حملات مسلحانه در جنوب تایلند ادامه دارد
رکنا: مسلمانان جنوب تایلند در نخستین شب از ماه رمضان از حملات مسلحانه در امان نماندند و در حمله چند شبه نظامی به یک روستا 2 تن کشته و سه تن دیگر مجروح شدند.
استان های جنوب تایلند طی پنج دهه گذشته شاهد حرکت های استقلال طلبانه گروهی از مسلمانان است که تنها از سال 2004 میلادی تاسال گذشته بیش از 6 هزار و 500 کشته و بیش از 12 هزار مصدوم برجای گذاشته است.
تارنمای روزنامه 'بانکوک پست' روز سه شنبه گزارش داد در حمله شبه نظامیان که دوشنبه شب همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان در ناحیه 'چوارونگ' در استان 'ناراتیوات' تایلند انجام شد، دو نفر از اهالی این ناحیه کشته و سه تن زخمی شدند.
'ناراتیوات' یکی از استان های مسلمان نشین جنوب تایلند است که طی سال های اخیر شاهد درگیری پراکنده نیروهای نظامی دولتی با استقلال طلبان مسلمان بوده است، درگیری که چند دور مذاکرات برای پایان آن با میانجیگری مالزی پایان نیافته است.
دولت تایلند در آستانه ماه مبارک رمضان به مردم نوید داده بود که تدابیر امنیتی را در مناطق جنوبی افزایش می دهد تا مردم در آرامش در این ماه به عبادات خود بپردازند، اما حمله دوشنبه شب نشان داد دولت نظامی 'پرایوت چان اوچا' در این امر موفق نبوده است.
مسلمانان جنوب تایلند هر سال در طول ماه مبارک رمضان با توجه به خشونت های انجام گرفته در منطقه با مشکلاتی مواجه می شوند و نخست وزیر نظامی تایلند از تمامی شهروندان استان های جنوبی این کشور خواست امسال توجه ویژه ای به مسائل امنیتی داشته باشند.
استان های 'ناراتیوات'، 'پاتانی'، 'یالا' و 'سونگخالا' از مناطق جنوبی و مسلمان نشین تایلند است که از سال 1948 شاهد آغاز ناآرامی ها بدنبال ایجاد جنبش های استقلال طلبانه است. مذاکرات صلح برای پایان این تنش ها پس از ناآرامی های سال 2013 میلادی در اواخر دوران حکومت 'یینگلوک شیناواترا' متوقف و دولت نظامی 'پرایوت چان اوچا' نیز برغم چند نشست با استقلال طلبان نتوانست به محورهای اصلی مذاکرات دست یابد.
اختلاف دولت مرکزی تایلند با گروه های استقلال طلب که چندین دور مذاکره با وساطت مالزی در کوالالامپور برگزار کرده اند پس از کودتای خردادماه سال 1393 خورشیدی پیچیده تر شد.
نخست وزیر نظامی تایلند عملا مذاکرات صلح با استقلال طلبان را به حالت تعلق درآورده است. وی اخیرا گفته است: دولت من نمی تواند 'مارا پاتانی' را به رسمیت بشناسد چرا که در فعالیت های جنایی دست داشته است.
شش گروه استقلال طلب جنوب تایلند به نام های 'جبهه انقلاب ملی'، 'جنبش اسلامی مجاهدین پاتانی'، 'جبهه آزادی اسلامی پاتانی' و سه گروه وابسته به 'سازمان آزادی پاتانی' گروه واحدی به نام ''مارا پاتانی' را برای مذاکره تشکیل داده اند.
نشست اردیبهشت ماه سال جاری مذاکره کنندگان دولتی تایلند با 'مارا پاتانی' در کوالالامپور پایتخت مالزی بدون نتیجه بود و این وضعیت نخست وزیر تایلند را به خشم آورد.
به نظر برخی تحلیلگران منطقه ای و براساس آنچه که در عرصه سیاسی تایلند در حال رخ دادن است، تا زمان برگزاری انتخابات سراسری این کشور در سال آینده میلادی، پیشرفتی در روند مذاکرات صلح به وجود نخواهد آمد.
ارسال نظر