رئیس جمهور در همایش قانون اساسی:
قانون اساسی ما از مترقیترین قوانین دنیا است/ حمایت ما از فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است
رکنا سیاسی : رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد که قانون اساسی جمهوری اسلامی از مترقیترین قوانین دنیاست.
به گزارش رکنا از دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی، آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز (یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲) در «دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی» اظهار کرد: قانون اساسی یک کار بشری است و نمیتوان گفت که عیب و نقصی به آن وارد نیست، اما این قانون از مترقیترین قوانین دنیاست.
وی ادامه داد: سال گذشته در همینجا گفتم که یکی از دوستان آقای ماندلا به من گفت که من تمام قوانین دنیا را بررسی کردم تا قانون اساسی آفریقای جنوبی را بنویسم و در بین همه کشورها دیدم که قانون اساسی شما مترقیترین قانون است؛ چرا که دموکراسی و آرمان هر دو در آن دیده شده است.
رئیس جمهورافزود: از افتخارات نظام اسلامی این است که تمام نهادها و ساختارهای آن مبتنی بر رای مردم است و رای مردم یک امر تشریفاتی نیست.
آیت الله رئیسی در ادامه تاکید کرد : حمایت ما از غزه و فلسطین بر اساس قانون اساسی است حمایت از مظلومان جزو مبانی قانون اساسی است لذا از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان مسئله اول انقلاب بود.
دست انتقام الهی از قتل ۶ هزار کودکی که ظالمانه به شهادت رسیدند، بیرون خواهد آمد
وی افزود : حمایت ما از غزه و فلسطین بر اساس قانون اساسی است حمایت از مظلومان جزو مبانی قانون اساسی است لذا از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان مسئله اول انقلاب بود.این جزو اصول و مبانی ما است نمی توانیم دست از این اصول برداریم، تمایلات برخی در منطقه این اصل قانون اساسی را از بین نمی برد . این روزها پرده ها کنار رفته و برای جهانیان حقیقت روشن شده است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: تبعیض نژادی رژیم نژاد پرست صهیونیستی، قتل و کشتار و بی عدالتی و ظلم و مظلومیت و اقتدار مردم فلسطین بر همگان روشن است و اجتماعات عظیم که در دنیا برگزار می شود به همین علت است. خون مطهر کودکان فلسطینی شرایط را بر همگان آشکار کرد. ۶۰۰۰ هزار کودک در غزه به شهادت رسیدند تردید نداشته باشید دست انتقام الهی به حکومت جعلی صهیونیستی خاتمه خواهد داد.
صاحب نظریه دکترین ولایت فقیه در دورانمعاصر امام«ره» است
رئیس جمهور اظهار داشت: قانون اساسی، اساس قوانین ومقررات و ارتباطات میان بخش های مختلف و اساس نظام اسلامی و تشکیلات و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است.امام (ره) درباره حکومت اسلامی و ولایت فقیه نظریه ای دارند و قبل از امام، بحث ولایت فقیه در کتب بزرگان اشاره شدهاست. در اصل ولایت فقیه بعد از قرن ۴ و ۵ و بعد از مرحوم شیخ طوسی بزرگان فقها همگی در آثار خود به موضوع ولایت فقیه پرداخته اند ولی نظریه امام(ره)کامل و جامع تر است و صاحب نظریه دکترین ولایت فقیه در دورانمعاصر را می توان امام بزرگوار دانست.
وی تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقیترین قوانین بین تمام کشور هاست. به اذعان یک حقوقدان افریقایی قانون اساسی جمهوری اسلامی میان دموکراسی و آرمان تجمیع شده است.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه از افتخارات نظامجمهوری اسلامی است که تمامنهاد ها وسازمان ها و ساختارهای ایننظاممبتنی بر رأی مردم است، اظهار داشت: رای مردم یک امر تشریفاتی و سیاسی نیست.امام اگر فرمودند میزان رأی ملت است، حقیقتا امام (ره) مردم باور بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امام ره، مردم و رأی مردم و توجه به نگاه مردم را باور داشتند، ادامه داد: امروز اگر رهبری فرزانه انقلاب اسلامی توجه به مردم را به مسئولین گوشزد میکنند حقیقتا مردم را باور دارند.رای مردم در شکل گیری تمامنهاد ها در جمهوری اسلامیحائز اهمیت است و قانون اساسی تکلیف کرده است که باید به آرای عمومی مراجعه داشت.
