محمد ضیف کیست؟ / اظهارات مهم مسئول ارشد حماس درباره وضعیت سلامتی محمد ضیف

به گزارش رکنا، اسامه حمدان از مسئولان ارشد جنبش حماس و عضو دفتر سیاسی این جنبش در سخنانی اظهار داشت: حال محمد ضیف خوب است و اقدام سران رژیم صهیونیستی در اعلام کردن نام محمد ضیف فقط برای توجیه کشتار است؛ زیرا آنها مرتکب کشتاری هولناک در منطقه‌ای شدند که این رژیم آن را امن اعلام کرده بود.

بنابر این گزارش، رژیم صهیونیستی روز شنبه (23 تیر ماه) در جنایتی فجیع با حمله به آوارگان فلسطینی در منطقه المواصی خان یونس در جنوب باریکه غزه، با استفاده از بمب ها و موشکهایی با قدرت انفجاری شدید بیش از 100 فلسطینی را شهید و دهها نفر دیگر را مجروح کرد، این رژیم در واکنش به انتقادهای جهانی نسبت به این جنایت، برای توجیه ارتکاب کشتار جمعی خود اعلام کرد که حمله به منطقه المواصی در خان یونس برای هدف قرار دادن محمد ضیف رهبر قسام بوده است.

محمد ضیف

اظهارات مهم مسئول ارشد حماس درباره وضعیت سلامتی محمد ضیف دراین حمله که بسیاری از شهروندان فلسطینی در زیر آوارها مدفون شدند، رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که محمد ضیف را به شهادت رسانده است.

اسامه حمدان در ادامه افزود: مبادله اسیران قاعده‌ای اصلی برای تحقق آتش‌بس است. آتش بس نقطه آغازین مذاکرات است. همه از جمله رهبران حماس خواهان آتش‌بس هستند. اما درخواست آتش‌بس یک چیز و تسلیم‌شدن چیز دیگری است. یک فلسطینی تسلیم نخواهد شد.

این مسئول حماس تاکید کرد که دولت امریکا تلاشی واقعی برای ملزم کردن رژیم اسراییل به تعهدات خود نکرده است. امروز حداقل‌کاری که امریکا باید انجام دهد ملزم کردن این رژیم است. در غیر این صورت هیچ دلیل و توجیهی وجود ندارد که فلسطینی‌ها بار دیگر به نقش امریکا و یا تضمین‌هایی که امریکا ارائه می‌دهد، اعتماد کنند؟

وی ادامه داد: در طول روند مذاکرات، حماس با جدیت و مسئولیت‌پذیری کامل اقدام می‌کرد و به پیشنهادها واکنش مثبت نشان می‌داد و اظهارنظر می‌کرد؛ حال آنکه طرف اسرائیلی هر از گاهی هیئت‌های مذاکره‌کننده را تغییر می‌داد و به تبع باید مذاکره را از نو شروع می کردیم یا آنکه شرط‌های جدیدی را مطرح می‌کرد و اغلب برای تخریب روند مذاکرات، از شیوه کشتار و قتل‌عام استفاده می‌کرد.

اسامه حمدان افزود: طرف آمریکایی افکار و ایده‌هایی دارد؛ اما نمی‌تواند موضع طرف اسرائیلی را تضمین کند و خودش نیز هیچ تضمین‌هایی نمی‌تواند ارائه دهد. زمانی که در روز پنجم ماه می میلادی با پیشنهاد آتش بس موافقت کردیم، ویلیام برنز در قاهره حضور داشت و او متعهد شد که رژیم صهیونیستی این پیشنهاد را بپذیرد اما پس از آنکه حماس با پیشنهاد موافقت کرد؛ آمریکایی‌ها نتوانستند اسرائیلی‌ها را متقاعد کنند. تصور من این است که امریکایی‌ها اساسا در این خصوص رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار ندادند.

وی تاکید کرد: ما انتظار داریم که میانجیگران به ما خبر دهند که رژیم صهیونیستی با آنچه که مطرح شده، موافقت کرده است و پس از آن هر دیدار و گفتگویی باید درخصوص سازوکار اجرا و زمانبندی آتش بس باشد و نه توافق بر سر مسئه‌ای جدید. در غیر این صورت، جنبش حماس هیچ دلیل و توجیهی برای مشارکت در مذاکرات نمی‌بیند.