اینجا خبری از آزادی زنان نیست! / شهری که برای مقابله با انتحاری به کوچه هایش قفل میزند

به گزارش رکنا؛ طوز خورماتو، شهری در 88 کیلومتری جنوب کرکوک در شمال عراق و مرکز شهرستان طوزخورماتو در استان صلاح‌الدین است. جمعیت این شهر 119هزار نفر در سال 2012 بود . ساکنان این شهر متشکل از کردها ،ترکمانان و اعرابی هستند که در زمان صدام در خلال پروژه عرب سازی به این مناطق مهاجرت کردند. زندگی در یک کشور اروپائی مانند آلمان و مدیریت شرکتی با 260 کارمند یک زیست ایده‌آل برای برخی افراد محسوب می‌شود که آرمان‌های انسانی چندان روزمرگی آنان را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

اما در این میان افرادی مانند «حاج احمد» که اصالتا از تُرک‌های شهر کرکوک عراق هستند، پیدا می‌شود تا برای مقابله با داعش تمام خانه، زندگی و رفاه خود را وانهاده و به صفوف نیروهای مردمی در حشدالشعبی بپیوند.


ماجرا از آنجایی شروع می‌شود که وی بعد از سال‌ها برای دیدار با خانواده به عراق بازمی‌گردد، اما شهرش را برای نوامیس خود و دیگران به حدی ناامن می‌بیند که زنانشان شب هنگام نیز با چادر به خواب می‌روند تا در برابر حمله و بمباران نابهنگام اشقیا داعش آماده باشند؛ در این حملات 4 برادر او نیز شهید شده‌اند.

سر صحبت‌های این جانباز که می‌نشینیم از خاطرات پیوستنش به سپاه بدر (مجاهدانی که در جنگ تحمیلی هم‌پای رزمندگان ایرانی علیه ارتش بعث می‌جنگیدند) تا مهاجرتش به آلمان و پیوستنش به نیروهای حشدالشعبی می‌گوید.

علاقه وافر تُرک‌های طوزخورماتو به انقلاب اسلامی

او می‌گوید: تُرک‌های عراق از لحاظ زبانی و فرهنگی مشابه آدربایجانی های ایران هستند؛ با جمعیتی حدود ۳ میلیون نفری که ۶۰ درصد آن شیعه و مابقی سنی هستند که در استان‌های نینوا، موصل، اربیل، کرکوک، صلاح‌الدین، طوزخورماتو، دیاله و حتی خود بغداد نیز ساکن‌ هستند.

این جانباز حشدالشعبی با اشاره به علاقه وافر تُرک‌های طوزخورماتو به انقلاب اسلامی و الگوگیری آن‌ها از این انقلاب برای مقابله صدام اشاره می‌کند و می‌افزاید: صدام آن زمان ۱۶۰ نفر از مخالفان را اعدام کرده و حدود ۳ هزار نفر را همان زمان دستگیر کرد.

او مردم عادی عراق را جدای از حزب بعث صدام می‌داند که باعث وقوع جنگ تحمیلی و شهادت بسیاری از جوانان ایران شدند و ادامه می‌دهد: مصداق این سخنم سپاه بدر است که در عملیات‌های آزادسازی خرمشهر، فتح المبین، کربلا، فجر و… شرکت کردند؛ یا «قوات» شهید صدر که کنار سپاه بدر نقش‌آفرینی می‌کرد، آن زمان از شهر طوزخورماتو ۴۵ شهید دادیم که در گلزار شهدای قم مدفون هستند.

از درگیری با منافقین خلق تا جنگ با تجزیه‌طلبان

حاج احمد پاسخ صدام را در مبارزه‌ اهالی طوزخورماتو علیه بعث، مصادره زمین‌های آنان عنوان کرده و می‌گوید: صدام در یک مجلس با وضع قانونی زمین‌های ما را مصادره کرد تا ما از کوچک‌ترین دارایی مادی محروم باشیم؛ حتی کارمندان دولتی ما نیز همگی اخراج شدند و بعدها هنگام انتفاضه شعبانیه، مزدورانی را از اعضای سازمان منافقین خلق به صورت مجهز برای مقابله با ما فرستاد که در آن ماجرا ۱۵ نفر از دوستانمان شهید شدند.

او ادامه می‌دهد: با آمدن آمریکایی ها نیز گروه‌های تجزیه‌طلب فعال‌تر شده و به قصد تصرف اراضی و خانه‌های ما کمر همت بستند؛ این گروه‌ها شقاوت خود را به حدی رساندند که در یک روز ۳۵ انفجار داخل یک کیلومتر مربع انجام داده و ۲۱ خانه را کامل تخریب و بسیاری از زنان و کودکان بی‌گناه ما را در آتش دشمنی شان سوزاندند. در طی ۱۱ سال حمله مداوم هیچ محله‌ای و خانه‌ای نمانده بود که از انفجاز تخریب نشده باشد و همه کوچه‌ها درب گذاشته بودند تا خودروهای انتحاری برای انفجار خانه‌ها نتوانند داخل شوند؛ زنان‌مان نیز با چادر می‌خوابیدند تا به هنگام تخریب خانه حیثیت خود را حفظ کرده باشند.

نقش‌آفرینی با حاج‌قاسم در آزادسازی آمرلی

این رزمنده حشدالشعبی از فتوای آیت‌الله سیستانی برای تشکیل حشدالشعبی تعریف کرده و می‌گوید: وقتی آیت الله خامنه ای به حاج قاسم فرمان حمایت از فتوای آیت‌الله سیستانی را دادند، آمرلی پاکسازی شد و بسیاری از اعضای ما  برای دفاع از حرم اهل بیت عازم سوریه شدند و ۴۵ شهید از طوزخورماتو تقدیم حضرت زینب(س) شد.

او از شهادت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از شهروندانشان را زمان وقوع انقلاب اسلامی تا به امروز خبر می‌دهد و می‌افزاید: ۸۰۰ هزار جانباز و ۳ هزار نفر اسیر نیز تقدیم مقابله با ارتش بعث، داعش و تجزیه‌طلبان شده است و اکنون ما از مظلومیت درآمده و به عزت و قدرت رسیدیم.

فرشید ولیزاده/آذربایجان شرقی

وبگردی