بیوگرافی سعید جلیلی
رکنا : سعید جلیل دارای مدرک دکترا در رشته معارف و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) است و هم اکنون نیز در این دانشگاه مشغول به تدریس دیپلماسی پیامبر است. جلیلی در دانشگاه مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز سابقه تدریس دارد.
سعید جلیلی متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۴ در شهر مشهد است. او مقطع متوسطه را در مشهد تحصیل کرد و برای تحصیلات دانشگاهی وارد تهران شد.
حضور جلیلی در جبهه
جلیلی در زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق از دبیرستان تا دوران دانشجویی بارها در جبهه های جنگ حضور یافت. در دی ماه سال ۱۳۶۵ دیدهبان تیپ ۲۱ امام رضا خراسان بود که در عملیات کربلای ۵ پایش زخمی شد و در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه در پی نبود امکانات و وضعیت اورژانسی، پای راست خود را از دست داد. پس از آن نیز در قسمت تدارکات لشکر حضور یافت.
ازدواج با پزشک عمومی
سعید جلیلی در سال ۱۳۷۱ و بعد از دریافت فوق لیسانس با فاطمه سجادی ازدواج کرد. فاطمه سجادی پزشک عمومی است. این زوج دارای یک پسر به اسم سجاد هستند.
پدر وی محمد حسین جلیلی اهل بیرجند و معلم و مدیر دبستان نواب صفوی ناحیه یک مشهد است و به زبان فرانسه نیز مسلط است. مادر وی نیز آذری زبان و اهل اردبیل است.
سعید جلیلی دارای مدرک دکترا در رشته معارف و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) است و هم اکنون نیز در این دانشگاه مشغول به تدریس دیپلماسی پیامبر است. جلیلی در دانشگاه مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز سابقه تدریس دارد.
سابقه در وزارت امور خارجه
سعید جلیل سابقه ای ۱۸ ساله در اداره وزارت امور خارجه دارد. وی در سال ۱۳۶۸ وارد وزارت امور خارجه شد و در ۲۶ سالگی به سمت ریاست اداره بازرسی امور خارجه برگزیده شد و تا ۱۳۷۵ در این سمت باقی ماند.
جلیلی تا سال ۱۳۷۶ و زمانی که سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری می رسد به عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت می کند.
بعد از این سمت به عنوان مدیر بررسی های جاری دفتر رهبر انقلاب انتخاب شد و در دولت احمدی نژاد به عنوان معاون اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه دوباره به فعالیت پرداخت.
وی در این مدت همراه با علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.
گرایش سیاسی سعید جلیلی
سعید جلیلی یک سیاستمدار مستقل است که در هیچکدام از دسته بندی های سیاسی کشور از جمله اصول گراها و اصلاح طلبان قرار نمی گیرد و در هیچ حذب مشخصی فعالیت نداشته است.
اما با این وجود گرایش های فکری و سیاسی او تا حد زیادی به اصول گراها نزدیک است و در کل در بین مردم به عنوان یک شخصیت راست گرا شناخت شده است.
حضور در شورای عالی امنیت ملی
غلامحسین الهام در مهرماه سال ۱۳۸۶ با اعلام خبر استفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد و بعد از آن حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب در تاریخ هشتم تیرماه ۱۳۸۷ وی را نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰
او با شعار "حیات طیبه" در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد شد و با کسب بیش از چهار میلیون رای سوم شد.
وی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، آخرین روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۴۰۰) ، با حضور در وزارت کشور ، به منظور کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. صلاحیت سعید جلیلی روز ۵ خرداد ۱۴۰۰ ازسوی شورای نگهبان برای نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری احراز شد.
پیشینه اجرایی سعید جلیلی
• ۱۳۷۰: رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه
• ۱۳۷۶: معاون اداره اول آمریکا در وزارت خارجه
• ۱۳۷۹: مدیر بررسیهای جاری دفتر رهبری
• ۱۳۸۴: معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
• ۱۳۸۶: دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
• ۱۳۸۷: نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی
• ۱۳۹۲: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
• ۱۳۹۳: عضو شورای راهبردی روابط خارجی
سوابق علمی سعید جلیلی
• استاد دانشگاه
• دبیر شورای عالی امنیت ملی
ارسال نظر