تکلیف مسئولان تحقق قانون اساسی است
وی ادامه داد: مردم حقوقی دارند و مسئولین تکالیفی، حق و تکلیف در یک راستاست. تکلیف نسبت به تمام دست اندر کاران و مسئولین تحقق قانون اساسی است و مردم به موجب قانون اساسی از حقوقی برخوردارند.ظرفیتی که امروز جمهوری اسلامی از آن برخودار است، ظرفیت اقتصادی و منابع بسیار زیر زمینی و نیروی انسانی کارآمد است.
باید به مردم ، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میدان داده شود
آیت الله رئیسی با بیان اینکه باید تلاش شود تا به اقتصاد بخش خصوصی رونق داده شود و در مسیر مردمی کردن اقتصاد پیش برویم، اظهار داشت: میدان دادن به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دارای اهمیت است.کار فعالان اقتصادی به شکل قانونی و حقوقی و قضایی باید تضمین شود، تضمین سود و بهره سرمایه فعالان اقتصادی در قوانین کشور دیده شده است. در سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی که سیاست های آن ابلاغ شد این تضمین وجود دارد.
وی تصریح کرد: جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که باید به مردم ، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میدان داده شود و به سرمایه آنها تضمین داده شود تا در عرصه های مختلف فعال باشند.فعالیت بخش تعاونی در کشور بسیار اثرگذار است و باید اقتصاد تعاونی فعال شود، اقدامات در این زمینه کافی نیست. بخش خصوصی و تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم ذکر شده است
رئیسجمهور با تصریح بر اصل 49 که به استرداد اموال نامشروع اشاره میکند، گفت: برخی میگویند "این اصل مربوط به قبل از انقلاب است"، که درست میگویند و با تلاش دادستانیها آنها که اموال نامشروع کسب کرده بودند، اموالشان مسترد شد اما این اصل اطلاق دارد و صرفاً به قبل انقلاب برنمیگردد؛ هرکس اموال نامشروع کسب کند؛ باید اموال وی مسترد شود و به بیتالمال برگردد.
رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه و حوزه اتاق فکرهای دولت هستند، مسائل مختلف را اندیشه و بررسی کنید، پایان نامه ها نباید برای این انجام شود در کتابخانه خاک بخورد و باید برای اجرا تعریف شود. باید داناییها کنار تواناییها قرار بگیرد.
وی افزود: ما اعلام کردیم در کشور باید مسکن ساخت. قانون اساسی ما را مکلف به ساخت یک میلیون مسکن در سال کرده چون کشور به این عدد نیاز داریم، اگر سالها ساخته نشده بود ما به همین مقدار عقب ماندگی داریم. ما هم اعلام کردیم میسازیم، حالا عده ای می گویند نمی شود، خب باید تلاش کرد تا انجام شود.
به گزارش رکنا، نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی دوازدهم آذرماه ۱۴۰۱ با حضور و سخنرانی رئیسجمهوری و رئیس مجلس برگزار شد. اعضای هیأت علمی دانشکدههای حقوق، پژوهشگران و صاحبنظران حقوقی، مدیران حقوقی دستگاههای اجرایی، فضلای حوزوی، اعضای مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، دانشجویان، طلاب حوزه علمیه و سفرا و اعضای هیأتهای نمایندگی کشورهای خارجی از جمله شرکتکنندگان در این رویداد علمی فاخر بودند.
آغازبهکار رسمی هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی به استناد دستورالعمل نحوه اعمال مسئولیت رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی، رونمایی از سامانه پیگیری اجرای قانون اساسی، گشایش خانه ملی قانون اساسی، رونمایی از تمبر قانون اساسی و برگزاری جشنواره ایدههای برتر در حوزه اجرای قانون اساسی از رویدادهای دیگری بودند که در متن یا حاشیه نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی شکل گرفت.
ارسال نظر