گزارش کامل از بخش اول گفتگو نامزد های چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری / یکم تیرماه
رکنا: سومین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، با موضوع فرهنگی برگزار شد.
به گزارش رکنا: سومین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ، با حضور آقایان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده و محمدباقر قالیباف نامزد انتخابات و با موضوع فرهنگی برگزار شد.
پیش از شروع مناظره، قرعه کشی برای محل نشستن هر کاندیدا انجام شده و به این ترتیب چینش نشستن هر 6 نفر عبارت بود از:
صندلی شماره 1: مصطفی پورمحمدی
صندلی شماره 2: محمدباقر قالیباف
صندلی شماره 3: مسعود پزشکیان
صندلی شماره 4: سعید جلیلی
صندلی شماره 5: امیرحسین قاضیزاده هاشمی
صندلی شماره 6: علیرضا زاکانی
مناظره در 3 مرحله اصلی برگزار میشود که طی آن، در هر مرحله، هر نامزد در 4 دقیقه اول به سوالات کارشناسان و مردم پاسخ داد و در 4 دقیقه دوم، به نقد اظهارات دیگر نامزدها خواهند پرداخت.
در مرحله نهایی مناظره نیز هر نامزد میتواند طی 6 دقیقه صحبت های خود را جمعبندی کند.
سوالات مرحله اول (با موضوع سبک زندگی) که توسط کارشناسان و مردم طرح شده، به شرح زیر بود:
مصطفی پورمحمدی در ابتدای این برنامه گفت: امام خمینی (ره )صفحه جدیدی در تاریخ ایران با حضور زنان رقم زدند. امام خمینی انقلاب را با زنان پیروز کرد و انقلاب و جنگ را با حضور زنان سامان داد.
وی تصریح کرد: سه نگاه برای حضور زنان در اجتماع وجود دارد که نخست حضور ابزاری و نمایشی برای جذابیت، لجام گسیخته و بی بند باری است که زنان ایرانی همیشه آن را ترد کردند. دومی حضور حداقلی و به اضطرار است. سومی نگاه امام خمینی است که حضور واقعی و جدی و تاثیرگذار و با وقار و سبک زندگی تراز اسلام و نظام اسلامی است.
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در جمهوری اسلامی زنان ایرانی پیشرفت زیادی داشتند اما آیا به جایگاه واقعی خود رسیدند؟ من یک مثال زنده بزنم: مجلس شورای اسلامی برای همه جامعه و همه اقشار تصمیم میگیرد از طرفی نصف اقشار جامعه زنان ایرانی هستند.
پورمحمدی ادامه داد: آیا سهم زنان در مجلس خوب است؟ نزدیک به 14 یا 15 نفر در مجلس هستند!
وی گفت: امروز هنوز زنان را باور نکردیم! متاسفانه الان دیگران کعبه آمال جوانان و زنان ما را در هالیوود، بالیوود، نت فلیکس و BTS و ... تعیین میکنند. آیا سبک زندگی ما را خارجیها باید تعیین کنند؟! فرهنگ زبان عقلانیت، عاطفه و رضایت و انتخاب است اما عدهای جای زبان اعتماد و رضایت را با زبان تهدید و زبان باتوم اشتباه گرفتهاند!
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر زبان فرهنگ جای خود را با زبان باتوم عوض کند جوابش فحش و ناسزا است. پیامبر اکرم فرمودند که زن جنس لطیف است و نمیشود با خشونت با آن رفتار کرد.
وی تصریح کرد: برادر شهیدمان قاسم سلیمانی فرمودند که اینها دختران و پسران و فرزندان ما هستند. منِ پورمحمدی که در شرایطی ناچار بودم در سختترین مسئولیتهای خشن و تلخ اشدا علی الکفار باشم امروز میگویم که بر جوانان و زنان و دختران رحما باشیم.
پورمحمدی گفت: شهید رییسی نیز اینچنین با مردم رفتار کرد و پاسخ شایسته ای نیز از مردم دریافت کرد.
قالیباف: متاسفانه مردان برای زنان تصمیم میگیرند
محمدباقر قالیباف اظهار داشت: بدون شک امروز خانواده مهمترین جایی است که باید مورد حمایت دولتها قرار بگیرد که در دولت چهاردهم به آن توجه ویژهای خواهیم داشت؛ بر این باوریم که جایی که باید مورد توجه باشد، خانواده است که میتواند بر مشکلات فائق شود.
