رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه برای مقابله با تحرکات نیروهای خارجی
رکنا : یک روزنامه چینی در گزارشی اهداف رزمایش دریایی مشترک ایران، چین و روسیه در ماه های آتی را تشریح و به طور کلی آن را در راستای تامین امنیت کشتی رانی بین المللی در منطقه و مقابله به فعالیت نیروهای خارجی در منطقه خلیج فارس تلقی کرد.
به گزارش رکنا، روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی درباره رزمایش دریایی مشترک چین، ایران و روسیه نوشت: لوان جاگاریان سفیر مسکو در تهران در گفتگویی با خبرگزاری ریا نووستی روسیه خبر داد که چین، روسیه و ایران در بازه زمانی حدودا اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل ۲۰۲۲ یک رزمایش دریایی مشترک انجام خواهند داد و این رزمایش به منظور «تامین امنیت کشتیرانی بین المللی و مبارزه علیه دزدان دریایی» انجام می شود.
گلوبال تایمز ادامه داد: تامین امنیت کشتیرانی بین المللی برای چین، روسیه و ایران حائز اهمیت است. قسمت عمده ای از تجارت بین المللی روسیه از طریق کشتی های باری انجام می شود. ایران هم برای صادرات نفت خود به کشتی رانی متکی است. واردات نفت و گاز چین و برخی دیگر موارد تجارت جهانی آن نیز وابسته به کشتی رانی است. تامین امنیت کشتی رانی، صیانت از امنیت اقتصادی این سه کشور است. بنابراین، شاهد بودن همکاری چین، ایران و روسیه در زمینه دریانوردی، به ویژه تلاش های مشترکشان علیه هژمونی منطقه ای و فعالیت دزدان دریایی امری عادی است.
رزمایش مشترک برای حفظ امنیت کشتیرانی بین المللی در منطقه خلیج فارس است
در ادامه این گزارش آمده است: روزنامه نیویورک پست هنگام گزارش خبر رزمایش دریایی آتی این سه کشور بیان کرد که «این خبر در برهه ای آمده است که آمریکا در تلاش است خروجش از افغانستان را تکمیل کند». چین، روسیه و ایران سه شریک با روابط دوستانه هستند. این سه کشور در زمینه های مختلفی همکاری می کنند، در حالی که برخی کشورها چشمانشان را به روی تغییرات مداوم وضعیت افغانستان بسته اند. خروج شتابزده آمریکا از این کشور به طور گریز ناپذیری منجر به یک بحران و بی ثباتی در افغانستان خواهد شد. همکاری این سه کشور در این زمینه به حفظ صلح داخلی افغانستان و بازدارندگی در مقابل گسترش حضور نیروهای تروریستی کمک خواهد کرد. اما ملاحظه اصلی آن ها از این رزمایش مشترک، حفظ امنیت کشتیراتی بین المللی در منطقه خلیج فارس است و کمتر با وضعیت افغانستان مرتبط است.
این روزنامه چینی همچنین مطرح کرد: رزمایش های مشترک میان چین، ایران و روسیه از اهمیت سیاسی نیز برخوردار است. این امر نشانگر آن است که چین و روسیه سرسختانه از ایران در زمینه صیانت از حقش در تجارت قانونی، به ویژه از طریق کشتیرانی حمایت می کنند. پکن و مسکو از خواسته معقول تهران درباره برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) در زمینه توافق هسته ای حمایت کرده و ایران را در تقویت توانش در راستای تضمین امنیت منطقه تشویق می کنند. این موضوع می تواند موجب جلوگیری از مداخله زیاد نیروهای غربی در امور منطقه ای خلیج فارس و امور داخلی ایران شود. چین و روسیه با این رزمایش ها به افزایش توان نظامی ایران در راستای مقابله موثر آن با تهدید کشورهای غربی امید دارند.
رزمایش توسط بزرگ ترین مخالفان اصلی آمریکا انجام خواهد شد
این گزارش می افزاید: روزنانه نیویورک پست به ویژه اشاره کرد که این رزمایش توسط «سه کشور از بزرگ ترین مخالفان اصلی آمریکا» انجام خواهد شد. مقاله دیگری نیز که از صدای آمریکا، شبکه دولتی آمریکا در ماه آوریل منتشر شده بود، در این باره اشاره کرده بود که پکن تهران و مسکو را به سمت تشکیل یک «استیلای» سه گانه و اجماعی علیه یک گروه «دموکراتیک» پیش می برد.
گلوبال تایمز علاوه بر این نوشت: همکاری میان چین، روسیه و ایران بیشتر بر منافع دوجانبه و تعاملات برد-برد متمرکز است تا شکل دادن یک اتحاد و مشارکت در تقابل. مثال چین و ایران را در نظر بگیرید. ایران می تواند نفت مورد نیاز چین را فراهم کند و امیدوار است که بتواند با افزایش صادرات انرژی، قدرت اقتصادی اش را بالا ببرد.
این گزارش در ادامه مطرح کرد: اکنون، آمریکا در حال تحمیل ایدئولوژی خودش بر تمامی کشورهاست. این کشور در تلاش بوده است با زورگویی جامعه جهانی را به دو جبهه تقسیم کند. پیشینه شرم آور آمریکا در زمینه دموکراسی و حقوق بشر بر همگان معلوم است. اقدام آمریکا تنها می تواند ریای آمریکا در موضوع دموکراسی و حقوق بشر را آشکار کند. بیشتر کشورها در مواجهه با روابط بین المللی بیشتر به منافع خودشان فکر می کنند تا رقصیدن به ساز آمریکا. واشنگتن فکر می کرد که می تواند کشورهای دیگر را با بازارگرمی همان ارزش های دموکراتیک معروفش، تحت سلطه خود در بیاورد اما این حقه دیگر کارساز نیست. این کشورها مصالحی عمل گرایانه را دنبال می کنند و به خدمت هژمونی آمریکا در نخواهند آمد.
ارسال نظر