کرباسچی: حاکمیت احزاب را جدی نمیگیرد/ حضور آنها فُرمالیته است
رکنا سیاسی : دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی گفت: حاکمیت، احزاب را جدی نمیگیرد، حضور آنها به نوعی فُرمالیته است که مردم هم آنها را جدی نمیگیرند و قوانین به نحوی است که هیچ حزبی نمیتواند آرای جمعیت کثیری از جامعه را در انتخابات به دست آورد.
مهر در ادامه آورده است ، غلامحسین کرباسچی افزود : ساختار قانونی کشور در مورد احزاب به نحوی تنظیم نشده است که آنها خاصیت داشته باشند و بر اساس کارایی که باید داشته باشند، مردم عضو احزاب شوند و بتوانند نقش جدی در تعیین خطوط حکمرانی از طریق شوراهای شهر، مجلس و ریاست جمهوری پیدا کنند.
این سیاستمدار ایرانی در رابطه با آثار تعدد و تکثر احزاب در ایران و انفعال برخی از آنها گفت: حاکمیت، احزاب را جدی نمیگیرد، حضور آنها به نوعی فُرمالیته است که مردم هم آنها را جدی نمیگیرند و قوانین به نحوی است که هیچ حزبی نمیتواند آرای جمعیت کثیری از جامعه را در انتخابات به دست آورد.
وی با یادآوری اینکه مهمترین حزب کشور پس از پیروزی انقلاب که حزب جمهوری اسلامی بود، منحل شد، ادامه داد: به هر شکل ساختار به نحوی نیست که احزاب بتوانند قدرتی داشته باشند و بر همین مبنا تعداد احزاب بسیار زیاد است اما نمیتوانند هیچ کاری انجام دهند.
کرباسچی در پاسخ به این پرسشی که آیا اصلاح قانون احزاب راهکار مناسبی برای ارتقای جایگاه احزاب در کشور است؟ بیان کرد: اگر قانون احزاب اصلاح شود و حکومت نسبت به احزاب ملاحظه داشته باشد به نحوی که حکومت ما حزبی شود و احزاب نقش اساسی در اداره کشور داشت باشند، آن زمان باید مسئولیت عملکرد خود را نیز بپذیرد و اگر اشکالاتی در کار داشتند مسئولیت بر عهده آنها است نه کل حاکمیت؛ اینطور مردم اگر از حزبی راضی نبودند آن را تغییر میدهند و به حزب دیگری گرایش پیدا میکنند.
دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از سخنانش با اشاره به جلسات رئیس جمهور با احزاب و تشکلهای مختلف، عنوان کرد: آقای پزشکیان در حد خودش با احزاب جلسه میگذارد و این خیلی خوب است، ما میدانیم رئیس جمهور چقدر میتواند نقش داشته باشد. احزاب در مقام مشورت نظر خود را اعلام میکنند، متأسفانه گاهی این جلسات صرفاً به این منتهی میشود که احزاب گله کنند که چرا از حزب ما در استانداران مدیران کم منصوب شده است.
کرباسچی تصریح کرد: حالا شرایط طوری است که هر کسی که در انتخابات پیروز میشود میگوید وابسته به هیچ حزبی نیست، این یعنی میگوید که خط و مشی ندارد و یا استراتژی برای اداره کشور ندارد و یا به هیچ نوع از مدلهای اقتصادی و فرهنگی معتقد نیست.
وی افزود: اگر قرار باشد احزاب نقشی در اداره کشور داشته باشند تنها با جلسات رئیس جمهور محقق نمیشود و کل نظام و حکومت باید این را بپذیرد که اداره امور توسط احزاب صورت گیرد.
ارسال نظر