مرگ تلخ کوهنورد در کولاک دماوند

در جریان این حادثه یک کوهنورد در سرمای شدید به کام مرگ فرورفت و سه همراه وی با عملیات گروه‌های امدادی هلال احمر آمل از مرگ نجات یافتند.

این حادثه روز جمعه هنگامی رخ داد که گروه کوهنوردی برای صعود به ارتفاعات دماوند رفته بودند که گرفتار سرما ، بوران و برف شدند.

امدادگران هلال احمر آمل با تماس تلفنی یکی از کوهنوردان در جریان گرفتار شدن این گروه از کوهنوردان در ارتفاعات 5 هزار متری قله دماوند قرار گرفتند.

آنان با اعزام به منطقه عملیات امداد و نجات را آغاز کردند، اما با وجود 19 ساعت عملیات امداد و نجات یکی از کوهنوردان تسلیم سرمای وحشتناک دماوند شد و در آغوش مرگ آرام گرفت.

جمشید نیک‌زاد رئیس هلال احمر آمل درباره این عملیات به خبرنگار ما گفت: با توجه به سرمای هوا، بارش برف و کولاک در ارتفاعات صعود کوهنوردان به قلل مرتفعی همانند دماوند، خطرات زیادی را به همراه دارد. هیپوترمی کاهش خطرناک دمای بدن است که معمولاً در اثر تماس طولانی مدت با هوای سرد ایجاد می‌شود و به صورت اتفاقی روی داده و در آن دمای پایین‌تر از دمای طبیعی بدن حاکم می‌شود.

حادثه مرگ کوهنورد ایرانی به نام محسن برزگر در ارتفاعات 5200 متری قله دماوند هنگامی رخ داد که وی در حال بازگشت به پایین بود اما گرفتار سرمای کشنده برف و بوران شد.

حادثه در منطقه آبشار یخی قله دماوند اتفاق افتاد ولی با وجود تلاش‌های صورت گرفته به دلیل نفوذ سرما به بدن این کوهنورد، وی پیش از انتقال به مرکز امدادی جان باخت.

وی افزود: با توجه به درخواست کمک تیم امداد و نجات و آماده‌سازی تجهیزات و موقعیت‌سنجی، پس از تحقیقات لازم، تصمیم به درخواست بالگرد امداد و نجات گرفته شد.

با توجه به انجام عملیات احیای قلبی و ریوی توسط همراهان، این کوهنورد جان داده و پیکرش از بارگاه سوم قله دماوند منتقل شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر آمل گفت: در حادثه‌ای دیگر به وسیله تماس تلفنی برای نجات کوهنوردی به‌نام مسلم حسین‌پور در فاصله 400 متری بارگاه سوم درخواست کمک شد که این شخص درگیر بوران و برف شدید شد.

بلافاصله پس از اطلاع‌رسانی به وسیله تماس تلفنی، نجاتگران در قالب یک تیم جست‌وجوی نجات به سمت منطقه گوسفندسرای قله دماوند اعزام شدند.

نیک‌زاد با اشاره به شرایط بد جوی افزود: امدادگران به کمک کوهنوردانی از خراسان مصدوم را نجات دادند و با درخواست از مرکز EOC بالگرد جمعیت هلال احمر برای انتقال در بارگاه سوم مصدوم اعزام شد.

وی با اشاره به نجات دو مصدوم دیگر این حادثه در ارتفاع 5 هزار و 400 متری بیان کرد: حامد حاجی‌زاده و میثم رودکی از دیگر مصدومانی بودند که به بیمارستان میلاد تهران انتقال داده شدند.

نیک‌زاد با اشاره به عملیات 19 ساعته برای این دو حادثه کوهنوردی، گفت: این عملیات با تلاش 10 نجاتگر، یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی کمک‌دار انجام شد که کوهنورد جان باخته پس از تحویل به پاسگاه رینه لاریجان، به سردخانه سازمان آرامستان شهرداری آمل منتقل شد.

نجات 7 کوهنورد از ارتفاعات سوزان امجک

رئیس هلال احمر شهر تفرش نیز گفت: با تلاش 6 ساعته امدادگران هفت کوهنورد گرفتار شده در برف و سرمای کوه امجک از مرگ حتمی نجات یافتند.

مجید حسین‌جمال گفت: ساعت 22 جمعه شب گم شدن هفت کوهنورد در ارتفاعات به مرکز هماهنگی و کنترل عملیات‌های اضطراری هلال احمر اعلام شد و عملیات کلید خورد.

وی افزود: کوهنوردان گمشده پس از پیمایش غار امجک و بیرون آمدن از غار با تاریکی شب روبه‌رو شده بودند و به دلیل نداشتن تجربه کافی و سرمای هوا و گم کردن مسیر، اعضای تیم دچار مشکل شدند.

رئیس هلال احمر تفرش تصریح کرد: پس از 6 ساعت عملیات جست‌وجو و نجات در یکی از دیواره‌های دره سلطان امجک دو نفر از کوهنوردان که دچار سرمازدگی، هیپوترمی و ضعف و بی‌حالی شدید شده بودند و در وضعیت نامناسب روحی و جسمی قرار گرفته بودند، پس از انجام اقدام‌های درمانی به پایین کوه انتقال یافتند و سپس به مرکز درمانی منتقل شدند و پنج نفر دیگر از حادثه‌دیدگان که مسیر را گم کرده بودند اسکان اضطراری یافتند.