ناگفته های فیلم قیصر بهروز وثوقی ! / همه چیز کن فیکون شد !
رکنا: هشتمین ماه سال برای سینمای ایران ماهی خاطره انگیز است.ماهی که در آن فیلم قیصر با اکران خود دنیای جدیدی از سینما را در ایران آغاز کرد.
![ناگفته های فیلم قیصر بهروز وثوقی ! / همه چیز کن فیکون شد !](https://cdn.rokna.net/thumbnail/CNHmSbNaBqI7/yYGYIWiRH1jE7SFsFf8OS8GtVdPr30fs0wJj5HjN1IuvcJmljcN6H8bAsgVZzpzYCc2Paf9tWNy3TqJ7J2yYx6_iJ_9nS3dv9VaDD9pzMsmGiYQZhOmIlhgOn3kc4a2cxbfaNAcLp3SvtfuJ1_NwVg,,/%D9%82%DB%8C%D8%B5%D8%B1.jpg)
به گزارش رکنا، ۵۲ سال قبل در همین ماه با اکران یک فیلم مسیر سینمای ایران عوض شد. تا آن روز سینما فقط تجارت و سرگرمی بود، کپی های دسته چندمی از آثار سخیف اروپایی ، سینمای دهه ۴۰ آمریکا و درام های آبکی هندی ترکی و مصری !
در واقع قصه ها را می گرفتند و به زعم خود آن را ایرانیزه می کردند ! تا آن حد که وسط وسترن «صلات ظهر» ناگهان یک پرده از بازیگران زن ایرانی در سینمای شهرستان ها به اکران در می آمد! و عجبا که این نکته در تبلیغات فیلم هم قید می شد !!با شرکت گری کوپر و مهوش !
اما آبان ۱۳۴۸ با اکران فیلم قیصر همه چیز عوض شد. موج سوم یا سینمای هنری متولد شد ، سینما از مسیر صنعت و سرگرمی به مسیر تفکر و هنر افتاد ، راه برای جوانان تحصیل کرده و خلاق باز شد و خلاصه اینکه همه چیز کن فیکون شد .
برای تاثیرگذاری قیصر دو مثال کافیست ؛ اول جمله معروف کیمیایی خطاب به دکتر هوشنگ کاووسی - منتقد اصلی قیصر - که گفت :« پول تخمه ای که تماشاگران فیلم من شکستند از کل فروش فیلم های شما بیشتر بود!» و دوم از آبان ۱۳۴۸ تا شهریور ۱۳۵۷ که سینماها به کلی تعطیل شد تنها در شهر شیراز فیلم قیصر یکصد بار اکران شد !
-
آواز باشکوه با تقلید صدای راغب و حمید هیراد ! / این پسر یک پا خواننده است !
ارسال نظر