مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به سوال رکنا پاسخ داد؛
سکوهای نزدیک به مرز در طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی در اولویت هستند
رکنا اقتصادی: امروز یکشنبه 20 اسفند ماه 1402، قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی بهعنوان مهمترین و راهبردیترین طرح صنعت نفت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بین شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران این طرح امضا شد.
محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی در پاسخ به سوال رکنا که این طرح چه زمانی به بهره برداری می رسد، گفت: طرح فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی، یک طرح بسیار گسترده ای است و سکوهای نزدیک به مرز در اولویت هستند، اما به طور کلی انجام این پروژه مانند کشور همسایه به یک بازه چندین ساله اختصاص دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه تاکید کرد: حجم پروژه بسیار بالا است و ارزش سرمایه گذاری این پروژه در سطح 20 میلیارد دلار است.
گفتنی است، امروز یکشنبه 20 اسفند ماه 1402، قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی بهعنوان مهمترین و راهبردیترین طرح صنعت نفت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بین شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران این طرح امضا شد.
بر اساس این قراردادها، طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری و با هدف افزایش برداشت ۹۰ تریلیون فوتمکعب گاز و ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی اجرا خواهد شد و درآمدزایی ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور بهدنبال دارد.
پیمانکاران اصلی در اجرای طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی، شامل شرکتهای پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) و مپنا و پیمانکار مهندسی مفهومی، پایه مقدماتی و پیشرفته، شرکت مهندسین مشاور نارگان هستند که این قرارداد را امضا کردند.
بر اساس این قرارداد پیمانکاران بررسی و صحهگذاری مدارک مهندسی پایه مقدماتی و پیشرفته و ارائه دیدگاههای اصلاحی را انجام خواهند داد.
همکاری با کارفرما برای نهاییسازی برنامه اجرای طرح، سفارشگذاری اقلام دیرتحویل، تهیه استراتژی واگذاری پیمانهای فرعی در قالب قراردادهای ئیپیسی، مذاکره و ایجاد مشارکت بین یاردهای سکوساز داخلی و بینالمللی برای ساخت سکوهای فشارافزایی در خلیج فارس و انجام اقدامهای لازم برای آغاز قراردادهای ژئوتکنیک و ژئوفیزیک از جمله شرح کار پیمانکاران این قرارداد خواهد بود.
این قرارداد در حالی امضا میشود که قطر نیز در بخش جنوبی این میدان مشترک در حال احداث سکوهای فشارافزایی است.
ارسال نظر