وی با بیان اینکه اگر ایران قوی میخواهیم باید خانواده قوی داشته باشیم، افزود: زن محور حرکت در خانواده است.حتما نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم ولی حتماً عدالت جنسیتی در اولویت کار ماست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: زن به عنوان مادر و همسر و تربیت کننده فرزندان و مادرخرج در خانه است؛ هر بیتدبیری و اشکال و مشکل اقتصادی که میبینیم، زن هست که در خانواده جبران همه کاستیها را از سطح ملی تا خانواده را انجام میدهد. تنها کسی که غمخوار و غمگسار خانواده است مادر است.
قالیباف با بیان اینکه کاستی بیتدبیری و مشکلات اقتصادی را زن در خانواده جبران میکند، تاکید کرد: در آنجایی که می تواند بر مشکلات فائق بیاد خانواده است زیرا خانواده عنصر و سلول جامعه است زن محور آن است نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم، اما عدالت جنسیتی را قبول داریم.
وی ادامه داد: فرهنگ زنانهترین عنصر جامعه است؛ لذا بنده بر این اعتقاد دارم که زنان پیشران پیشرفت ایران هستند؛ از این رو انقلاب این فرصت را داد و امام و شهدا این فرصت را فراهم کردند که زنان به اجتماع بیایند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: این قول را میدهم که در دولت بعد به گونهای عمل کنیم که زن را در دوراهی قرار ندهیم که یا زن خانه دار باشد یا موثر در جامعه، باید شرایط به گونهای فراهم شود که یا هر دو را انتخاب کنند یا یک از این دو را.
وی ادامه داد: متاسفانه هر نشستی درباره زنان داریم، مردان مینشینند و راجع به زنان تصمیم میگیرند.
* پزشکیان: برخورد ما با زنان و دختران اخلاقی نیست
مسعود پزشکیان طی سخنانی اظهار داشت: در حوزه سبک زندگی ما باید آموزش را از مدرسه و مهدکودک آغاز کنیم. تمام این سوالاتی که مطرح شده ریشهاش در مدارس است.
وی افزود: من در زندگی شخصیام چهار بچه داشتم و یک روز من کشیک میدادم و همسرم بچهها را نگه میداشت و روز بعد او کشیک میداد و من بچهها را نگه میداشتم و با هم میتوانستیم کارها را پیش ببریم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: من وقتی برخوردهایی که در خیابانها با دختران و زنان میشود را میبینم که گاهی اوقات اگر اعتراض هم بکنی برایت پرونده درست میکنند، به این سوال میرسم که مگر ما این بچهها و دختران را تربیت نکردیم، مگر بیگانگان بودند که آنها را تربیت کردند. متاسفانه ما به جای اینکه خودمان را نقد کنیم که چرا این اتفاق افتاده، در بیرون برخوردهایی را با دختران مردم میکنیم که آدم نمیتواند بپذیرد که این برخوردها میتواند مشکلی را حل کند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد: الان مثلا لایحه تامین امنیت زنان و جلوگیری از خشونت علیه زنان هنوز در مجلس باقی مانده و ما خشونت را نتوانستیم حل کنیم ولی اینجا میگوییم باید به زنان احترام گذاشته شود.خدا در قرآن به رسول اکرم میگوید که به خاطر رحمت خدا بود که تو با این مردم ملایم بودی و اگر برخورد خشن با مردم میکردی کسی دور تو جمع نمیشد. برخورد ما در جامعه با این قشر اخلاقی نیست.
وی افزود: ما باید برگردیم ببینیم که در مدرسه، مسجد و محله چگونه اینها را آموزش دادیم که به اینجا رسیدهاند. ما از مدرسه میتوانیم سبک زندگی بچهها را تغییر دهیم. در مدرسه نیز تا زمانی که معلمان بازآموزی ندارند و حقوقی که به آنها میدهیم کفاف زندگی آنها را نمیدهد و تبعیضاتی که در نوع آموزش در مقاطع مختلف هست، برطرف نشود، نه تنها مشکل حل خواهد شد بلکه تداوم این وضعیت موجب میشود که آدمهایی تربیت شوند که عقدهای هستند.
