۲۰۰ هزار واحد مسکونی غیر ایمن در کردستان وجود دارد

 

به گزارش رکنا از کردستان؛ رضا قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: از این تعداد ۷۰ هزار واحد روستایی است که در صورت مشارکت مالکان باید ظرف ۱۰ سال مقاوم سازی شوند.

وی با اشاره به حادثه خیز بودن استانهای زاگرس‌نشین گفت: در حال حاضر تنها ۴۰درصد واحدهای مسکونی استان مقاوم سازی شده است که بیشتر آن هم در روستاهای بزرگی بوده که بعدها تبدیل به شهر شده اند.

 مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان افزود: مردم ساکن در مناطق غربی استان که خطر زلزله برای آنان به دلیل قرارگرفتن بر روی گسل مریوان- سیرجان بیشتر است، به دلیل شبهه مذهبی استفاده از تسهیلات بانکی را دارای مشکل می دانند و برای همین از تسهیلات مقاوم سازی مسکن کمترین استفاده را دارند.

قادری با بیان اینکه ۶۰ درصد واحدهای مسکونی شهری و بیش از ۴۰درصد واحدهای مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در برابر حوادث طبیعی مقاوم سازی شده است، افزود: این عدد در مناطق شرقی استان بالاست ولی در مناطق غربی که بیشترین خطر زلزله را هم دارند، زیر ۲۰درصد است.

وی افزود: ساکنان ۲۰۰ روستا از مجموع یک‌هزار و ۷۰۰ روستای استان تسهیلات مقاوم سازی را به دلیل شبهه سود بانکی دریافت نمی کنند که نیازمند ورود ویژه شورای افتای استان است و در همین زمینه راهکارهایی را دنبال می کنیم.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اولین نهاد سازندگی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد و با توجه به اهمیت مسأله مسکن محرومان به فاصله ۱۰ روز پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی طی پیام مهمی در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ اقدام به افتتاح حساب ۱۰۰ و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردند.

استان کردستان یک‌هزار و ۶۵۹ روستای دارای سکنه دارد که هزار و ۳۱۵ روستای آن دارای ۲۰ خانوار به بالا بوده و از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری استان ۷۱ درصد معادل یک میلیون و ۱۳۵ هزار نفر در ۳۱ شهر و ۲۹ درصد معادل ۴۶۸ هزار نفر در یک هزار و ۷۰۳ روستا سکونت دارند.

عبدالحکیمی /کردستان