کشف کتیبه ساسانی در محوطه تاریخی ریوی آشخانه
رکنا: سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی از کشف یک کتیبه تاریخی متعلق به دوره ساسانی در محوطه تاریخی ریوی خبر داد.
به گزارش رکنا خراسان شمالی؛ علی مستوفیان روز پنجشنبه 29 مهرماه با اعلام این خبر افزود: درروند فصل نهم کاوش باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی که از ابتدای مهرماه سال جاری آغازشده است سفال نوشتهای به خط پهلوی ساسانی کشف شد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: این کتیبه حاوی دو کلمه است که اشاره به اسم خاص دارد و ممکن است به اسم شخی خاص و یا نام تاریخی محوطه تاریخی ریوی در دوره ساسانی اشاره داشته باشد.
مستوفیان با اشاره به اهمیت کشف نام تاریخی محوطه ریوی در مطالعات تاریخی شمال شرق ایران، اظهار کرد: این محوطه تاریخی در غرب شهر امروزی آشخانه قرار دارد و کشف نام این محوطه تاریخی اهمیت بسیاری در ریشهشناسی اسم امروزی آشخانه (آشکانه) خواهد داشت.
وی افزود: بر اساس پژوهشهای باستانشناسی این محوطه یک استقرار گاه کهن در دشت سملقان بوده که از حدود 3500 سال قبل تاکنون موردتوجه جوامع بشری بوده است. مهمترین دوران استقراری این محوطه مربوط به دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی بوده که سکونتگاه شهری بوده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی یادآور شد: نزدیکی این شهر تاریخی به جاده ارتباطی گرگان - مشهد فرصت مناسبی را برای ایجاد سایت موزه گردشگری و رشد صنعت توریسم منطقه نیز فراهم نموده است.
شایان ذکر است فعالیتهای باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان شمالی با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان و حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از سال 1394 آغازشده است.
ارسال نظر