باید عرصه را برای محتکران تنگ کرد/ مدیریت های اشتباه صنعت پلاستیک را به چالش کشیده است
رکنا: یک کارآفرین جوان مشهدی گفت: متاسفانه مدیریت های اشتباه صنعت پلاستیک را با چالش ها مواجه کرده به طوری که از سال قبل تاکنون مواد اولیه ساخت پلاستیک افزایش ٣٠٠ درصدی قیمت را تجربه کرده اند.
امیررضا ابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار رکنا در مشهد گفت: برای حمایت از صنعت پلاستیک، دولت کاری که میتواند انجام دهد اصلاح سهمیه های مواد پتروشیمی و حذف طرح افق است، سامانه های ما سامانه های خوبی هستند اما طرح های بدی را در آن اجرا میکند
وی ادامه داد: حذف سهمیه بندی برای کلیه واحد ها برای اینکه بتوانند خرید مواد اولیه خود را بصورت کامل انجام دهند نیز از جمله مواردی است که دولت می تواند کمک کند.
جوان ترین کارآفرین کشور با بیان اینکه باید واسطه ها در این صنعت حذف شوند گفت: دستگاه های امنیتی باید به ما کمک کنند. عامل افزایش قیمت ها بعد از نوسان قیمت ارز و ناکارآمدی بعضی از مدیران وزارت صمت، واسطه ها هستند که مواد اولیه را در انبار هایشان توقیف میکنند و متاسفانه نظارت درستی هم وجود ندارد . این وسط هم ما ضرر میکنیم و هم مصرف کننده آسیب و ضرر میبیند.
وی افزود: دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی باید با این افراد برخورد قاطعانه داشته باشند تا محتکران دیگر دست به احتکار مواد نزنند. گاهی در اخبار میبینیم یک انبار با ١٠٠٠ تن مواد را توقیف و شناسایی میکنند، اما اینها شاید یک چهارم محتکران باشند و البته باید دید که چرا و چگونه این حجم از مواداولیه به دست آنها میرسد و سوال های بسیار ابهام برانگیز را در ذهن ایجاد میکند.
ابراهیمی گفت: برای مثال اگر تنها همین ١٠٠٠ از ده ها هزار تن در دست تولیدکنندگان ما باشد، تولید جان بسیاری میگیرد.
وی ادامه داد: دولت باید صادرات مواد اولیه به کشورهای همسایه را هم کم کند و توجه ویژه ای به تولید کننده های داخل داشته باشند تا شاهد شکوفایی بیشتر محصولات پلاستیک و کاهش نسبی قیمت ها در داخل باشیم. اگر به این مشکلاتی که بارها مطرح کردم توجه شود ظرف تنها یک ماه این صنعت با کاهش چشمگیر قیمت ها و البته با رفع موانع روبرو خواهد شد.
ابراهیمی در خصوص مشکلات این صنعت نیز گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که صنعت پلاستیک دارد این است که اگر چه انجمن ملی در کشور دارد اما تولیدکنندگان آن صدایی واحد ندارند تا مشکلاتشان را به مسئولان رده بالاتر برسانند .
وی با اشاره به این که مشکل بزرگ ما برگشت ارز حاصل از صادرات است که امیدوارم کلا حذف شود افزود: ارزش افزوده های صادرکنندگان در پایان هر ماه باید به آنها بازگردانی شود تا سریعتر در خدمت تولید گرفته شود و پروسه رفع تعهدات ارزی این امر مهم را بسیار زمانبر کرده است طوری که تا رفع تعهد ارزی صورت نگیرد، ارزش افزوده ای نیز برنخواهد گشت و باید سریعا موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات، حذف گردد.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورها مانند افغانستان ،عراق ،چین، ترکیه و پاکستان مواد اولیه خود را از ایران وارد می کنند، زیرا هزینه های برق در کشور ما ارزان تر و به صرفه تر از دیگر کشورها است و این نیز یک مزیت است.
وی افزود: همچنین عدم همکاری برخی از بانک ها بویژه بانک های خصوصی در زمینه ارائه تسهیلات مورد نیاز بنگاه های تولیدی سبب شده است بسیاری از واحدهای تولید کننده با ظرفیتی کمتر از ظرفیت واقعی تولید، مشغول باشند.
این صنعتگر درباره شرایط کرونا افزود: ویروس کرونا برای فروش حوزه پلاستیک مشکلی ایجاد نکرد و حتی مصرف هم مقداری بیشتر شد اما برای کارگران خط تولید بدلیل اینکه موظف بودند دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند دوران سختی بود
ابراهیمی با بیان اینکه اگر محصولات پلاستیکی بی کیفیت باشد مقصر شخص تولید کننده است که از مواد نامرغوب استفاده کرده است، گفت: در کنار استفاده از مواد درجه یک و مرغوب، استفاده از ماشین آلات چینی می تواند تولید بهتری نسبت به دستگاه های ایرانی داشته باشد زیرا کیفیت آنها نسبتاً بهتر است. همیشه به کیفیت تاکید دارم، چرا که کیفیت ،اعتماد خلق میکند و اعتماد نیز برند میسازد
وی افزود: در سالهای اخیر با توجه به بروز مشکلات اقتصادی، هم قدرت خرید مردم پایین آمده است و هم هزینه های تولید و خدمات برای تولیدکنندگان بالا رفته است که نیازمند کمک بخش های دولتی و همگرایی بین تولیدکنندگان برای بهبود شرایط است.
وی اظهار کرد: در صورتیکه ما در کشور ظرفیت های زیادی در حوزه پتروشیمی داریم متاسفانه به آن توجه نمی شود و گاها شنیده می شود حتی مواد اولیه را نیز باید وارد کنیم که بسیار عجیب است.
جوان ترین تولیدکننده کشور همچنین گفت: در سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری عناوین هر سال به حمایت از تولید داخل و کالای ایرانی اختصاص یافته که این امر نشان دهنده اهمیت بسیار بالای تولید است، امیدواریم که مسوولان کشور نیز به این امر توجه ویژه ای داشته باشند و از کارآفرینان حمایت بیشتری کنند. سخنرانی های رهبری را به طور کامل میبینم ایشان در سخنانشان، همواره راهکار ها را بیان میکنند که دولت باید آنرا در دستور کار قرار دهد.
ابراهیمی گفت: اعتقاد راسخی به خودکفایی دارم و باید ابتدا از فرهنگ سازی و اتحاد مردم شروع شود، کشور ما بیش از اندازه نیاز به اتحاد و حمایت از تولید داخل دارد.مبادی قاچاق اجناس خارجی نیز باید شناسایی و با قاچاقچیان برخورد شود
کارآفرین جوان مشهدی با بیان اینکه علاقه بسیار زیادی به حوزه سیاست نیز دارم گفت: احتمالا در مقاطع تحصیلی بعدی در رشته علوم سیاسی ادامه تحصیل دهم، البته اخیرا پیشنهادات زیادی از دستگاه ها و تشکل ها برای ورود به این عرصه داشته ام اما بنا بر توصیه های بسیاری از دوستان ،فعلا از ورود به سیاست ممانعت کرده ام تا ببینم بعداً چه پیش خواهد آمد.
ابراهیمی بیان کرد: به شرایط بد اقتصادی حاکم بر جامعه واقف هستم اما در برنامه و هدف گذاری زندگی و کاری خود به حواشی و شرایط بد جامعه کاری ندارم و همواره به آینده امیدوارم و سعی دارم تا در حوزه تولید همیشه با تمام توان قدم بردارم.
ارسال نظر