عدم تناسب میان تورم و افزایش حقوق ها را مردم با فروش فرش زیر پایشان جبران کنند؟

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ ، می‌گوید: ریشه وضعیت بودجه که اکنون به این شکل درآمده است به اصلاحیه قانون آیین نامه مجلس که در رابطه با بودجه بود، برمی‌گردد. واقعا یک وضعیتی را ایجاد کرده که نمی‌توان گفت بودجه ای می‌آید و تنظیم و بررسی می‌شود! یک کلیاتی با ابهامات زیاد است که نمی‌توان درباره آن اظهار نظر کرد.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مثلا آورده اند که مالیات را ۵۰درصد افزایش دهند. حالا اینکه کدام بخش و پایه ها و دامنه‌ها افزایش دارد، هیچ‌یک مشخص و روشن نیست و حتی اگر بخواهیم درباره آن در مجلس مخالفت و یا موافقتی داشته باشیم نمی‌دانیم باید برای چه موافق یا مخالف باشیم. از این بابت باید بگویم این اصلا بودجه نیست و در تاریخ ایران اولین بار است که این اتفاق رخ می‌دهد. البته خود مجلس با اصلاح قانونی که انجام داد، مسبب این موضوع شد.

نوری با بیان اینکه محلی برای بحث و بررسی بودجه برایمان نگذاشته اند، گفت: دولت ادعا دارد که رشد ۸۰ درصدی را داریم، ولی بودجه اصلا چنین چیزی را نشان نمی‌دهد و اتفاقا نسبت به سال گذشته کاهشی است. در منابع درست است که افزایش داریم ولی تورم ۵۰ درصدی را اگر نسبت به سال گذشته حساب کنید متوجه می‌شوید که عدد حقیقی و واقعی آن ۳۰ درصد هم کاهش دارد، حالا چگونه قرار است رشد اینچنینی را داشته باشد!

عدم تناسب میان تورم و افزایش حقوق ها را مردم با فروش فرش زیر پایشان جبران کنند؟

این نماینده مجلس ادامه داد: ایراد دیگر عدم تناسب میان تورم و افزایش حقوق ها است. افزایش حقوق ۱۸ یا ۲۰ درصدی که برای بازنشستگان و شاغلین در نظر گرفتن که اصلا با تورم همخوانی ندارد و خوب است توضیح دهند که این کسری ۳۰ درصد را مردم چگونه جبران کنند؟ فرش زیر پایشان را بفروشند؟ از کجا قرار است پر شود؟ بودجه هیچگونه تناسبی با واقعیت ها ندارد. اگر قرار است حقوق کارمند را بر این اساس پرداخت کنیم خب باید این فرض را در نظر بگیریم که زندگی‌اش فقط از همین جا تامین می‌شود و هزینه ها و درآمدهایش را با توجه به تورم تراز کنیم. اسم این را نمی‌توان بودجه گذاشت، یک نوشته ای است که به مجلس داده اند که سراسر ناترازی و ابهام است.

نوری در ادامه می‌گوید: از سوی دیگر افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده است که ابهام دارد. هنوز یک ماه نگذشته است مجلس با پیشنهاد مالیات با یک درصد ارزش افزوده به شدت مخالفت کرد، به دلیل تورم زیادی که ممکن است به خانوارها تحمیل کند. اما حالا دوباره این موضوع را در لایحه بودجه آورده اند. با توجه به تورمی که وجود دارد و مردم شدیدا تحت فشار مسائل معیشتی هستند، اینکه مدام مالیات‌ها و مالیات بر ارزش افزوده را افزایش دهید جز فشار به مردم هیچ چیز دیگری به همراه ندارد.

این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه فقط چند نفر از همکاران در مجلس از ابتدا متوجه این ایرادات شدند، گفت: برخی از نمایندگان به آقای رئیسی هم انتقاد کردند . اقتصاددانان و اهل فن این عدد و رقم هایی که دولت رئیسی از رشد اقتصادی و تراز و تجارت می‌گوید را به هیچ عنوان قبول ندارند.

نوری می‌گوید: جدول بودجه ها همراه لایحه نیست و از جزئیات اطلاعی نداریم، اما این کلیاتی که ارائه کردند با توجه به تورم و واقعیتی که وجود دارد احتمال می‌رود که بودجه برای سال آینده تورم زا باشد و شرایط تورمی را افزایش می‌دهد. البته ارسال جداول تاخیر دارد و نباید اینگونه می‌شد چرا که سال قبل هم بودجه را با تاخیر ارسال کردند.

منبع : اصلاحات نیوز