم گردشگری داخلی و خارجی بوده و هست.

این مقام قضایی استان در ادامه بیان داشت: طی سالیان اخیر اقدامات قابل توجهی در استان از حیث پیشگیری از وقوع تخلفات و هم چنین مرمت، بهره‌برداری از اماکن و ظرفیت های تاریخی و گردشگری اجرایی شده و شاهد ارتقاء در حوزه میراث فرهنگی هستیم و در سفر اخیر ریاست محترم جمهور نیز این حوزه به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفت و امیدوارم با اجرای مصوبات سفر تحولی چشمگیر در استان صورت گیرد.

قاسمی در ادامه به ارتباط نزدیک دستگاه قضایی و اداره کل میراث فرهنگی استان اشاره و اظهار داشت: موضوعات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری از دغدغه‌های شهروندان و دستگاه قضایی استان است و مسائل و مشکلات آن به صورت ویژه در نشست های شورای حفظ حقوق بیت‌المال، کارگروه صیانت و نظارت بر حقوق عامه بررسی و تعیین شعب تخصصی در دادسرا و دادگاه در این راستا می باشد.

دادستان مرکز در ادامه تاکید کرد: حوزه گردشگری به عنوان یک صنعت شناخته شده و از قطب اقتصادی در بسیاری از کشورها محسوب می شود و به همین خاطر در حفظ، احیاء و بهره‌برداری از ظرفیت های تاریخی و گردشگری علیرغم تلاش های قابل تقدیر تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و آنطور که شایسته بوده این ظرفیت مورد استفاده و بهره داری قرار نگرفته است و این موضوع نیازمند سیاست‌گذاری های کلان و عزم جدی مدیران استان است.

وی یادآور شد: احیاء صنایع دستی بومی و محلی و تقویت صنعت بومگردی در روستاها در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبتنی بر حمایت از تولید  باید مورد توجه جدی قرار گیرد و قطعاً تحقق این امر می تواند زمینه احیاء روستاها و مهاجرت معکوس را فراهم کرده و بسیاری از خانواده ها را به لحاظ اقتصادی و معیشتی تامین کند.

وی ادامه داد: یکی از آسیب های استان از حیث زیرساخت های گردشگری، همجواری با پایتخت است و علیرغم اینکه قزوین از مقصدهای گردشگری است، اما حضور گردشگران در این استان بیشتر به عنوان عبوری به لحاظ اینکه قزوین شاهراه ارتباطی یازده استان بوده، صورت می گیرد و کمتر شاهد اقامت مسافران در استان هستیم و به همین خاطر مراکز اقامتی استان متناسب با ظرفیت های گردشگری نیست.

این مقام مسول تصریح کرد: گاهاً شاهد تخلفاتی در این مراکز و همچنین تورهای گردشگری غیرمجاز و کاوش جهت کشف آثار تاریخی به خصوص درفضای مجازی از سوی برخی افراد سوداگر و متخلف هستیم که ضمن هشدار به متخلفین، ضروری است این افراد با کمک سایر ضابطین شناسایی و جهت برخورد به دستگاه قضایی معرفی شوند و قطعاً برخورد دستگاه قضایی پشیمان کننده خواهد بود. ضمن اینکه در این خصوص چند پرونده قضایی تشکیل شده که به موقع اطلاع رسانی می شود.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی استان در راستای پیشگیری از وقوع جرم و احیاء حقوق عامه موضوعات حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی را به صورت ویژه پیگیری می کند و با استفاده از تمامی ظرفیت ها پشتیبان اقدامات قانونی اداره کل میراث فرهنگی است.