پزشکیان گفت: اگر بخواهیم اینها درست شود باید به ریشهها بپردازیم و رفتار و عمل خود را عوض کنیم و در عمل و واقعیت با اینها عمل کنیم چرا که تئوری گفتن کار راحتی است.
جلیلی: خیلی از موفقیتهای کشور ما مرهونِ زنان است
ایران با الگوی جدیدی زنان خود را وارد صحنه کرده و مدلی را به جهان نمایش میدهد که همۀ آنها متحیر ماندهاند. زن کارآفرینِ مسلمانِ دانشمند و مادر نمونه دارد خودش را نشان می دهد.
زنان ما نگران این هستند که چرا نقش و موفقیتهای آنان دارد سانسور میشود.
دشمنان در چند سال اخیر خیلی روی موضوع زن در ایران متمرکز شدند چون میدانند این یک نقطۀ قوت در انقلاب اسلامی هست.
همین کسانی که امروز در برابر کشتار دهها هزار زن در غزه و فلسطین سکوت میکنند و برخی هم با قاتلان عکس یادگاری میگیرند، یک دفعه در موضوع زن در ایران خیلی فعال میشوند. از بایدن گرفته تا ماکرون.
*قاضیزاده هاشمی: نگاه غرب به زن را در کشتار زنان و کودکان فلسطین میتوانیم ببینیم،امروز تولد ریحانه دختر کاپشن صورتی با گوشوارۀ قلبی است. کاپشن صورتی نماد خشونت غرب آدمخوار است.
با برخوردهای شعاری به موضوع زنان مخالفم.سوءاستفاده انتخاباتی و سیاسی از موضوع زنان که برخی ها انجام می دهند را درست نمی دانم.
غربی ها هم مجبور شدند به ارزش های متعالی درباره زن و خانواده برگردند.امروز هم ما باید به ارزش های خانواده دعوت کنیم که شهید رئیسی این موضوع را در سازمان ملل آغاز کرد.
با برخی کشورهایی که هم موضوع هستیم در این موضوع باید ائتلاف کنیم.دغدغه زنان ما در این کشور هم حجاب نیست بلکه تبعیض در فرصت هاست و حق دارند و باید تبعیض ها را برطرف کنیم.
*زاکانی: حجاب شرعی و قانونی است، اما نوع مواجهه با بیحجابان جز از جایگاه احترام نیست
خانواده در نظام اسلامی یک سلولِ کنشمند است. در بستهٔ رفاه دولتِ من گرهِ زندگیِ مردم باز میشود.هیچکس حق دخالت در حریم خصوصی ندارد؛ در حریم عمومی هم قانون حاکم است که قواعد خودش را دارد.
*پورمحمدی: حجاب حکم شرع و قانون است
هزینه های زیادی در صداوسیما و منابر و مدارس انجام شده اما به نتیجه ای نرسیده ایم.مشکل از طرف مربیان و ما مسئولان است که نتوانسته ایم به نتیجه مطلوب برسیم از طریق اقناع.
با ستیز و تقابل نمی توانیم با زنان برخورد کنیم.اگر با تربیت و مدارس و آموزش درست عمل کنیم مجبور نمی شویم پلیس عزیز و بسیجیان انقلاب را برای مقابله به میدان بفرستیم.
مقابله های تند جواب نمی دهد ولی این نقطه قوت را به نقطه ضعف تبدیل کرده ایم.اگر موفق به رای آوردن شدم حتما به لایحه عفاف و حجاب می پردازم و حتما با زنان و بانوان مشاوره میگیرم برای حل این موضوع.
*قالیباف: بی حجابی آفت خانواده و جامعه است
بدپوششی و بیحجابی آفت جامعۀ ماست ولی مهم این است که چگونه نگذاریم این اتفاق بیفتد،لایحه حجاب هنوز به قانون تبدیل نشده است.
تنش و برخورد با زنان محکوم است،آقای پورمحمدی گفت لایحه حجاب و عفاف را پس میگیرد؛ این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده و مسیر خود را طی میکند. اما همه این قانون به موضوع ایجابی پرداخته است.
نمیشود بدون احترام و با تنش و با خشونت کاری کرد؛ همه اینها محکوم است ،ما در شهرداری شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم و نه با نگاه مردسالار.
ارسال نظر